Не знам како мислиш дека го навлекоа гневот гласачкото тело врз нив? со еден нормален соседски договор?..не знам од каде си искрено ама овде во Битола на луѓето толку му е смачено од Вмро и нивните криминали што дури сосила гласаат за Сдсм само нив да не ги гледаат..дури и мене ми се одвратни Сдсм ама ова што го правеше Вмро беше надвор од сите нормални параметри и илјадници луѓе се изгорија сите овие години поради нивните бесмислени закони..мислиш туку така лесно ќе заборават?...а тоа со гласачите лесно се регулира,ќе ја доведат ефтината струја и уште некој популистички закон пред избори и оп ќе видиш како се котат гласој..зарем не научи дека најпродаена нација сме?..
Изгледа не разбирате дека Груевски и Мијалков направија такви умноболни работи што луѓето не сакаат да помислат дека повторно тие би дошле на власт на било какво ниво,тие беа фатени голи на криминали од епски размери и ти мислиш дека со националистички говори ќе се вратат на власт во 21рви век?...Зарем не научивте досега како ги добиваа гласовите и какви притисоци му вршеа на вработените?..еве сега ќе си видите кога ќе немаат нивни директори и кога ќе нема притисоци како се гласа нормално и како ќе се спуштат автоматски испод 350.000 гласа..дури овие се премногу за нив во овој момент.
Можеби за тебе тој договор е нормален и добрососедски, али ако пошироката јавност не мисли како тебе, ондак да... тука го навлекуваат гневот на граѓаните.
Види Мијалков и компанија полека се повлекоа, си ја имаат тие мувата на капата и моментално не им е приоритет да се занимаваат со партијата, значи тие се веќе една лоша историја. Грујо ако остана на чело, тој си купува време само и самиот знае дека е готов... еве ако се исполнат твоите предвидувања дека на локалните избори ќе им се деси дебакл (твое мислење), Грујо милум или силум ќе лета од партијата, дека го нема веќе братучедот да му штити грб.
Овие досега правеа зулуми, ама ете како им се врати, Ленче
и компанија им се зад грб и постојано им прети затворска казна.
Него муабетот ми беше за СДСМ, за тоа какви грешки направија овие 3-4 месеци, и зошто (според мое мислење) почнува да им паѓа рејтингот, а и онака се држеа на стаклени нозе.
Твитер/Фејсбук вработувања... Ветуваа живот во Македонија, а прво нешто ги вработија Лешо, Васиљ, Туфгњечнњиќ, Боки 13 и лидерот Павле Богоевски... овие цел живот потешко од пенкало немаат фатено, држава ќе ми водат. Па не сме Шведска, Норвешка, Германија со јаки економии па да си играме играчки тука да експериментираме, треба во владана да седат здрави и прави лица, а не уличари кои плачат по јакни и јадат гомна на социјалните мрежи. Мислам ОК нека има партиски вработувања, навикнати сме ние овие 25 години на тие работи, али барем нека стават некој поасален, колку да не залажат што се вели. Сашо Тасевски одкако ги исплука сите од ВМРО, го ставија за директор на драмски театар
Добрососедскиот договор...Пишував за ова предходно, ме мрзи да го барам постот али накратко ради ова губат кај населението
- Немаше расположение кај поголемиот дел од населението овој договор баш сега да се потпише додека сеуште е "жешка" атмосферата после оние дешавки во Април месец.
- Ултра,
Мега,
Гига лош момент да се дочека Бојко и компанија со највисоки почести во земјава... 2 Август Илинден, еден од најголемите празници за македонскиот народ
- Таљат на Мечкин Камен...
Човекот кој дезертираше и убиваше наши дечиња во 2001 дојде да држи говор за соживот таму... мислам се виде колку народ имаше таму катастрофа, никогаш не било толку празно.
Друго што сакам да кажам
, ОК се знаеше дека ќе се прави чистка, башка Таравари е од Алијансата на Албанците, али зошто побогу го избркаа Др. Сашко Кедев? Најспособниот доктор што сме го имале на овие простори. Каква бламажа, јесте да човекот беше близок до ДПМНЕ, али му немаше рамен на својата професија, со сила го бркаат надвор од државава што се вели.
Не ме држи за збор можда и грешам али го ставија Самка Ибраимовски инвестиции да ни носи до државава... САМКА Ибраимовски
И сега последно со пожариве низ земјава, гледам дека сеуште главен човек на Дирекцијата за заштита и спасување е... Ш-А-Б-А-Н С-А-Л-И-У !!! Како? Зошто? Оти? Овој го заборавија или пак не го бркаат дека е Ром по националност? Па јас да те фатам тебе за рака и да прошетаме низ Шутка ќе најдеме барем 1000 попаметни и поспособни луѓе од овој.
Значи ОК избркаа што избркаа, а овој уште мувла фаќа во фотељата. Немам зборови...
Еве ти неколку причини зошто овие од СДСМ не се ништо посебно, и ќе им паѓа во иднина рејтингот ако продолжат вака... Со судни маки ја избркаа фамилијата после 11 години, АЛИ ако продолжат со ваквото темпо на работа, нема да ме чуди пак да си седат во опозиција.
Неспособни бре, 11 години беа во опозиција и пак не им иде паметот, простаци, идиоти... имаа шанса да направат нешто повеќе после сите овие години, тие си играат уште курот.
Пу бре, ПУ, ПУ, ПУ, ПУ!!! Нека одат по ѓаволите сите до еден од ДПМНЕ, СДСМ, па се до небитните Поповска и Павле Трајанов.