Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Da bi imal pari bi zemal toshiba klima bez razmisluvanje klima za cel zivot no sum nemal pari za toshiba i sum zemal vivax za dadenite pari jas sum zadovolen

Реални споредби не се потценување.
Некој може да има Нео или СТ, и да биде „задоволен“ од нив (на пролет и на на есен, и се додека не ја измери потрошувачката). И тоа нема да значи ама баш ништо.

Зборуваме за реални споредби, со мерење потрошувачка. Напишав погоре колкави разлики во потрошувачка има меѓу Вивакс и Тошиба, во ист ден и на иста надворешна температура и влажност, и на иста зададена внатрешна температура. Небо и земја. Вивакс ни со Гри не може да се мери (меѓу клими од ист ценовен ранг), а со Тошиба само во нечија фантазија.

Потценување е кога се изнесуваат заклучоци врз основа на проценки за еден компресор, кој го има во некој модел од брендот.

Во голем дел се согласувам со тебе.

Само не пиша модел на клими кои се?
Од модел до модел има огромна разлика.
Иако е општо познато дури и од Eurovent дека Тошибата се поладни клими, споредба со Митсу и Фуџицу, нивната префинетост, изработка и квалитет превладува.
Јас би купил Daiseikai 8 15-ка во еден здив само да не беше толку скапа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кој модели ? Некој се веќе стигнати , некој стигаат август и слично.[DOUBLEPOST=1501452616][/DOUBLEPOST]
За цената супер си поминал, ризик е границата сепак клима е не е мобилен телефон да го спикнеш некаде. Воедно близината ти е предност и за транспорт при купување па и за сервис ако се случи проблем.
нај просто е одиш кај нас на граница го пријавуваш производот кој ти е за сервис и дека го носиш во грција со писмена изјава дека е лично тој и дека кај нас нема сервис за него исто и кај грците и проблемот е решен немаш ризик никаков сум го правел истово со друг производ се беше во ред и дефинитивно во грција има подобар сервис за се од колку кај нас

Кажете препорака за некоја клима до 20к ? Нешто од евтино па до најевтино... Главна намена би била за ладење и во зимо за греење од 5 часот до 8 часот наутро. Просторо дневниот простор е 30+/- квадрата.

Јас ја гледав оваа за 22к ама незнам која би била најквалитетна за тие пари.
VIVAX ACP-12CH35AEMI по супер цена од 21.990 ден.

Za tie pari dobar izbor e VIVAX Aemi

Ај ве молма кажете ми споредба кој од овие две е подобра
VIVAX ACP-18CH50AESI+
или
Gree Amber GWH12YC-K6DNA1A

Кажете препорака за некоја клима до 20к ? Нешто од евтино па до најевтино... Главна намена би била за ладење и во зимо за греење од 5 часот до 8 часот наутро. Просторо дневниот простор е 30+/- квадрата.

Јас ја гледав оваа за 22к ама незнам која би била најквалитетна за тие пари.
VIVAX ACP-12CH35AEMI по супер цена од 21.990 ден.
Za tolku pari Gree lomo eco bi trebalo da e podobra od vivaksot - ima poteska nadvoresna vo odnos na vivaksot
https://klimi.mk/product.php?id=183[DOUBLEPOST=1501626038][/DOUBLEPOST]
Eve kako raboti Tundrata
https://youtu.be/Zsx54jXXQiU

Последно уредено:
Последно уредено:
Pricina ?
Imas nekogas objasnuvanje za tvoite prazni razmisluvanja ili imas za cel temava da stane BOZA ?
p.s
na prethodnata strana Amber ti e prv predlog..
ps2. Vivaxot go nema na lager a ke stigne za 2-3nedeli...a mozda i 4-5 koga ke pomine letovo :)

Jas mu dadov predlog so toa sto sam da si odluci i vivax ne e losa klima
A moja cel ne e temava da stane boza
Sekoj si ima pravo na svoj predlog i svoe mislenje nikoj ne treba nekogo da ubeduva tuka sme da kazeme svoe mislenje a ne da ubedivame nekogo
Na prethodnata strana mi bese amberot prv izbor zatoa sto ne e losa klima[DOUBLEPOST=1501656323][/DOUBLEPOST]
Za tolku pari Gree lomo eco bi trebalo da e podobra od vivaksot - ima poteska nadvoresna vo odnos na vivaksot
https://klimi.mk/product.php?id=183[DOUBLEPOST=1501626038][/DOUBLEPOST]
Eve kako raboti Tundrata
https://youtu.be/Zsx54jXXQiU
I Gree i Vivax se solidni klimi samiot neka si odluci a za tundrata mozebi ne e stegnata dobro pa zatoa e moze pobucna jas imam prijatel ima Haier tide i e prezadovolen od klimata

Не знам дали е спомнато на темава но пријатно сум изненаден од римејкот/екранизацијата на Ghost in the Shell. Пошто култниот анимиран ми е одамна гледан неможам да се сетам дали е веродостоен на оригиналот но го има истиот шмек. Плус Scarlett Johansson е погодена во улогата ма да мој прв избор би била Doona Bae од Sense8 серијата или некоја слична азијатка.

Сега се чека на Akira Holywood верзија. :icon_lol:

Има повеќе адаптации на изворниот материјал кога се работи за GitS. Во случајов, анимето беше повеќе во филозофски стил како Матрикс, само без толку многу кунг-фу, и повеќе акцент ставен сајберпанк стил тероризам, и импликациите од истиот во еден таков свет. Тука, веројатно за да соберат што повеќе публика, решиле да ја променат позадинската приказна на главниот лик Мејџор (С. Јохансон) и наместо лично духовно патешествие и одговарање на прашањата што истото ќе ги генерира, имаме брејнвош/амнезијатски-подвижена драма, со личен осврт кон своето јас од минатото, и human condition exploration stuff. Не е лошо, ама како да се смали вредноста на призводот за неколку стапки .. барем за мене. Оригиналното аниме е класика со причина. Да не беше истото, немаше да ја имаме Матрикс трилогијата, Вачаувски сестрите секогаш директно го цитираат Ghost in the Shell како нивен главен извор за инспирација за Матрикс.

Интересно што го спомна Sense8, и тоа е нивни производ. Фан? :)

Здраво. Живеам во куќа на втор спрат од 130м2. Дневната ми е 60м2. Моите родители живеат на првиот спрат и се греат на камин и нивната дневна е 35м2 точно под мојата дневна. Сакам да ја купам климата од Gree U crown за 60м2 меѓутоа сега имам опција и да ставам радијатори на каминот од дневната под мене. Дали местењето на радијаторите од долниот камин би го намалиле трошокот на струја за климата? Доколку има подобра солуција за ваква ситуација, што би направиле Вие?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom