Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
M

macgowan

Гостин
Барем некогаш нешто добро да напишев за Двојче ќе речев и така и така. Додуша во споредба со претходните градоначалници е измислен ама пак треба време да пораснат децата. Има време и ти ке порасниш. Само сообраќајните казни да ги намалат и се ке тргни на поарно. А да и со кладилниците да ја решат и топ не не бие. Јас да сум во врвот на СДСМ ќе го кандидирам најбезвезниот лик кој можам да се сетам чисто за да покажам дека полошо и неможеше од Двојче. Штета Спанаќот почина инаку идеален би бил за кандидат на СДСМ. Ептен ке си се сложвавте во ставовите. Ај ке ископаат некој друг.[DOUBLEPOST=1501756671][/DOUBLEPOST]
Е добро де споделиго тука. Ти си тој што излезе со став за најбогатата партија на северната хемисвера. Поткрепи го тоа со некој факт, вака испаѓаш несериозен башка мозокот перен перен, пељте направен.
Мене не ми е жешко, си ги ладам мадињата на Халкидики. Тебе ако ти мана жешкото во глата па тресиш зелени тоа е друго. Исклучи се и пробај приквечер ко ке залади. Таман ќе имаш време за извештајот да го најдиш и приложиш за да не те мислиме дека ти е испран мозокот.
Е па бате, лади ги мадињата ама и пази си го газето таму на Халкидики оти твоите шамани од дрпмнето таму големи ќефој праеја, а тоа им стана навика после клецкањето кое ви го прават тука така да ќути си и трај си...Извини ако те вознемирив во ладењето.
Мене и покрај жешкото ме држи умот, не го перам ниту го давам на перење, само ти не се секирај и пази на притисокот.
Извештајот за ДПМНЕ или за Англиските конзервативци?[DOUBLEPOST=1501760152][/DOUBLEPOST]
Не е грев, провокациja се вика по време на делегациja от државава што изрази протест.
Во апсурдистанот на ДПМНЕ се дозволени најдолните и најдебилните работи. ВМРО(ДПМНЕ) стана најголемиот бранител на српските интереси во Македонија.
Ал за ово сте и ви заслужни брачо Бугари.

Последно уредено од модератор:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.017
Е па бате, лади ги мадињата ама и пази си го газето таму на Халкидики оти твоите шамани од дрпмнето таму големи ќефој праеја, а тоа им стана навика после клецкањето кое ви го прават тука така да ќути си и трај си...Извини ако те вознемирив во ладењето.
Мене и покрај жешкото ме држи умот, не го перам ниту го давам на перење, само ти не се секирај и пази на притисокот.
Извештајот за ДПМНЕ или за Англиските конзервативци?
Искрено малце страв ме фаќа да не се опчекаме со Павле Богоевски. Тој ем шо е човек од народот за народот башка е и педер. Веројатноста да го сретнам помеѓу обичните смртници е многу поголема одколку кремот на ВМРО.
И двата извештаи за двете партии за да направиме споредба за богатството. Малце сум скептичен дека ВМРО е дури и блиску со богатаството на конзервативната партија било вкупно или по членови. Ама пред фактите и боговите молчат така да бујрум.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Искрено малце страв ме фаќа да не се опчекаме со Павле Богоевски. Тој ем шо е човек од народот за народот башка е и педер. Веројатноста да го сретнам помеѓу обичните смртници е многу поголема одколку кремот на ВМРО.
И двата извештаи за двете партии за да направиме споредба за богатството. Малце сум скептичен дека ВМРО е дури и блиску со богатаството на конзервативната партија било вкупно или по членови. Ама пред фактите и боговите молчат така да бујрум.
Хаха нема што да измислите од мака па до Павле дојдовте?
Не е ништо страшно што Илче е педер со тапија, на снимка, незнам зошто депемене го сфаќаат тоа како навреда. :D

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Немам ни јас.

Многу бе загрижени за другите. Едни се загрижија за ВМРО, други за некој ликови на форум, трети за нешто сосем трето, а сами во основа сте за згрижување. Неможам и да сакам повеќе да те заебам колку што мајка природа те заебала така да биди си спокоен. Ретко кој тебе може да те заебе повеќе отколку што си природно ебан.
Во ред јас сум природно ебан, тоа не го менува фактот дека правиш будала од себе со обидите за хумор.
:pusigo:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
На гробот на Гоце Делчев ставаат бугарско знаме, а во Крушево пред спомениците на сите Македонски борци и пред Мечкин камен поминуваат Чкљ и играат Чкљ фолклорни друштваo_O

Срамота! Полека, но сигурно државата ја продаваат. Се вртат во гробот борците кои животот и младоста ја дале за слободата на Македонија, за да ние еден ден живееме слободно како Македонци во Македонија. Жалосно!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.017
Граѓаните нема да поднесуваат годишна даночна пријава
УЈП ќе има обврска да ги собере сите податоци за остварените приходи на физичкото лице и во електронска форма да му ги достави на увид.

Над 300 илјади граѓани колку што се проценува дека годишно поднесуваат даночни пријави, во иднина нема да имаат обврска самите да ја носат пријавата на шалтерите во Управата за јавни приходи (УЈП).

Владата неодамна одлучи да го промени на начинот за пресметка на персоналецот и за поднесување на пријавите.

Според новите прописи, УЈП ќе има обврска да ги собере сите податоци за остварените приходи на физичкото лице и во електронска форма да му ги достави на увид за дополнение или исправка.

Секој граѓанин ќе има лозинка преку која ќе може да влезе во пријавата доставена од УЈП и да направи проверка на своите податоци.

Ако забележи дека во пријавата не се внесени некои од остварените приходи истите ќе може сам да ги додаде.

Новиот систем на поднесување годишна даночна пријави треба да почне да фунцкионира од следната година

Експертите сметаат дека на овој начин ќе се намали просторот за малверзации со даночните пријави и ќе се намалат турканиците на шалтерите на УЈП.
Војводо да не ти го хакна Битушанец профилот;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.574
На гробот на Гоце Делчев ставаат бугарско знаме, а во Крушево пред спомениците на сите Македонски борци и пред Мечкин камен поминуваат Чкљ и играат Чкљ фолклорни друштваo_O
Епа ако не да земеме и ние да поминуваме покрај нивните споменици и да играме со фолклорни друштва?[DOUBLEPOST=1501761343][/DOUBLEPOST]
Војводо да не ти го хакна Битушанец профилот;)
За тебе каталина мисли дека си ѕвер.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Епа ако не да земеме и ние да поминуваме покрај нивните споменици и да играме со фолклорни друштва?
Не треба никого да напаѓаш, понижуваш, провоцираш и крадеш друже. Доволно е да го сакаш, цениш, почитуваш и чуваш/штитиш своето.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ти касни колумнистката едно 10+ години. Инаку од збор до збор ја опиша тогашната состојба во приватните фирми за што и јас сум сведок. Незнам како е во Пехчево, Злетово или во Благодарево ама ова во колумната нема допирна точка за твојот роден град така да на мислење сум дека единствено ти што имаш допирни точки со приватно или конфекција е кога си поминал покрај нивната ограда.
Се нанервира м?

Зш бе касни колумнистката?

Инаку се глеа одма дека како газда, стопанственик одговараш, есбаф чоек бе.

Јас па мислам дека вакви ставови може да држи некој со средно трет степен тркачко, четврта средно и тркачки факултет да земи дури се неговите на власт, со парите од тендерче или субвенции за нешто шо има глеано само на документарец, шо е или како се прави, јас колку шо знам и фризерки вмровки субвенции за пчеларство добиваа, ама бркаа некоја работа сигурно за тоа.

Инаку близок член од фамилија работеше кратко во приватна текстилна фабрика, одамна, не на машина ама сепак гледаше шо се дешава, имав прилика да влезам неколку пати, да осетам Аушвиц атмосфера. Во мојот роден град.

Лично приватно сум работел, фамилијарно, и да ти кажам еве пошто си прашал, не работам пошо...напишав, ама избришав, да не навлегувам во детали за вмровштината на дело.

Кажи ми сеа, ти пошто си ем еснаф чоек, ем начитан, по велиш, треба после толку години да читаме вакви работи, м?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.017
Во ред јас сум природно ебан, тоа не го менува фактот дека правиш будала од себе со обидите за хумор.

:pusigo:
Значи прави разлика. Природно глуп што значи од секогаш и за секогаш и обид да се правиш глуп. Утре ќе ми се смачи и повеќе нема да правам такви обиди и ќе си бидам нормален. Ти таква опција немаш. Ја воочи разликата или треба да ти цртам.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Значи прави разлика. Природно глуп што значи од секогаш и за секогаш и обид да се правиш глуп. Утре ќе ми се смачи и повеќе нема да правам такви обиди и ќе си бидам нормален. Ти таква опција немаш. Ја воочи разликата или треба да ти цртам.
Ти нормален? Не ме смеј.

Срамота! Полека, но сигурно државата ја продаваат. Се вртат во гробот борците кои животот и младоста ја дале за слободата на Македонија, за да ние еден ден живееме слободно како Македонци во Македонија. Жалосно!
Што се глупираш? Се надевам бот си, ама гледајќи какви сендвичи постојат, нема да ме чуди да си вистински лик. Дел од тие 450 илјади збудалени и заслепени сендвичи.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
ВО ИНТЕРВЈУ ЗА ФАКТОР

Захариева: На Бугарија не ѝ одговара името северна Македонија, тоа за нас е Пиринска Македонија

Екатерина Захариева, министерката за надворешни работи на Бугарија во интервју за Фактор вели дека се надева дека Договорот меѓу Македонија и Бугарија ќе создава услови за пофлексибилни решенија и за проблемот со името. За нас е важно решението за името да не е поврзано со делови од Бугарија, вели министерката.

„Примерот што го дава македонската влада е стимулативен и јас се повикувам на најавите на премиерот Заев за решавање на проблемите со соседите, бидејќи, како што зборуваме, кога имаш потешкотии со тројца од четирите соседи може би требало да се замислиш, каде има проблем - дали е кај соседите или дали немаш проблем самиот како политичар? Од оваа гледна точка разговорите помеѓу Република Македонија и Република Грција ќе продолжат со интензивно темпо. Бугарија, како своја желба, посакува решението за прашањето на името да не биде поврзано со северни географски поими, бидејки, така или онака во Бугарија исто има Пиринска Македонија. Мислам, дека има добронамерност кај сите влади. Зборувавме со мојот колега во Грција, Коsиас, зборував со Димитров и силно се надевам дека ние политичарите се научивме да правиме компромиси, бидејќи политиката, потпишувањето на договори, решавањето на спорови се и компромиси и на двете страни“.

Захариева нагласи дека сепак, тоа се разговори на две автономни држави - Република Македонија и Република Грција, но уште еднаш го нагласи моментот дека за нив е важно решението за името да не е поврзано со делови од Бугарија, да не биде поврзано со северни географски поими...
Ај сега добрососедство, шо има тие во спорот за името да се мешаат освен да прават додатни компликации за да се одолговлекува, пошо сеа јунанистанците ќе немаат повод да бранат ништо...тоа е таа балканска фашизоидна политика према Македонија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.017
Епа ако не да земеме и ние да поминуваме покрај нивните споменици и да играме со фолклорни друштва?[DOUBLEPOST=1501761343][/DOUBLEPOST]
За тебе каталина мисли дека си ѕвер.
Поарно таа отколку Зарни и К3. Туку нема везе тоа, само сакав да ти кажам онака најдобронамерно на кој ме потсеќаш во постовите. Не мислев ништо лошо ама знам дека не го љубевте баш најмногу па си реков да ти спомнам. Ако мислиш дека лажам слободно провери.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
ВО ИНТЕРВЈУ ЗА ФАКТОР

Захариева: На Бугарија не ѝ одговара името северна Македонија, тоа за нас е Пиринска Македонија

Ај сега добрососедство, шо има тие во спорот за името да се мешаат освен да прават додатни компликации за да се одолговлекува, пошо сеа јунанистанците ќе немаат повод да бранат ништо...тоа е таа балканска фашизоидна политика према Македонија.
Захариева и Шекеринска многу на благо ќе ни тргне!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom