Светско првенство Атлетика, Лондон 2017

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување
Згазна надвор од стаза.

Смее вака бе? :cautious:
мислам смее а и да не смее, како што кажа Зарни над мене, вакви работи при спринтови се запазуваат, бидејќи таму менуваат, на подолги дистанци може и да ти прогледаат низ прсти. И во пливање се прави истава паралела, не е исто неправилно да стартуваш на 50 метра слободно и на 1500 слободно.

Све мислам дека ако не лани во Рио тогаш 2015 во Пекинг имаше слична дисквалификација за долгиве трки. :cautious:

Не зборам за Вероника Кембел Браун, или за штафетите кај американците, за брзите дисциплини знам дека не смеат да газат и преминуваат линија.

Ама очигледно сум грешка.

Болт и не е така супериорен како што беше порано,мислам дека ова му е паметна одлука да се откаже после првеството и да остане запаметен како непобелдив во трка.

Баш штета шо никогаш не го видовме максимумот на Болт.. Мислам дека сакаше да го руши рекордот постепено но максимумот го достигна 2008/2009 и после тоа постепен пад има кај него шо веројатно не планираше.. Можеше тие години да истрча барем 9.40/19.00 сигурен сум

Ако не се лажам Болт во сала има истрчано 9.40, надвор теорија нема некој да истрча толку брзо.
9.58 е секако тешко достижен резултат.

Стартов на Томпсон во квалификацииве на 100 метри и беше ко од катапулт да ја фрлија.
Американката Боуви добро трчаше, е сеа за злато не верувам дека ќе има сила.[DOUBLEPOST=1501941368][/DOUBLEPOST]Интересен седмобојов кај жениве сабајлево, посебно скокот во висина. Таа кубанката се надмина себе, 195 скокна, а личен рекорд 186 и бил.
Вечер се чека кралот да ги издува.

Последно уредено:
Болт и не е така супериорен како што беше порано,мислам дека ова му е паметна одлука да се откаже после првеството и да остане запаметен како непобелдив во трка.
Па нормално, 30ката ја нагазува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom