Фан Клуб: Барселона

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.339
Поени од реакции
7.091
Ливерпул одбива понуда од 100 милиони евра за Кутињо(дали вреди и 40 прашање е, Дортмунд 120 одбива(реално можеби вреди младичот 30тина), а и едниот и другиот сакаат во Барса додека нивните клубови ги одбиваат овие пребогати понуди....................

ова е неверојатно на толкави богати понуди да не се прифатат , изгледа паралелно се преговара и со други клубови и овие два играчи имаат веќе големо влијание на маркет пазарот па така потешко ќе биде да се доведат(нормално доколку не инсистираат сериозно самите да заиграат на Ноу Камп)

Член од
7 септември 2010
Мислења
1.178
Поени од реакции
1.278
Како ги вреднувате вака фудвалериве свака ви част.Кутињо вредел 40 милиони,да ако бевме сега 2001 година можеби.Абе луге не гледате дека е отидено све у курац со трансфериве,мене стварно не ми е јасно како се замарате со вредноста нивна дали вредел или не.Некој поназад имаше пишано не сме требале да земаме засилувања посебно во нападот,Делуфеу бил супер,а Дембеле не вредел за парите мислиш од џеб некој му ги зема па се буни многу пари,многу плата,курац палац.Значи ние во нападот ги имаме Меси и Суарез двајцата по 30 години,еден да ни се повреди недај боже треба да се наслониме на кого?На Делуфеу?За Дембеле тој што кења дека бил слаб можам комотно да кажам дека нема буквално никакво разбирање од фудбал.Не џабе Дортмунд се курчи и бара 150 мил за него.Моментално пазарот со играчи за лево крило е горе доле ограничен и затоа нека пукнат ако треба и 150 мил за 20 годишниот Дембеле него да се влечеме со 30 годишниот Ди Марија и да се чудиме.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.406
Поени од реакции
38.920
У уста на Бартомеу да го ебе цел камп ноу. По никоја ебена логика не ми флева ова во глава ... Индијанецот има 222 милиони ејјј, 222 милиони од продажба на еден играч и сака за пола од тие пари да земе негова замена. Абе рокни 150 колку шо бараат додека не се ја дигнале цената хоштаплер еден , во најмала рака ќе го продадеш за 100 ако не ти исполнува играчките апетити , а ќе има 100 % најмалце 20тина голови во сезоната. Гомно гнасно четворооко со монголско потекло. :kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc: Да даде господ како Росел да заврши.

Член од
10 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
35
Го следам овој фодум од 2005 година, и ете реков да се зачленам бидејќи и јас сум симпатизер на Барселона.

Ќе напишам еден подолг и „досаден“ пост

Трансфер политиката е катастрофа во Барселона со оваа управа затоа што одат на звучни имиња и што даваат толкави пари за Кутињо и Дембеле, двајцата вкупно вредат 100-120м нема потреба да се даваат 110м за Кутињо и 130-150м за Дембеле едноставно ќе биде невиден грабеж! - иако се добри не вредат толку!
Ако Ливерпул односно Борусија не сакаат да ги продадат, па има и други играчи на кои треба да се насочат и кои можат да се доведат - на пример: лево крило со десна нога Караско (23г) 50м, среден ред Ериксен (25г) 45-50м, кој сам изразува желба да игра во Барселона, но со оваа смотана управа ништо нема да направат.
Ми се допаѓа тоа што го бараат Сери, бидејќи тоа ме подсеќа кога го зедоа Јаја Туре во 2007-08 незвучно име но добар квалитет и играч кој беше земен за малку пари од Монако.
Дембеле навистина е добар играч но е левак и он игра десно крило (незнам дали ја пратите Борусија Дор.) а таму веќе го имаме Меси, а реално и не вреди повеќе од 50-60м, и незнам што толку запнале да го земаат, не треба да се тураат толкави пари на еден фудбалер, едноставно не вреди!
Истото важи и за Кутињо, човекот е добар но не вреди повеќе од 50-60м. а и знаејќи дека Ливерпул гради добра екипа која ќе се бори за ЛШ и Премиер Лига, нека бидат сигурни дека ни за 150м нема да го добијат.
Лани можевме да го земаме Ковачич ем млад, ем 40м бараа од Интер ама оваа неспособна управа трча по звучни имиња а тогаш трчаа по Вератти со 80-100м, знаејќи исто така дека ПСЖ прави екипа со која сака да се натпреварува во ЛШ и Француската Лига.
Средниот ред на Барса оваа сезона е премногу густ знаејќи дека Роберто ќе игра во средина оваа сезона, он може да го менува Иниеста, а треба да му се даде шанса и на Андре Гомеш кој може да го менува на Ракитиќ.
Мој коментар Андре Гомеш е многу подценет а многу добар играч, лани беше на критика од сите навивачи иако во поедини натпревари ни МСН од кои се очекуваше да постигнат бар еден посран гол (на пример со ПСЖ во гости) со Јуве ни дома ни гости - ништо не направија, секогаш критикуван беше Андре Гомеш.

Туран, Сампер, Вермален, Матје, Мунир и Маскерано
во случај да се доведе Мартинез од Реал Сосиедад сите овие треба да си заминат.

Тимот засега изгледа вака:

Голмани: Тер Штеген, Силесен (добри се двајцата)
Штопери: Пике, Умтити, Марлон, Маскерано (за Маскерано треба да се бара замена Мартинез на пример)
Десни Бекови: Семедо, Видал (Видал е добар од Семедо се очекува да биде подобар)
Леви Бекови: Алба, Диње (добри се двајцата)
Дефанзивни Средина: Бускетс (да се купи Сери или било кој друг)
Средина: Иниеста, Ракитич, Роберто, Гомеш (да се купи еден со оглед на тоа дека Иниеста е стар)
Леви Крила: Делуфеу, Денис Суарез (сметам дека најслаба точка ни е баш оваа позиција треба да се купи еден добар за лево крило)
Десни Крила: Меси, Рафиња (Рафиња не е којзнае колку добар како алтернатива за Меси)
Напаѓачи: Луис Суарез, Алкасер (Алкасер не е премногу добар, но седи на клупа и не се буни за прв состав)

Да бидеме реални тимот освен на позицијата од Бускетс на секоја позиција има по двајца играчи освен на позицијата за лево крило.

Последно уредено:
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Ериксен 45-50м, извини друже ама ти ги имаш згрешено апчињата. Знаеш ли кој е Даниел Леви?
Со моменталниве цени + парите што ги имате има на блок да ве стави иста секунда. 120-30м кога би размислувал за продажба, сега нема теорија ни за 200м да го даде

Член од
10 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
35
Те разбирам дека моменталните цени на играчите се големи, ама неколку пати прочитав на goal.com и други страници, како играчот изјавува дека сака да игра за Барса, тоа би можело да одигра каква таква улога во трансферот.
Што се однесува до Даниел Леви и Тоттенхем - пред некоја година на Бејл заработија 100м од Реал Мадрид, ама исто така за Модрич заработија 45м иако во тоа време беше еден од клучните играчи на Тоттенхем.
Јас ќе те разберев да речеше дека за Кејн може да бара и 80-100м фунти, ама за Ериксен премногу се и 60м.

Последно уредено:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.687
Поени од реакции
22.801
Зошто уопште размислувате за цените?
Битно ми е тимот да е составен од добри играчи кои ќе даваат се од себе за дресот кој ќе го носат. Кој играч колку е платен е најмал проблем за фановите.

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.514
Те разбирам дека моменталните цени на играчите се големи, ама неколку пати прочитав на goal.com и други страници, како играчот изјавува дека сака да игра за Барса, тоа би можело да одигра каква таква улога во трансферот.
Што се однесува до Даниел Леви и Тоттенхем - пред некоја година на Бејл заработија 100м од Реал Мадрид, ама исто така за Модрич заработија 45м иако во тоа време беше еден од клучните играчи на Тоттенхем.
Јас ќе те разберев да речеше дека за Кејн може да бара и 80-100м фунти, ама за Ериксен премногу се и 60м.
Леви за Кејн би барал над 150 милиони,изгледа не го знаеш евреинот.

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
zdravo decki edno prasanje imam dokolku nekoj ima informacija da mi kazi.Gledam tuka vo Makedonija fanovi na juventus na mancester I drugi klubovi imaat nekoj clenski karticki od fan clubovi vo Makedonija e sega me interesira dali ima takov fan club I barselona da si se zaclenis?

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Денес ја пуштаат последната понуда за Дембеле..90 милиони + 30 во бонуси или ќе бидат исплатени покасно..Целиот трансфер 120 милиони.. Извор спорт.ес

Последно уредено:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.627
Поени од реакции
7.762
Ливерпул не го продава кускулето :jeeee:

Нека го земат Сери , и некако да ги убедат Дортмунд за Дембеле.

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Интересна статија читав по англиските портали.. Се однесуваше на ситуацијата. Претходни трансфери на Ливерпул.. Суарез, Торес, Маскерано, Алонсо, Стерлинг.. Кај сите истата ситуација. Соопштенија како ова сега. Ливерпул не ги продаваше по никоја цена, и по некое време магично ги даде во истиот преоден рок. Е сега Клоп мислам е многу цврст во однос на овој трансфер, што е и нормално, се работи за нивниот најдобар играч..До крај сагата не е завршена според мене, иако не знам дали е Барса материјал, секогаш беше алтернатива доколку не успееме да земеме други играчи. Околностите направија да е топ мета летово...Јас ќе бидам задоволен со Дембеле и Сери. Мислам со добра тактика, дисциплина и залагање на Валверде ќе имаме добра сезона. Дел Боске рече дека Барса доби многу работи со заминувањето на Нејмар, и дека смета дека може да биде подобра без него во тимот, што навистина звучи лудо. Останува да почекаме

Член од
12 март 2012
Мислења
203
Поени од реакции
188
Интересна статија читав по англиските портали.. Се однесуваше на ситуацијата. Претходни трансфери на Ливерпул.. Суарез, Торес, Маскерано, Алонсо, Стерлинг.. Кај сите истата ситуација. Соопштенија како ова сега. Ливерпул не ги продаваше по никоја цена, и по некое време магично ги даде во истиот преоден рок. Е сега Клоп мислам е многу цврст во однос на овој трансфер, што е и нормално, се работи за нивниот најдобар играч..До крај сагата не е завршена според мене, иако не знам дали е Барса материјал, секогаш беше алтернатива доколку не успееме да земеме други играчи. Околностите направија да е топ мета летово...Јас ќе бидам задоволен со Дембеле и Сери. Мислам со добра тактика, дисциплина и залагање на Валверде ќе имаме добра сезона. Дел Боске рече дека Барса доби многу работи со заминувањето на Нејмар, и дека смета дека може да биде подобра без него во тимот, што навистина звучи лудо. Останува да почекаме
Барем јас не се сеќавам до сега за било кој играч од Ливерпул да имало вакво соопштение...

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Дечки не знам Скај колку е меродавен..али вестите пред 10 тина минути излегоа со ова...

Kajgana Shop

На врв Bottom