M
MD_
Гостин
Требало кога ти рекол ду ју спик инглиш, да му речеш но ме хабла еспањол да го збуниш малце
Баш карши Чаирчанка, од другата страна на улицата Цветан Димов.Ај подобјасни кај точно се наоѓа супермаркетов
Јас живеам во Чаир веќе 23 години, и не сум имал проблеми од ваков тип... Изгледа ти си налетал на некој косовар од Дижонска што нема 2 чисти во тоа мозокот. Има голема разлика од албанец и косовар во Чаир...енормно голема разлика
Е да.. ама ако знае шпански? Такви ништо чудно и кинески да знаатТребало кога ти рекол ду ју спик инглиш, да му речеш но ме хабла еспањол да го збуниш малце
И мене тоа ми падна на памет, само што јас ако влезам не сум сигурен дали ќе го направи истото, и плус треба да е тој истиот, девојчињата што седат на каса не верувам дека имаат муда за таков потег.Може секој да влезе и да го сними тој однос.
Добро би било за у јавност вака црно на бело.
Види, ти може да им караш на муштериите, никој не вика дека има закон за тоа НО едноставно не е добро за тебе во бизнисот. Овде, бар јас, не разговарам колку тој има право не да те услужи како што доликува но од општа култура на однесување вакви испади не се добри ни за него како човек ниту за него како тргвовец во случајов или били што да работи. Ако сите така „бирале“ муштерии и со нив се однесувале како сакаат сега сите ќе беа бизнисмени и никој немаше да пропадни. Уште еднаш викам, име, локација и се друго на големо и конкуренцијата ќе го изеди за брзо...Не генерализирајте.
А тоа како некој ќе ти се обраќа во приватен објект е лично негово право. Тоа што јас не знам или не сакам да се обратам на албански треба да претставува навреда за Албанец муштерија?! Дај не се филмајте.....
Да отидеш во јавна институција и да ти биде скратено правото на обраќањење на мајчин јазик во истата, тогаш да, имаш право на револт и негодување а останатото е: Демократија и право на личен избор.
Да ама овде имаме навреден граѓанин за никаква причина и маса на луѓе кој повикуваат на хајка, линч и оцрнување врз некој си локал таму. Тоа е проблемот.Види, ти може да им караш на муштериите, никој не вика дека има закон за тоа НО едноставно не е добро за тебе во бизнисот. Овде, бар јас, не разговарам колку тој има право не да те услужи како што доликува но од општа култура на однесување вакви испади не се добри ни за него како човек ниту за него како тргвовец во случајов или били што да работи. Ако сите така „бирале“ муштерии и со нив се однесувале како сакаат сега сите ќе беа бизнисмени и никој немаше да пропадни. Уште еднаш викам, име, локација и се друго на големо и конкуренцијата ќе го изеди за брзо...
Епа човек си требало да му вратиш " Причај српски, да те и Алах разуме!!!". Ете ти полоша навреда, ако веќе копукот сакал да те испровоцира врати му со иста мера.Баш карши Чаирчанка, од другата страна на улицата Цветан Димов.
Муштеријата е секогаш во право... изгледа не си работел со луѓе па не го знаеш ова. Причина има, каква и да е таа, едноставно некоректен одност кон муштерија е доволна причина за незадоволство. Ако ме прочита јас не кажав ништо за линч на човекот или генерализирање на сите албанци во еден кош но дека треба да сноси последици од намален/никаков промет. Покажување со прст и да излези во минус на сметка на крај тоа да, треба и мора!Да ама овде имаме навреден граѓанин за никаква причина и маса на луѓе кој повикуваат на хајка, линч и оцрнување врз некој си локал таму. Тоа е проблемот.