Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
14 април 2012
Мислења
32.900
Поени од реакции
67.551
Роналдо експлодираше по оној инцидент со Руни, едноставно, од 2006-та почна да покажува огромен напредок, и се гледаше дека дели од се претходно што имаше видено Премиер Лигата. До ден денес, нема такво лево крило. До ден денес ми стојат скоро сите клипови од неговите хајлајтци во стариот компјутер.

Сам си ги залепи некои од епитетите од кои е тешко да скриеш денес. Фановите судат по тоа што гледаат на терен, а овој беше најдобриот играч што некогаш заиграл во Премиер Лигата, ама слабо со карактерот. Знаеше да дајвне, да биде арогантен со прославите, да дава интервјуа со кои не си прави услуга, да понижува противници на терен.

Немаше пенал против Мидлсбро, у некој куп беше, братов у фаца им се смее :D. Можеби во приватиот живот не е таков, ама...

Последно уредено:
R

red.devil

Гостин
Не реков дека ова што е сега не е заслуга на Ферги и на Јунајтед ама те молам немој да ми кажуваш дека Роналдо не беше сељачина парекселанс со двете менѓуши и шишките вртени најлоши на свет. Како старееше така созреваше, башка под влијание на Ферги со тек на време ги отфрлаше тие особини. Уживај дека го немало на фудбалска мапа, на 20 години ако не се лажам стана најдобар играч во Премиер Лига.
Сега за менѓушите и шишките ќе го вртиме муабетот? Мислам добро те цитирав, а тие работи никаде ги немаш спомнато па да испаѓа сега дека ти контрам. За друго те цитирав. :)
Друго, 18, 19 или 20 години? Одлучи се.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Педерчина, голем ден за фудбалот и за Реал Мадрид ќе биде кога ќе се пензионира

O

ob1

Гостин
Сега за менѓушите и шишките ќе го вртиме муабетот? Мислам добро те цитирав, а тие работи никаде ги немаш спомнато па да испаѓа сега дека ти контрам. За друго те цитирав. :)
Друго, 18, 19 или 20 години? Одлучи се.
Брат, не ситничари. Муабетот ми беше за целата негова слика општо во Јунајјтед.
И за годините ми ситничариш, не можеш да ми кажеш дека го немало на фудбалска мапа, кога една година откако сум ги напишал јас 18 и 19 години човекот освоил најдобар играч во Премиер Лига.
Ете @vidooq погоре има многу убаво доловено што сакав да напишам.
Со годините и паметот пополека му доаѓал, тоа е.

R

red.devil

Гостин
Брат, не ситничари. Муабетот ми беше за целата негова слика општо во Јунајјтед.
И за годините ми ситничариш, не можеш да ми кажеш дека го немало на фудбалска мапа, кога една година откако сум ги напишал јас 18 и 19 години човекот освоил најдобар играч во Премиер Лига.
Ете @vidooq погоре има многу убаво доловено што сакав да напишам.
Со годините и паметот пополека му доаѓал, тоа е.
Не ситничарам, од менѓуши и шишки до дајвање и плачење има разлика башка што не е точно. Роналдо има јадено ќотек во ПЛ како магаре и секогаш станувал и продолжувал.
Исто и за годините, кога дојде во Јунајтед беше балетанот кој се врти со топката. Секако дека со тек на време созреа, ама кога дојде беше никој и ништо а муабетот ти беше дека тогаш го 'расипал' угледот, што нема врска. И ова се факти. Најдобар играч во ПЛ освои на 21 година ако добро се сеќавам( сезона 2007-ма и 2008-ма). Можеби освоил претходно најдобар млад играч. И во тоа има разлика.

Дури еве и да освоил на 20, кога ќе те цитира некој што си рекол 18-19 значи те цитира за тоа и не е реплика па што нели на 20 беше ваков или онаков. Нема да играме расипан телефон. На 18 дојде во Јунајтед и имаше епизодна улога во првиот состав.
И општо, целата негова слика за во Јунајтед ти е погрешна.

O

ob1

Гостин
Не ситничарам, од менѓуши и шишки до дајвање и плачење има разлика башка што не е точно. Роналдо има јадено ќотек во ПЛ како магаре и секогаш станувал и продолжувал.
Исто и за годините, кога дојде во Јунајтед беше балетанот кој се врти со топката. Секако дека со тек на време созреа, ама кога дојде беше никој и ништо а муабетот ти беше дека тогаш го 'расипал' угледот, што нема врска. И ова се факти. Најдобар играч во ПЛ освои на 21 година ако добро се сеќавам( сезона 2007-ма и 2008-ма). Можеби освоил претходно најдобар млад играч. И во тоа има разлика.

Дури еве и да освоил на 20, кога ќе те цитира некој што си рекол 18-19 значи те цитира за тоа и не е реплика па што нели на 20 беше ваков или онаков. Нема да играме расипан телефон. На 18 дојде во Јунајтед и имаше епизодна улога во првиот состав.
И општо, целата негова слика за во Јунајтед ти е погрешна.
Чекај, чекај изгледа не ме разбра ти што сакав да кажам.
Не викам дека Манчестер Јунајтед го расипал или го направил таков. Баш напротив. Да не беше Јунајтед и пред се Ферги може до ден денес он ќе беше плачко. На сметката на годините од си ја стекна таа лоша слика за него, зашто беше незрел и зелен во главата, а не на сметка на клубот. Тоа ми беше муабетот.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Роналдо е уште плачко според мене. :D Не плачко во смисла лигле, туку нејќе да губи, доволно е да му ги видиш фаците што ги прави кога ќе прими Реал гол на битна утакмица. :icon_mrgr:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Дали сте пробале да играте фудбал на професионално ниво и да бидете најдобар играч во тимот како што е Роналдо па да видите колку е тешко да се отвараш , да се движиш да примаш и да дриблаш кога нон стоп на тебе се залепени најмалку 2ца играчи ова истово ми е кажано од професионален фудбалер . Доколку Реал би имал напаѓач како Суарез кој би морал да го чува најмалку еден одбранбен фудбалер би се отварало повеќе простор за Роналдо вака со телето напред и тоа миленикот на змејот ограничен со една нога на десна страна цела одбрана се насочува на Роналдо плус го стигаат годините не може ни да се движи толку брзо како до пред 3-4 години. Али тоа што го направи лани на крајот на сезоната кога ги донесе двата трофеја со головите кои ги постигна во ЛШ и Ла лига е за секаква пофалба . Не гледам кој друг би освоил Златна топка па макар и да не бил цела сезона константен роналдо . Едноставно нема друг играч што имал поглема заслуга за тимот од него .[DOUBLEPOST=1502354933][/DOUBLEPOST]
Педерчина, голем ден за фудбалот и за Реал Мадрид ќе биде кога ќе се пензионира

Треба да биде голем ден и да се слави , да не беше роналдо сеуште ќе бевме на 9 титули во ЛШ ..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Роналдо е уште плачко според мене. :D Не плачко во смисла лигле, туку нејќе да губи, доволно е да му ги видиш фаците што ги прави кога ќе прими Реал гол на битна утакмица. :icon_mrgr:
Роналдо е емотивец, плачко е Мурињо кога бара виновник во други за поразите. Роналдо не поднесува да губи и после пораз плаче, но и пука од нервоза кривејќи се зошто не дал гол повеќе. После натпреварите одма пробува да си ги поправи грешките.

Он беше типично циганско лигле дур играше во Јунајтед и првата сезона во Реал. Тоа е факт. Дали ради тоа што беше уште зелен или ради други фактори, дилема. Откако му се роди синот, момакот се смени за 180 степени. Тоа му беше моментот на пресврт во поглед на карактерот.

Од тогаш на прсти се бројат моментите кога Роналдо се “исциганчил“ или бил преарогантен.

Отворено го има кажано и самиот тоа дека татковството му го сменило животот. Покрај тоа, нормално, му влијаеше и разделбата со Ирина, откако си фати нова девојка повторно се врати во својот максимум. Тоа се тие „човечки“ страни кои му влијаат и нему а и секому врз игрите на терен.

Кристијано созреа и прерасна не само во лидер, него и во човек кого сите околу него го гледаат како пример за како треба да се работи, во и вон теренот, фудбалски и нефудбалски.

Минативе две сезони се нетипични за него, но се перфектни за него. Не се грчи веќе за да игра на секој меч, максимално си ја темпира формата, ги слуша советите од тренерот и лекарите и експлодирува кога најмногу треба. Сите ја гледавте ланската сезона што направи во нокаут фазата.

Секако дека Меси фан бојс и хејтерите сеуште ќе јадат гомна за него, но Кики Роналдо стана перфекција.

И таквите ги сфаќам зашто мелат, ривалство а-у, она шо најмалку го сфаќам е фанови на Јунајтед кои го мразат Роналдо?

Мислам зошто побогу? Второто полуврем завчера го гледав во фан зоната на Јунајтед, добри 20-30 души го свиркаа. Факинг душбегс, Англичаните уште пеат песни за него, овие неписмениве не го сакаат...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Дортмунд ја одбил првата понуда на Барса иако не најдов цифра во која висина била понудата.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Не знам зошто Барса не проба да го носи Хазард.Па и 150+ да пукни.И комерцијална вредност ќе има поголема.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Не знам зошто Барса не проба да го носи Хазард.Па и 150+ да пукни.И комерцијална вредност ќе има поголема.

Мислиш Челзи воопшто би размислил да го даде?

Член од
26 август 2008
Мислења
748
Поени од реакции
544

Ако Нејмар е 222, за Азар комотно нека спремат 300. (Пристрасно фанбој мислење, ама и за толку не би го дал).

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.396
Поени од реакции
26.388
Дортмунд ја одбил првата понуда на Барса иако не најдов цифра во која висина била понудата.
Како замена за Дембеле според Кикер кандидат е Корнет од Лион. Во април кога го гледав полуфиналето Лион - Ајакс, многу слабо одигра, најслаб беше на тој натпревар. Брз е, но глупи и непотребни потези во погрешен момент правеше.

Kajgana Shop

На врв Bottom