Фан Клуб: Интер

Епа бате НикУан ако сакаш да играш фудбал и да бидиш конкурентен некогаш мораш и да преплатиш нешто.
Погба и Бејл мислиш не се преплатени.

Али сега ќе речиш тие се МУ и Реал, не можеме ние ко нив, но еве имавме 200мил. не мора да бидиме толку груби во пазарењето во смисла "од 50 ништо фазла".
Според мене подобро тие 200 за двајца отколку за 7-8 души али јеби га, нема да се разбереме кога се служиме со термини "треба да немаш мозок", "треба да си ретардиран"...
На Аталанта 200М ли им требаа за 4ти да завршат лани?

За нас најбитно сега е да се донесат правилни засилувања на позиции кои треба да ги појачаме, па ако сака и од Спал и Беневенто некој unknown нека земат.

Битно ни е што ќе речат, или битно ни е што пр со нив двајца (за едно 130тина мил.) ќе активираме страшен мотор на креирање игра и реализирање голови. Башка на сето тоа со толкаво засилување се засилува општо целиот тим, логички, колку поголемо засилување (пример) во среден ред за толку се засилуваат и соиграчите до него, не знам дали баш јасно се изразив али јбг...

А досега што правевме, ќе донесиме 4-5 души од кои 3 ќе испаднеа флопови а другите двајца просеци кои се борат за во прв тим.
А Видал и Ди Мариа заедно знаеш што ќе ни направат?!:vozbud:
Да бе, ПЕС е ова па подавај му на Ди Марија само пошто е брз и дриблај со него. Не сеа за 130, убаво си рече сите 200 милиони да се потрошат на нив двајца.

Друже, на Дамброзио, Нагатомо и Сантон МЕСИ да им го донесеш они ќе си останат исти кур пациентела што не знае топка да подаде. Демек ќе дојдат Ди Марија и Видал и автоматски сите играчи ќе станат златна генерација на Бразил. :pos:

Ок е, не викам дека не треба да се донесе едно такво име, ама цел трансфер буџет да потрошиш на 2 играчи а си завршил 7 место 4 години уназад......................

На Аталанта 200М ли им требаа за 4ти да завршат лани?

За нас најбитно сега е да се донесат правилни засилувања на позиции кои треба да ги појачаме, па ако сака и од Спал и Беневенто некој unknown нека земат.
Брат те разбирам, ок, има тимови кои страшно се издигнуваат со нивни сопствени играчи или купени за кило семки али ете се вклопуваат и се воигруваат. Али тимови како Аталанта никогаш не задржуваат такви фудбалери и стално продаваат и стално се на средина. Во една сезона ќе ја искористат слабоста на тимови како Интер и Милан и пркнат малку, сезонава бог зна каде ќе завршат.
Нас ни треба константно и сериозно конкурирање за првото место.

Али ок, правам муабет за сите изминати зесони досега, не за оваа, доправа треба да видиме дали правилни потези сме направиле
Да бе, ПЕС е ова па подавај му на Ди Марија само пошто е брз и дриблај со него. Не сеа за 130, убаво си рече сите 200 милиони да се потрошат на нив двајца.

Друже, на Дамброзио, Нагатомо и Сантон МЕСИ да им го донесеш они ќе си останат исти кур пациентела што не знае топка да подаде. Демек ќе дојдат Ди Марија и Видал и автоматски сите играчи ќе станат златна генерација на Бразил. :pos:

Ок е, не викам дека не треба да се донесе едно такво име, ама цел трансфер буџет да потрошиш на 2 играчи а си завршил 7 место 4 години уназад......................

Така е, ама еве можеби кога ќе видат како играат фудбал другиве сами ќе побараат да не се брукаат и ќе си заминат!:cool::D

Последно уредено:
Брат те разбирам, ок, има тимови кои страшно се издигнуваат со нивни сопствени играчи или купени за кило семки али ете се вклопуваат и се воигруваат. Али тимови како Аталанта никогаш не задржуваат такви фудбалери и стално продаваат и стално се на средина. Во една сезона ќе ја искористат слабоста на тимови како Интер и Милан и пркнат малку, сезонава бог зна каде ќе завршат.
Нас ни треба константно и сериозно конкурирање за првото место.

Али ок, правам муабет за сите изминати зесони досега, не за оваа, доправа треба да видиме дали правилни потези сме направиле

Така е, ама еве можеби кога ќе видат како играат фудбал другиве сами ќе побараат да не се брукаат и ќе си заминат!:cool::D
Еве оваа година се носат имиња кои тренерот ги бара, како што рече ти пред некој пост, немора да се план А (Ди Мариа, Видал и сл) и се пример план Ц (Борха Валеро, Шкриниар, Весино), се додека се исполни таргетот за ОВАА сезона, што толку се замараш?

Нека функционираат играчите на терен, друго не е битно. Може Весино ќе испадне флоп, никој не знае, само глупаво е кога уште не облекол дрес на Интер а веќе сите имаме изградено мислење.

Држи вода и ова. :D

@Fredy Guarin што се лигавиш бе? :icon_mrgr: Кој не те испоштувал тука? Не се кочи.
Не те закачаме за никот ајде, никој не е совршен јеби га. Ќе бараме да те потпишат Милан Шкринијар. :icon_lol:

Еве оваа година се носат имиња кои тренерот ги бара, како што рече ти пред некој пост, немора да се план А (Ди Мариа, Видал и сл) и се пример план Ц (Борха Валеро, Шкриниар, Весино), се додека се исполни таргетот за ОВАА сезона, што толку се замараш?

Нека функционираат играчите на терен, друго не е битно. Може Весино ќе испадне флоп, никој не знае, само глупаво е кога уште не облекол дрес на Интер а веќе сите имаме изградено мислење.

Ама ќе дозволите на крајот да се плука бате, ако завршиме до 4-то место, нема изговори! (y)
Пошо сите очекуваме да се гради тим конкурентен за првото место, а не за ЛЕ. Оти за во ЛЕ сме таман, можда скоцкани сме ко за таму, али не би требало тоа да ни е голот.[DOUBLEPOST=1501619559][/DOUBLEPOST]А со овој тим, искрено... :cenzura:
Без здраво квалитетни засилувања...
Али не знам еве, можда...

Ама ќе дозволите на крајот да се плука бате, ако завршиме до 4-то место, нема изговори! (y)
Пошо сите очекуваме да се гради тим конкурентен за првото место, а не за ЛЕ. Оти за во ЛЕ сме таман, можда скоцкани сме ко за таму, али не би требало тоа да ни е голот.[DOUBLEPOST=1501619559][/DOUBLEPOST]А со овој тим, искрено... :cenzura:
Без здраво квалитетни засилувања...
Али не знам еве, можда...
Да де, на крај ако не ги исполнат таргетите сите колективно ќе ги пцуеме.

За вториот болд, и никој да не купат до крај на меркатово (што се сомневам), пак сме подобри од лани само поради фактот што ќе не води Сабатинии од самиот старт. Реално никој битен не изгубивме засега, освен Банега, а се појачавме за два играчи од средниот ред и еден од одбраната.

Нормално и конкурентите не тапкаат во место и тие се засилуваат ама реално зар некој мисли дека Аталанта повторно ќе го повторат тоа 4то место од лани и дека Лацио и оваа година (особено ако го изгубат Кеита) ќе бидат кадарни да се борат за првите позиции? Фиорентина не ги ни рачунам, го распродадоа цел тим. Најверојатно повторно Јувентус ќе бидат први, но за останатите 3 позиции ќе се бориме ние, Наполи, Милан и Рома. Наполи има предност што има континуитет и воигран состав веќе неколку години уназад, па мислам дека ќе грабнат второ место. Не сме далеку ни ние во тој поглед, тимот е горе доле ист од лани, овој пат под Спалети. Супермаркет-Рома и Милан (кластерфак од нови играчи) ќе се тепаат за четврто. :icon_lol:

Секако на крај кој знае како ќе изгледа табелата, ама интересо е да се предвидува/анализира.

Добро во право си се слагам, али ми интересира дали мислиш и ти дека парата го врти светот?
Убеден сум дека сите играат за пари.

Затоа и реков, можда Анчелоти не го дава Видал да, врши притисок да не замине, но на сума од 50 пример додадени уште 20 не мислиш дека ќе нема релевантен фактор кој би стоел на патот? Сепак Видал не е на Анчелоти, туку на Баерн.
da be druze, ama ima isklucoci sepak, psg napravija tim so pari ama kakvi igraci zemaa, od napoli,palermo, i iskoristija selo bez kucinja so milan, ibra i tijago silva u eden den im gi dogovorija, taka da preku nok ne go napravija timot, isto i siti ...

E sea nie ne sme kadarni 120m da daeme za vidal ili naingolan, pa da gi nateras timovite da prifatat baska realno da gledame, mislis deka im se potrebni pari na baern, psg, siti ?
U momentov di maria e dostapna varijanta bar spored mene, za inter, bese naingolan, ama u juni, koga moraa da prodavaat, sto bese slucaj i so inter, taka da togas i da sakavme ne mozevme da go dogovorime, sea pak ke kazam, ne znam dali ima otkupna klauzula u dogovor, a i ako ima dali vazi za site timovi ili samo za timovi nadvor od italija, ili timovi sto igraat samo vo LS, deka i toa e mozno da se vmetne u dogovor.

Проблемо е тоа што Интер се засилува недефинирано на позиции каде што нема потреба, а крила и бекој чкрипат,вака лесно е да се коментира пред да почни сезоната кога ќе се погледни составот само на хартија ама во реалноста ситуацијата ќе биди малце заебана..добро е тоа што имаме солиден распоред во првите 10 кола и можи да се натрупаат бодој со оглед на тоа дека Европа не играме оваа сезона и тоа ќе ни биде значителна предност пред Рома и Милан во битката за Топ 4.

Јас сигурен сум дека стариот Валеро ќе се покажи и ќе биди одличен играч ама овие Вечино и Шкринијар ми се енигма...

Замисли во март месец оваа година каде знаевме дека имамве катастрофална сезона и летото што доаѓаше сите тогаш очекувавме дека Сунинг ќе направи бум на пазарот со 200 милиони евра(како што се најавуваше) да ни кажеше некој дека Валери,Вечино и Шкринијар ќе ни бидат засилувањата:pos:..дури најголемите песимисти како Фреди и Берзекер немаше да поверуваат..ама важно се изначитавме како Видал и Ди Марија се договорени:vozbud:

so doaganjeto na neymar vo psg...sega e sansata da mu se zemi edno krilo...dali di maria lucas draxler koj bilo...ama treba da se iskesira...

Овие од Армата зборуваат за некаков си договор со Видал, 7.5 мил. по сезона...

?

Овие од Армата зборуваат за некаков си договор со Видал, 7.5 мил. по сезона...

?

За договор со Видал се шпекулираше и пред 20дена, главниот проблем е Баерн со Анчелоти, кои не се убедени да го пуштат да си оди.

Демек се договориле со Видал, имаше на Inter Balkan Fans, јас лично не сум многу оптимист за толку фрлени пари на 30 годишен играч, али ок, за 4то место е таман

Демек се договориле со Видал, имаше на Inter Balkan Fans, јас лично не сум многу оптимист за толку фрлени пари на 30 годишен играч, али ок, за 4то место е таман

Сега ни ги оправдуваш парите фрлени за 30 годишен фудбалер, или не си оптимист, не те разбирам стварно?

Сакаш 25 годишен да бараме од тој калибар? Не ме јеби!
Дај не ми отекувајте со тоа "многу за овај, многу за онај", многу можиш да кажиш дека се за некој копиљ недокажан, а Видал е класа и знатно би не подобрил, и престанете да се понашате ко од џеб да ги давате парите особено за вакви фудбалери!
60-70 не се многу за Видал.
Парите како цифра се премногу да, но на пазаров можиме да видиме за какви фудбалери кои пари се фрлаат така да...

Последно уредено:
Требаше нинџата да се земит трансфер периодов. И самиот знајт дека со Рома уште 20години да играт таму, кур ќе освои нешто, затоа и толку време му требаше да потпишит нов договор со Рома.

Познавајќи ја циганската трансфер политика на Интер, сигурно имаат понудено 35-40 милиони, да ги платат на 5 рати, со 8 младинци + една косилица и Интер да плаќат за бензинот и усен договор да се вратит на крајот во сезона 2020/2021. Абе дај му 100 милиони, ни секунда немаше да се мислит Рома, секако супер маркет се сезониве.

Слично беше и со Санчес дури беше во Удинезе. Им нуделе 25 милиони, Удине барале 35 и следната сезона фино лепо Барса си го зеде за 70 милки.

Ама ајде нека не мамат уште со Вечино и некој такви просечни играчи и да пишат InterIsComing. Ако не им сметат на оние шо одат на сите утакмици, кои освем за кореографија и свирење на наши играчи, за друго за на кур не ги биват, мене барем ич не ми смета.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom