Ѕид на плачот
Намќорка
Здраво дечки. Пред три дена мачката што ја чувам дома веќе 4 години ме изгреба на глава.Не и е ни прв ни последен пат да ме изгребе на глава,рака нога.Утре дента приметив под увото топче кое што на допир ме болеше. Почнаа да ми искачаат и како бубулици полни со вода.Најмногу ми искочија на глава(3-4) и уште 5-6 на раце и врат. Вев на доктор ме пратија да правам крвна слика и ензимите на црниот дроп ми беа доста покачени,едниот три пати над граница, другиот скоро четири. Другите резултати ми беа во ред. Докторката ми рече дека топчето е лимфен јазол.. Ме проверуваше,на ниедно друго место немав такво топче.
Прво што помисли докторката е дека имам фатено овча сипаница,но немам ни температура,ниту па кашлам, а и ми спомна дека ензимите не треба да се толку покачени при сипаници. Не сум бил во контакт со болен од сипаници.
Имам извадено упат за инфективно но немаше термин за денес и тек за утре, а до утре ќе збудалам. Имал ли некој искуство со вакво нешто ?
Итно во ре-медика... Тоа ти е као еден вид алергија. Од тоа што те избркала, ми се десило нешто слично, на вечер сум се гушела... у 1 саат,после полноќ сум отишла у ре-медика, не можеа да ми утврдат што ми е, ама ензимите покачени, све покачено и ми рекоа дека е тоа така, дека има некој жар внатре во телото... Внатрешно нешто... Ама со инекции и еден вид на диета, се стабилизира, ама да не ти се слоши, навечер фаќа многу... Иди сега,напрај нешто, прими некоја инекција, напиј се лоратидин или летизен пред спиење...

и нормално срцето побрзо да чука, сакаш споро?? колку ти беше пулсот, ако не си го мерел тогаш ти само така го чуствуваш, а срцето нормално си чука