Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
@Scirea

Поентата ми беше дека со добра политика во поглед на економијата и помагање на домашните мали и средни претпријатија ќе видиш како Сдсм ќе добие кај гласачите...сите овие работи што ги спомна во право си ама сето тоа се регулира многу лесно доколку дел од парите што ги крадеа и трошеа за глупости Мијалков и Груевски ги пуштат во оптег на пазарот ,нормално доколку сакаат да го направат тоа...

Сдсм се што треба е само да ги санира штетите и да ги поправа работите што Дпмне направија пустош а тоа е многу лесно ако сакаат да ги средат бидејќи илјада глупости направија Дпмне и доволно е само да ги укинваат законите и да ги регулираат дел од нив како законот за пушење каде мене лично не ми одговара да се пуши ама на локалните угостители и тоа како му одговара.

Дпмне водеше најкатастрофална економска политика што дури ни земји како Уганда,Бурунди и Мадагаскар неможеа да помислат за такви глупости да трошат пари, а тоа не го разбираат сендвичите туку тие се закачени на државна цицка додека приватниците нека умираат.

Нека ги намалат само малце казните за сообраќајни прекршоци ќе видиш како ќе добијат кај граѓаните.
Двојче ќе ви изгради стадион и пак ќе си го изгласате. :icon_lol:

S

silmarillion

Гостин
Тивко е на ножот...пардон, во темата за Трамп после последните санкции контра Русија потпишани од неговото мрсно раче.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Немам јас ни партија ни власт
Немам ни јас.
Слабо ти оди хуморов, смешен си ама на друг начин, не знам како не сфаќаш. И не се мачи мене да ми реплицираш со ваков пост, како демек чекај ќе напишам нешто и ќе го заебам. Не нема да ме заебеш, глуп излегуваш само, јас за твое добро викам.
Многу бе загрижени за другите. Едни се загрижија за ВМРО, други за некој ликови на форум, трети за нешто сосем трето, а сами во основа сте за згрижување. Неможам и да сакам повеќе да те заебам колку што мајка природа те заебала така да биди си спокоен. Ретко кој тебе може да те заебе повеќе отколку што си природно ебан.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.597
Поени од реакции
9.236
Зошто заради нив? Мислиш... тие се нафатија да прифатат работи што претходно немаше кој да се нафати? Име, јазик, малцинства, црква... Ако е тоа да, оти на избори најголема доверба не добија.
A оние кои добија најголема доверба НЕ УСПЕАЈА да формираат Влада? Значи - неспособни се.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Еве интерву на Захариева после подпишуването за македонски медиум.
Па и наспроти провокациите от МРТВ, договорот беше подпишан.

До моментот државите, што поздравиха договорот

Со два збора, сите големи држави во ЕУ.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Двојче ќе ви изгради стадион и пак ќе си го изгласате. :icon_lol:
Не Двојче,сега ниту св Двојче не му помага кај нас, мк владе од Цапари да биди кандидат од Сдсм за градоначалник ќе победи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Владе, многу е жално нашето кабадајчарење по било која основа. Нема повеќе време за пукалење со било кој. Треба да стане јасно дека ерата на курчење на тиквари од типот на пастирот и фамилијата заврши. Ради баш тоа негово курчење(за курчење всушност треба да имаш со што) сме на ова дереџе. Доста со приказните.
Србија ја заборави.
И ти го заборави финансискиот извештај за да се направи споредба.
Не само Србија туку и Албанија ја заборавив. Ете не ми текнуваше во моментот некој филм. Во иднина треба многу да се внимава што ќе се пушта на телевизија и кога да не ни се наљути некој. Најдобро само цртани да пуштаат.

M

macgowan

Гостин
Добро е ова, ама не мислам дека ќе се намалат малверзациите со ова. Ќе се избегнат турканиците и една обврска помалку на граѓаните.[DOUBLEPOST=1501754542][/DOUBLEPOST]
Не ми е јасно.. „Трето полувреме“ е грев да се пушта?
Не е грев да се пушта во ден ако е дојден во посета и потпишува договор премиерот на Перу или Исланд. Грев е да го пуштиш ако ти е дојден тој од Бугарија на гости.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
A оние кои добија најголема доверба НЕ УСПЕАЈА да формираат Влада? Значи - неспособни се.
Може да се толкува на милион начини, но се изнесуваат невистини. Фактот дека СДСМ доби помала доверба на изборите од ВМРО ДПМНЕ не може да се промени.[DOUBLEPOST=1501755763][/DOUBLEPOST]
Не е грев да се пушта во ден ако е дојден во посета и потпишува договор премиерот на Перу или Исланд. Грев е да го пуштиш ако ти е дојден тој од Бугарија на гости.
Зошто? Ова не е филм против Бугарија. Ова е приказ на одредени настани во Скопје за време на втората светска војна. Каква врска има Бугарија со тоа? ;)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не е ни тоа грев.
Грев е тоа абдалот што го нарачал да се пушти на таа дата, мислејќи какво херојско дело напраил со тоа.

M

macgowan

Гостин
И ти го заборави финансискиот извештај за да се направи споредба.
Не само Србија туку и Албанија ја заборавив. Ете не ми текнуваше во моментот некој филм. Во иднина треба многу да се внимава што ќе се пушта на телевизија и кога да не ни се наљути некој. Најдобро само цртани да пуштаат.
Финансискиот извештај на ДПМНЕ има појќе шминка од цело производство на Лореал за 3 децении. Ако воопшто постои таков. Не ме дупи со вакви работи, знам дека е топло надвор ама дај чоек...
Цртани имаме од кај странските служби на cartoon network, boomerang и сл. Маша и медвед башка можиш редовно да ги пратиш на YT.

Последно уредено од модератор:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Може да се толкува на милион начини, но се изнесуваат невистини. Фактот дека СДСМ доби помала доверба на изборите од ВМРО ДПМНЕ не може да се промени.[DOUBLEPOST=1501755763][/DOUBLEPOST]
Зошто? Ова не е филм против Бугарија. Ова е приказ на одредени настани во Скопје за време на втората светска војна. Каква врска има Бугарија со тоа? ;)
Денот за таков филм беше?
Да не збориме за тоа што беше пуштан два дена по ред.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Не Двојче,сега ниту св Двојче не му помага кај нас, мк владе од Цапари да биди кандидат од Сдсм за градоначалник ќе победи.
Барем некогаш нешто добро да напишев за Двојче ќе речев и така и така. Додуша во споредба со претходните градоначалници е измислен ама пак треба време да пораснат децата. Има време и ти ке порасниш. Само сообраќајните казни да ги намалат и се ке тргни на поарно. А да и со кладилниците да ја решат и топ не не бие. Јас да сум во врвот на СДСМ ќе го кандидирам најбезвезниот лик кој можам да се сетам чисто за да покажам дека полошо и неможеше од Двојче. Штета Спанаќот почина инаку идеален би бил за кандидат на СДСМ. Ептен ке си се сложвавте во ставовите. Ај ке ископаат некој друг.[DOUBLEPOST=1501756671][/DOUBLEPOST]
Финансискиот извештај на Англиските конзервативци е полесно да го добиеш од тој на ДПМНЕ. А на крај на краиштата тој на ДПМНЕ има појќе шминка од цело производство на Лореал за десет години. Не ме дупи со вакви работи, знам дека е топло надвор ама дај чоек...
Е добро де споделиго тука. Ти си тој што излезе со став за најбогатата партија на северната хемисвера. Поткрепи го тоа со некој факт, вака испаѓаш несериозен башка мозокот перен перен, пељте направен.
Мене не ми е жешко, си ги ладам мадињата на Халкидики. Тебе ако ти мана жешкото во глата па тресиш зелени тоа е друго. Исклучи се и пробај приквечер ко ке залади. Таман ќе имаш време за извештајот да го најдиш и приложиш за да не те мислиме дека ти е испран мозокот.

Последно уредено:
Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Немам ни јас.

Многу бе загрижени за другите. Едни се загрижија за ВМРО, други за некој ликови на форум, трети за нешто сосем трето, а сами во основа сте за згрижување. Неможам и да сакам повеќе да те заебам колку што мајка природа те заебала така да биди си спокоен. Ретко кој тебе може да те заебе повеќе отколку што си природно ебан.
:zver:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom