Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Пак за Јоци шизофреничната? Абе таа да била нормална и да била во право за нешто, ќе дозволи коментари на тоа профилот смрдлив а не да блокира и брише кога некој ќе и ја плесне вистината. Шизофреник. Читам прееска се заканува со протести, сигурно има договорено со оние од Бардовци да излезат на протест, и ебам мрднатата. Па дури неа по улица и викале луѓето браво Јоци царица си. Море да ја видам нема да може да се измие од шлајмот што ќе и го закачам.

Инаку изгледа вморониве скоро со исти кандидати секаде ќе одат, простаците од Сдсм имаат пенал без голман, ама треба да уклучат мозок малку.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.883
Ти според ова не си замерен и/или не знаеш зошто е @Almeida ?
Абе ја зборам за тие што живеат у Карпош, не за тебе и слични.[DOUBLEPOST=1502894859][/DOUBLEPOST]
Тафталиџе ви го посади Стевчо со згради.
Каде бевте да се буните?
Па само во Тафталиџе од цела држава населението континуирано излегува да се буни против сојузот на локалната самоуправа и урбаната мафија. Некои акции беа корисни и успеаја - спречија изградби, а некои не.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.883
Исто и јас, не те сметам за партиска џукела, да не ме сфатиш погрешно.
Искрено, сосема ми е сеедно ти што мислиш за мене.
Нема човек што живее у Карпош а да не е против ова што Стевче и го прави на општината. (знаеме кои се исклучоците од ова)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Тафталиџе ви го посади Стевчо со згради.
Каде бевте да се буните?
Тука едно паркче на Букурешка, континуирано имаше протести. Карпош 4 се мобилизираа исто, не дозволија тој ДУП да пројде. Ама нема ќош кај што тој не го пикна носот. Не знам што запнал да се кандидира на избориве кога ќе изгуби ко вол.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Искрено, сосема ми е сеедно ти што мислиш за мене.
Нема човек што живее у Карпош а да не е против ова што Стевче и го прави на општината. (знаеме кои се исклучоците од ова)
Мене исто, па како резултат на тоа не се сеќавам да сум прочитал, тек па цитирал твое мислење, ама да се биде коректен па да се одговори...јас колку што се сеќавам не ти се обратив тебе со конкретно прашање, ама ете, си зеде за право да одговараш а непрашан, и тоа со некои зајадливи коментари.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.883
Тука едно паркче на Букурешка, континуирано имаше протести. Карпош 4 се мобилизираа исто, не дозволија тој ДУП да пројде. Ама нема ќош кај што тој не го пикна носот. Не знам што запнал да се кандидира на избориве кога ќе изгуби ко вол.
Праи нешто таму пак (на Букурешка), али демек игралиште викат било. Мислам дека не треба да се залажува стефче, никад нема да се дозволи таму зграда да бутне. Али пак, му успеа на други локации.
Како и да е, апсолутно кур го боли за инфраструктурата во општината. Веќе има послаб млаз вода во некои згради во тафталиџе, на погорни катови. Изглеа ќе биде како во Дебар Маало - повисоките спратови моторчиња у купатило за влечење вода. За загадувањето и другите проблеми кои произлегоа од овие постапки не ни зборам.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Стандардни Fake News :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.883
Стандардни Fake News :)
Морам да признам дека станува збор за многу поразителна лага, за Македонија. Лажел во врска со изговор на замерка за која не ни требало да одговара, затоа што не е на место.[DOUBLEPOST=1502897821][/DOUBLEPOST]Реформаторите на ВМРО-ДПМНЕ бараат поддршка на Декларацијата за демократизација

Републичкиот штаб за реформи во ВМРО-ДПМНЕ денеска ги повика сите членови и симпатизери на партијата да ја поддржат Декларацијата за реформи и демократизација.

Како што соопшти Илија Илиоски од внатрепартиската иницијатива за реформи и демократизација на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференција, Декларацијата почива на принципите за рамноправност, слобода на говор и мисла, непосреден избор, тајност во одлучувањето, неспоивост на функции, индивидуална одговорност, личен интегритет, квалитет и внатрепартиска солидарност.

– Сметаме дека овие се принципите кон кои треба да тежнееме во целост и да ги оствариме во рамките на дејствувањето на нашата партија. Сега е моментот да се обединеме, да ѝ помогнеме на ВМРО-ДПМНЕ, да ги вратиме победничкиот дух и правото на членовите непосредно да ги донесуваат одлуките, да ги реформираме работењето и дејствувањето за да однесеме убедлива победа на следните избори – нагласи Илиоски.

Одговарајќи на новинарски прашања, Илиоски потенцира дека РШ воопшто не размислува да дејствува надвор од партијата или за какви било фракции и паралелни листи на претстојните избори за градоначалници. Секој чекор ќе биде во рамките на ВМРО-ДПМНЕ и покрај спротивставените размислувања и ставови на другиот дел од членството.

– Според нашите анализи, над 50 отсто од членството на партијата сметаат дека треба да има реформи и нè поддржуваат – напомена Илиоски.

Декларацијата за реформи и демократизација на 29 јули годинава била доставена до Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, но РШ досега нема добиено никаков одговор. Како што рече Илиоски, и Центарот за комуникации на партијата не одговара на нивните предлози, сугестии и барања, вклучувајќи ја и денешната покана на лидерот Никола Груевски да присуствува на прес-конференцијата.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
ако лаже без корист, тогаш ќе лаже и кога ќе има корист

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.883
ако лаже без корист, тогаш ќе лаже и кога ќе има корист
Го фатиле у лага, нема што (под услов да е све тоа вистина). Тапа е.

И не лажел без корист, ама лажел за што? За тоа зошто се сликал гол.
Ехеј, пастирот у очи лажеше за многу покрупни заебанции, да не се лажеме. И не само тој.

Овде пак друго збори. Пошто подржувач на Груевски ги постираше сликите кај што изјавил дека е тоа за прометејовите гаќи, добро би било да се провери таа изјава. Не викам дека по дифолт све што сендвичите ќе постираат на форумов е лага, ама после 150.000 учк борци, синот што загинал у Вејце, девојката од 25 години што починала, 3000 муџахедини, згради за емигранти кои ВМРО "не" ги градело и други работи, не на одмет човек да провери све што постираат.

Алаѓозовски: ДПМНЕ се обиде да ме деградира врз основа на еден уметнички проект

13:11 | август 16, 2017

Министерот за култура, Роберт Алаѓозовски, изјави дека опозициската ВМРО-ДПМНЕ со објавувањето фотографии од неговата младост сосема на срамен начин се обидела да го деградира врз основа на еден уметнички проект.

„Уште повеќе што списанието ‘Маргина’ беше укинато кога ДПМНЕ беше на власт. Ќе продолжиме да негуваме отворена и транспарентна културна политика со почит кон слободната креација“, порача Алаѓозовски.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom