Фан Клуб: Јувентус

Член од
14 април 2012
Мислења
33.015
Поени од реакции
67.916
Самошто Игуаин беше главен напаѓач во Наполи, на 100 и кусур меча имаше дадено 70 голови, имаше солидна статистика во Европа одкако се пресели во Серија А, и последната сезона кај наполитанците стана играч кој постигна најмногу голови во една сезона на сите времиња, докажан играч во лигата
Можеби немаше да не кошта 90 милиони, да седнеше Де Лауреантис без прерасуди да преговара со Јувентус (Како пример Евертон и Јунајтед за Лукаку), ќе го земевме за одприлика 60 максимум 70 милиони, али гојдото реши да не ни го даде и Марота си ја активира откупната клаузула.

Мората 80% од времето одкога се врати во Реал го помина правејќи ајвар на клупа... кога ќе влезеше во игра ги користеше своите шанси (Во Реал со тие играчи и јас би ги користел), али сепак останува фактот дека за Алваро се платени премногу пари... единствена предност е тоа што е млад и што има играно под палката на Конте.
Не ми е поентата цената на играчот.

Не сакам да го сфатиш постов како провокација, но Јувентус уште од старт имаше лош договор за Мората, иако, заработиле 12 милиони на играч кој што им беше потребен на таа позиција. И 60 да сте го платиле Гонзало, пак сте 48 милиони у минус.

Реал мајсторски си изиграа со Мората, не го продадоа уште веднаш, зашто апла ке беше понижување на играчот, да го истретираат како стока, фино лепо му покажаа дека Бензема е шефо, и дека слабо ке игра прв состав, па вака ислаѓа дека Мората самиот сакал да си оди. Реал искешираа чисти 30 милиони фунти, со можност за додатни 15.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ако бидеме објективни, Реал како ни го набута со Мората. Ни го продадоа за 18 милиони со buy back клаузула за 30 и наредното лето откако си ја искористија опцијата го продаваат за 80.

Уште лани реков дека тоа е еден од полошите договори на управата, ама тоа се материјализираше ептен денеска.
Ви го продадоа за 22 со бајбек а го купија назад за 30 милиони. За тоа време Мората изгради име во Јувентус (слаломот против Баерн), иначе шипки што ќе вредеше 80 милиони.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.461
Неможат да ни го набутаат кога Мората даваше голови, правеше асистенции и беше корисен за тимот тие две години... Јуве е во + од 12 милиони од тој трансфер.

Едино заебаниот тука е Челзи, кој ќе плати 70/80 милиони, а реално играчот моментално не кошта толку
Па тоа бе човек, Реал фактички за мала загуба првично го прати Мората на "позајмица" и тоа во квалитетен тим каде што ќе игра утакмици на високо ниво. Тие голови и асистенции нам ни помогнаа во тие две сезони, ама на Реал му помогнаа да си го врати и како готов производ да го продаде за огромна сума. Едино што ги заеба малку тоа што 2015 практично ги исфрли, ама со оглед на тоа што 3/4 имаат ЛШ не е ни тоа толку страшно. Лош потег беше тоа, не сакам во иднина од било кој тим да земаме фудбалери кои ќе им ги разиграме и ќе си ги вратат за смешна сума заради претходно договорена клаузула. Како случајот на Погба да е не ми е жал, барем да си платат ако го сакаат назад како што тоа го направи Манчестер.

Челзи немаат никаква врска со муабетов, не знам што ги мешаш.

Исто и Игуаин нема врска со муабетов, јас тврдам дека наместо Игуаин да беше Мората во нашиот напад сезонава немаше ниту домашните титули да ги освоиме, а камоли да дотуркаме до финале ЛШ. Го правевме муабетот во Серија А темата кога Мората беше во Јуве, а Игуаин во Наполи и сите интераши и миланези со дрва и камења го бранеа дебелиот дека е далеку поквалитетен, па сега да не ми менуваат мислења овде. Баталете годините на страна, на теренот Гонзало>Мората секој ден, во секое време. Проблемот со цената на дебелиот е тоа што предизвикува ефект луѓето од него да очекуваат да игра од голман, преку средина до крило најверојатно. Тој потфрли во финалето на ЛШ каде што без исклучок потфрли цел тим, сите 11 на теренот, заедно со оние на клупата, заедно со стручен штаб заедно со се. Локализацијата на вината на индивидуално ниво може врз секој да го нафрлиме и никаде нема да не однесе.

Игуаин ги реши двата дерби меча на домашен терен против најблиските тимови на табелата (Наполи и Рома) им даде 3/5 голови на Наполи во полуфиналето од купот каде што фактички ги исфрли, реши уште барем 5-6 меча во лигата со одлични голови каде што имавме проблеми, рутински им даде два гола на Монако во ЛШ полуфинале. Тоа што е платен 90 милиони не го прави ништо повеќе одговорен за колапсот во финалето од Кедира кој е земен за 0 или од Буфон кој е легенда или од Киелини или од не знам кој друг. Сите се еднакво виновни.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Единствен проблем во договорот на Мората беше шо дозволивме друг да има контрола на ситуацијата. Реално за нас одработи солидно но не беше топ играч. Сетете се дека често му грееше клупа на Манџо и Дибала последната сезона.

Незнам кој спомна дека си направи име со слаломот против Баерн. Муабетот е скрос на место. Навистина имаше направено повеќе работи од ова, пример елиминацијата на Реал ама ова беше моментот.

Англиската лига мислам дека е идеална за играч како него па ме интересира како ќе се покажи.

Од друга страна Игуаин. Мислам дека си ги одработува парите сосема солидно. Башка излегоа некои вести оти некој понудил 100че за него. Нема да ме чуди до година да го испратат некаде за солиден кеш откако ќе го решат останатиот дел од нападот оваа сезона.

Бајбек. Нешто ме тера да мислам дека и во случајот со Погба имаше некои глупави услови во договорот покрај кои шо неможеа нашиве да интервенираат. Реално ме интересира колку треба да е во заебана ситуација Марота за да прифати таква бајбек клаузула како за Мората. Целиот ризик околу Мората беше на товар на Јувентус, едино добро нешто беше релативно ефтиното пазарење од 20М (шо не ми изгледаа така тогаш).[DOUBLEPOST=1500571115][/DOUBLEPOST]BONUS

Според AroundJ Јувентус го објавил па избришал списокот за Америка.
Почнав да се мислам кој е следниот Јуда.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.715
Според AroundJ Јувентус го објавил па избришал списокот за Америка.
Почнав да се мислам кој е следниот Јуда.
Можда го чекаат Бернардески, денес Бепе БИ ТРЕБАЛО да ја заврши работата[DOUBLEPOST=1500573774][/DOUBLEPOST]Окото на Марота во неверица со кого потпишавме

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Keita rejected an offer from Inter & is waiting for Juventus & expects news soon. Marotta wants to close Bernardeschi first. (ItaSportPress)[DOUBLEPOST=1500574413][/DOUBLEPOST]Concrete steps towards Bernardeschi. Closing close, but probably not today [SportItalia]

Matic is a priority for Juventus while Matuidi is the alternative option. Milinkovic-Savic is not for sale. (Sky)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.966
Поени од реакции
23.529
Можда го чекаат Бернардески, денес Бепе БИ ТРЕБАЛО да ја заврши работата[DOUBLEPOST=1500573774][/DOUBLEPOST]Окото на Марота во неверица со кого потпишавме

W

wicked_1

Гостин
Едино заебаниот тука е Челзи, кој ќе плати 70/80 милиони, а реално играчот моментално не кошта толку
Го земаа за нешто помалце од 60м фунти, толку го продадоа Оскар у Кина. :icon_lol:

Преплатен е, не е врвен напаѓач ама е релативно млад а има огромно искуство. Value-wise би набројал подобри опции за таа цена?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.715
Денешната насловна на Тутоспорт

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
poveke mediumi megu koj sky sport di marzio objavija deka bernarderski e igrac na juventus 40 mil 5 godini dog + 10 % ako juve vo idnina da se resi da go prodade ke odat vo fiorentina

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Everton & Valencia has offered €15-16m to sign Mario Lemina. Juventus are asking for €20m. (GdS)

Juve are serious about signing Jose Gimenez. There's a scheduled meeting between Paratici & his agent. His contract expires in 2018. (Tmw)

Берна е играч на Јуве - SKY, GDM, Agresti

Federico Bernardeschi to join Juventus for €40M + 10% of a future sale. 5 year contract, €4M salary.

Marchisio has 101 interceptions in the last 2 Serie-A seasons. Something monumental. Juve's greatest midfielder since Michel Platini.

A comparison of #Khedira, #Marchisio & #Pjanić in #SerieA [@SerieA_TIM] for #Juve in the last 2 seasons.

This highlights the importance of #Marchisio a lot. Mr. #Allegri [@OfficialAllegri] 's #Juve are massively depended on the player

Juve have made a handy profit but they've also lost Bonucci and signed De Sciglio.

Kajgana Shop

На врв Bottom