Правна помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Друштво да ве прашам или кој е повеќе упатен да ми каже за случајов.
Бев нападнат на работно место од страна на комшија без никаква причина,се е пријавено во полиција како идат овие работи да ми каже некој ако може.
Ако имаш телесна повреда треба да пуштиш приватна кривична тужба, ако е тешка телесна кривична пријава, а ако е само вербален напад можеш да го тужиш за навреда, а ако си го пријавил во полиција тие ке поведат постапка за нарушување на јавен ред и мир во која ти ке си како оштетен.

zdravo
dali znate dokolku ne prijavis personalen danok na dohod od 48iljadi evra na transakciona smetka, dali ke te gonat krivicno I dokolku te gonat kolko ke te osudat, kolko ke te kaznat, I sl kolku ke ti izlezat trosocite

zdravo
dali znate dokolku ne prijavis personalen danok na dohod od 48iljadi evra na transakciona smetka, dali ke te gonat krivicno I dokolku te gonat kolko ke te osudat, kolko ke te kaznat, I sl kolku ke ti izlezat trosocite
Ич не прашувај овде. Барај адвокат

Дали муабет преку меил за купување и снимка од екранот додека се купува нешто од Интернет е важечки доказ дека си го купил тој производ во тој случај ако те тужи оној кој ти продава дека тој производ не е твој?

Дали муабет преку меил за купување и снимка од екранот додека се купува нешто од Интернет е важечки доказ дека си го купил тој производ во тој случај ако те тужи оној кој ти продава дека тој производ не е твој?
Не те разбрав сосема, ама доказите треба да бидат во пишана форма. Значи, потврда за уплата и потврда за прием на производот.

Не те разбрав сосема, ама доказите треба да бидат во пишана форма. Значи, потврда за уплата и потврда за прием на производот.
Дали потврда од уплатница е некаков доказ? И дали провизијата за уплаќање со уплатница кон странство е поголема? Затоа што по некоја логика човекот на кој му уплаќаш еден ден може да одрече дека ти си му платил, туку само си му пратил пари на сметка.

Дали потврда од уплатница е некаков доказ? И дали провизијата за уплаќање со уплатница кон странство е поголема? Затоа што по некоја логика човекот на кој му уплаќаш еден ден може да одрече дека ти си му платил, туку само си му пратил пари на сметка.
А да објасниш што конкретно се случило место да прашуваш општо? На уплатницата обично се пишува цел на уплатата

А да објасниш што конкретно се случило место да прашуваш општо? На уплатницата обично се пишува цел на уплатата
Па тоа и ми е прашањето. Дали таа цел/назнака на уплатата и име на тој на кој му се плаќа се важат како доказ?

Па тоа и ми е прашањето. Дали таа цел/назнака на уплатата и име на тој на кој му се плаќа се важат како доказ?
Тоа е еден од доказите. Пак ти велам, не знам за што прашуваш

Како се решава случај за продажба на имот кој гласи на две лица а едното не сака да го продаде својот дел ниту па да го откупи додека другото лице сака да го продаде? Дали има правна постапка за тоа?

Како се решава случај за продажба на имот кој гласи на две лица а едното не сака да го продаде својот дел ниту па да го откупи додека другото лице сака да го продаде? Дали има правна постапка за тоа?
Не сум правник али од искуство (продажба на куќа наследена од двајца) едниот сакаше да ја продаде својата половина, ја даде на продажба кога се јави купец, нотар го извести другиот брат дека за таа и таа сума ќе се продаде половината дали сака тој да ја купи (имал предност) во рок од 30 дена тебаше да одговори, па испадна братот другио за таа сума да си го купи делот.

Има, судска постапка. Ама, гледајте да ја избегнете

Автор сум на една апликација и добив понуда од еден Publisher (издавач на онлајн апликации/игри), фирма од Австралија.

Во маил-от ми пратија и „Developer Agreement“ кој ќе треба да се потпише од двете страни пред да се започне со процесот за дискусија и објавување на апликацијата.

Кој е начинот за потпишување интернационални договори? Дали доколку јас го потпишам и им го испратам преку пошта и тие го потпишат, тој би бил валиден?

Како да проверам ДУП- детален урбанистички план за одредено земјиште а да не одам до Општина. Дали има преку интернет ?

Како да проверам ДУП- детален урбанистички план за одредено земјиште а да не одам до Општина. Дали има преку интернет ?
Можеби на страната на Катастар ќе го најдеш тоа што го бараш, ама поарно во општина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom