Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Самата постираше дека откупните клаузули се резултат на шпански закони и се одговорност на Ла Лига. Што сакат тоа ќе си прават Шпанците :D Невистини се ова како и да е, Барса го пушти и тоа е тоа, помина веќе тој воз. Сега само да се донесе Паулињо и се ќе си биде во ред.
Во ред е тоа Ла Лига да има областување да проверува дали стварно е направена трансакција за таа сума ама некако не верувам да има овластување да се меша дали го прекршува ФФП или не. Не дека хејтам ама не е баш паметно Барса да си расипува односи со ПСЖ поготово кога имаат интерес за Верати (и самиот Верати за Барселона).

Убаво си кажува Стеф, ако играчот сака да си замине и ако парите се над реалната цена тогаш тимот ќе го пушти, секако незадоволен играч нема да ти помогне многу сезоната.

Некогаш клубот треба да му излезе во пресрет на играчот.
Роналдо мислите Ферги сам сакаше да го даде?
Го направи најдобар на светот и го шитна за тегла ајвар.
Сакаше да оди во Реал,Јунајтед му го овозможи тоа.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Немаше откупна клаузула Игуаин, со што прави да нема баш никаква поврзаност со Кутињо? :D

Да немаше откупна клаузула Игуаин, денес сеуште ќе играше за Наполи :)

Ej za tegla ajvar go sitnale Ronaldo? Ronaldo vo toa vreme si otide za rekordna suma a voedno i suma na mesto za toa vreme i tie uslovi.
епа ова ти е исти муабет како оној „еј порано стопер како Фердинанд вредел 35 милиони фунти, колку ли ќе вреди денес?“, као демек малку пари да биле тогаш.

Во ред е тоа Ла Лига да има областување да проверува дали стварно е направена трансакција за таа сума ама некако не верувам да има овластување да се меша дали го прекршува ФФП или не. Не дека хејтам ама не е баш паметно Барса да си расипува односи со ПСЖ поготово кога имаат интерес за Верати (и самиот Верати за Барселона).

Односите беа расипани кога Барса одлучи да смени спонзор од сезонава, оние 6-1 уште толку ги испиздија Катарцине. Верати да сакаше да дојде во Барса не требаше да потпишува нов договор. Барса, Реал, Јунајтед биле и ќе бидат, се друго е пролазно. Верати, Катарци, ПСЖ...Клубовите со реален приход и милјарда фанови не треба да се плашат од вештачки напумпани проекти на шеици и нафташи.

Она што никој не го сфаќа е преседанот што се поставува со овој трансфер. Влада т.е. државна каса плаќа за трансфер на фудбалер. Челзи, Сити, Милан, Лајпциг се во приватни раце (еден или повеќе инвеститори) и се подложни на ФФП правила. Али тоа е, важно Барса губи лол и они истото го правеа amirite lmao???

Мислам дека не ме сфаќаш што сакам да ти кажам. Кутињо нема откупна клаузула, што значи дека ако Барса дојде и рече еве ви 423424 милијарди евра Ливерпул комотно кажува НЕ, не е на продажба и чао. АМА, ако Кутињо рече еј ало Барса ме бара што кур ви е јас сакам да играм таму, што мислиш ќе цепидлачи Ливерпул и ќе го ризикува она од погоре што ти го пишав или ќе му извади троцифрена сума на Кутињо што би значело доста за финансиите на клубот и за доведувањето на негова замена?
Добро де, затоа викам дека се зависи од Ливерпул. Ако они се решени да не го дадат, и сметаат дека нема да најдат соодветна замена за него на овој пазар, нема да го дадат ни за 500 милиони. Затоа што имаат амбиции за трофеи, а парите веќе си ги имаат во банка и нема премногу да им сменат.

Муабетот ми е дека ако Ливерпул не го пушти, а Кутињо штрајкува, нема шанси да штрајкува цела сезона и да си ја загрози кариерата, него ќе го среди проблемот одма штом сфати дека нема да си оди, и ќе си игра пак цела сезона за Ливерпул.

Ако сакаш пример, еве ти добар. Коста две лета по ред притискаше за да си оди од Челзи. Лани ептен. Но, Челзи реши дека нема шанси да го продаде и не попушти. После самиот Коста си кажа дека бил во лоши односи со Конте, дека овој не му зборел воопшто преку летото. И кога сфатил дека нема да си оди, како што рече он, отишол кај Конте со опашот меѓу нозе за да ги среди односите и да може да игра. Дури и во јануари одбија над 70 милиони од Кина, иако уште тогаш решиле дека летово ќе го дадат. Ќе изгубат триесетина милиони сега поради тоа, ама не им е битно. Освоија ПЛ.
Па затоа и пишав дека примерот со Игуаин нема врска со Кутињо. Јуве си ја активираше клаузулата и си ја земе. Ко ПСЖ што ќе си го земе Нејмар.
Да немаше откупна клаузула Игуаин, денес сеуште ќе играше за Наполи :)
Глупо сум пишал, тоа ми беше поентата. Дека имаше клаузула и затоа отиде. Кутињо нема.

Последно уредено:
Мислам дека не ме сфаќаш што сакам да ти кажам. Кутињо нема откупна клаузула, што значи дека ако Барса дојде и рече еве ви 423424 милијарди евра Ливерпул комотно кажува НЕ, не е на продажба и чао. АМА, ако Кутињо рече еј ало Барса ме бара што кур ви е јас сакам да играм таму, што мислиш ќе цепидлачи Ливерпул и ќе го ризикува она од погоре што ти го пишав или ќе му извади троцифрена сума на Кутињо што би значело доста за финансиите на клубот и за доведувањето на негова замена?
Абе има секакви, ако има 3 години од договорот ќе ризикува да вара трансфер а клубот НЕ сака да го продаде?

Синкир Хари Кејн сака цел живот да игра за Тотем, не, ама ќутит, пошо знајт шо ќе го снајдит.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

u pravo si, prasalnikot na kraj ne go vidov : )))

sto se odnesuva do koutinjo i liverpul, ja mojot stav za nego go iam kazano, ali u nikoj slucaj letovo ne smeat da se oslobodat od nego, tie suarez koga ke mi tekne kako go pokrija, koutinjo prasanje e i dali ke se zamaraat da go pokrijat so tie pari : )), na kraj poslabi ke se. Niv ocajno im treba igrac od napad so jak finish, nemaat takov, zatoa gubat dobieni utakmici, ne mozat da ubijat mec, ili se tegavat cel mec 0-0, im trebaat 5 jaki sansi za 1 gol.
Koutinjo e glaven igrac kaj klop, t.e. eden od glavnite, so firmino, salah ke im bide mnogu korisen, tuka e i mane, u situacija da go dadat koutinjo samo eden igrac ke bide idealen da go donesat so tie pari, a toa e alexis, nema vrska sto e postar od koutinjo, ke stanat ona sto ne bile u zivotot na 99% od nivnite navivaci tuka, glaven pretendent za titula.

Samo u takva situacija smeat da pomislat da go dadat koutinjo, inace ke nema logika toj poteg, poslabi ke se od lani, koga se tegavea edvaj do toa 4to mesto.

A barsa koga e u prasanje, niv poise im trebaat igraci za trojkata u sredina, otkolku napred, kade se veke suarez i mesi, isto i ofanziven bek nemaat ko sto imaa so godini u alves, koj lani razlika pravese i vo juve, taka da so koutinjo nisto nema da napravat, baska sto e poslab od nejmar, imaat ozonska dupka u sredina so zaminvanjeto na xavi, iniesta veke ne e toa toa, za odbranata isto, im treba ocajno ofanziven bek, inteligenten igrac koj ke hara so mesi desno. Moze navivacite nivni instantno ke recat ok, nejmar nezadovolen cigan, dobro e sto go pokrivme koutinjo, tuka ke e greskata nivna, sto ke gledaat da gi zadovolat nekako odma navivacite, a ne nivniot sistem na igra koj trpi poradi nemanjeto adekvatni igraci vo sredniot red i odbranata.

DGN4i0XUwAEurgx.jpg

Кутињо не е во позиција да уценува и да се заканува. Има договор на неколку години и ако клубот не сака да го продава нема да го продава па макар и на глава застанал. Ќе го седнат месец дена на клупа па после самиот ќе побара да игра. Мислиш дека му се ризикува него да дреми на клупа и да му се поеби кариерата? Со седење на клупа цела сезона нити Барселона ќе го побара в година нити на светско ќе игра за Бразил.

Како планира Барса да не го пушти ако се плати клаузулата? Да не го држат врзан со траки, ланци и катанци.:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom