- Член од
- 25 ноември 2009
- Мислења
- 1.281
- Поени од реакции
- 273
Неможе на таа страна. Ќе треба да појдам во општина. Фала за советотМожеби на страната на Катастар ќе го најдеш тоа што го бараш, ама поарно во општина
Неможе на таа страна. Ќе треба да појдам во општина. Фала за советотМожеби на страната на Катастар ќе го најдеш тоа што го бараш, ама поарно во општина
Провери на страната на самата општина, некои општини ги имаат објавено ДУП-овите на нивниот сајт.Како да проверам ДУП- детален урбанистички план за одредено земјиште а да не одам до Општина. Дали има преку интернет ?
okolu 200 evra mislamZdravo.me interesira kolku od prilika cini procesot za podelba na imot.svekrvami se spremaat da delat so sestrite nekoi placevi ...koriii.e kolku od prilika bi cinelo toa
Ne zavisi od vrednosta na imotot ili kvadraturata?okolu 200 evra mislam
Едно е оставина, друго е делба. Оставината секако морате да ја решите, за после ќе се договоритеNe zavisi od vrednosta na imotot ili kvadraturata?
Znaci stanuva zbor za imot ostaven od pocinati roditeli...sekoj si znae sto ke zeme.samo da se sprovede procesot na ostavina
По тарифа работат нотаритеNe zavisi od vrednosta na imotot ili kvadraturata?
Znaci stanuva zbor za imot ostaven od pocinati roditeli...sekoj si znae sto ke zeme.samo da se sprovede procesot na ostavina
Зависи дали секоја зема дел од одредена парцела или сте договорени да ги делите по цели парцели. Ако од секоја треба да делите одреден дел, треба геодетски елаборат за физичка делба. Доколку размените цели парцели, тогаш само на нотар....... значи трошокот зависи од повеќе работи.Znaci vaka e situacijava... starive se pocinati.dve sestri se otkazale.tri ke si zemaat del.seto toa e zavrseno znaci.sprovedeno na imoten list.
E sea treba sekoja da si go zeme delot sto e dogovoren . Epa toa me interesira kolku kosta.
Во моментов даночен обврзник согласно Законот за даноците е физичко или правно лице кое ја продава недвижноста (продавач).Здраво,
пред да потпишам преддоговор за купување на стан ме интересира следниот пасус некој да ми го протолкува.
Договарачите се договорија доколку се создадат законски услови за тоа, данокот на промет на недвижности да падне на товар на купувачот и истиот не е пресметан во цената.
Е сега го купувам станот од инвеститор кој не бил продаден на физичко лице предходно. Значи уште се гради зградата и станот е на име на фирмата. Од инвеститорот добив одговор дека они го плаќаат данокот на промет ама ова пак ми боде очи.
Фала на одговор
Geodetskiot elaborat bi cinelo okolu 200 evra ako se deli na dve stranki, odnosno dve parceli. Vsusnost bi se naplakjalo vo odnos na toa kolku katastarski parceli bi proizlegle od edna parcela. 1 kat. parcela=100 evraZdravo.me interesira kolku od prilika cini procesot za podelba na imot.svekrvami se spremaat da delat so sestrite nekoi placevi ...koriii.e kolku od prilika bi cinelo toa
Vo centralen registar se sproveduva promena na rabotno vreme. Potrebno e da ti go sprovede toa advokat samo tie se ovlasteni za toa.Не знаев каде точно да го поставам прашањево, па веројатно тука е најсоодветно: каде се поднесува пријава за продолжено работно време во определени денови за угостителски објект? Во општината, градот, во некоја од канцелариите на инспекторатите (ДПИ, ДИТ...), или можеби исто како пријавувањето работно време и промена во работно време - во Централен регистар? И дали некој може да ми го даде образецот за пријавата/барањето?
Не се работи за промена на работно време, туку за известување за продолжување на работното време за неколку денови само.Vo centralen registar se sproveduva promena na rabotno vreme. Potrebno e da ti go sprovede toa advokat samo tie se ovlasteni za toa.