Game of Thrones

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Првите 5 минути растурање поштено, после тоа видовме кој шо си правел периодов и до каде е стасан и на каде ќе тера сезонава. Одличен старт според мене.
П.С. Санса е сеуште оток...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Може некој да ти ги upload - ира на дропбокс или драјв па ти да си ги спуштиш од таму.
Google drive? Ама требит за то да му го остам пасс на некој овде за тој на мој акаунд да уплоадира и јас да го симнам нели?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Google drive? Ама требит за то да му го остам пасс на некој овде за тој на мој акаунд да уплоадира и јас да го симнам нели?
Не, може да се направи шер на содржината и таа да се гледа во различни акаунти.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Одлична прва епизода.
Првата сцена ме замисли искрено, си викам каде одлетаа во минатото, дури не беше очигледно што уствари се случува. Се повеќе ми се допаѓа оваа Арија, ако некој ја преживеал серијава, без разлика што ќе биде понатака, тоа е она.
Санса може иритира, но во право е за некои работи. Плус, I'll assume it was something clever. :D
Многу ми беше добра сцената со мапата. (y)
Грејџој ко поднапиен сељак што продава муда за бубрези. Психопатот за оваа сезона, I guess.
Сем ќе се утепаше книги читајќи. :D
И после 6 сезони, еве седма, сите овие идиотиве се замараат кој да седне на тоа престолот и да се испоубијат меѓу себе, освен Џон и северот што се замараат за Шетачиве.
Едвај ќе се чека нова епизода отсега натака.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Санса е во право исто толку колку што и Џон е во право. А тоа дека е глупа, глупа е и немат збор. Убаво ја праша Џон како ќе станам паметен, ако те слушам тебе?
Со Сем пак ја тупат, очеквев дека малце напредувал а тоа се изнагледав лајна 5 минути. Него во книгата ко ја најде мапата за смејско стално, на предходната страна не беше ножот со кој Ланистери сакаа да го убијат Брен во 1ва сезона? Гренџој мене баш ми беше кул, само пак не ми е јасно кога успеа толку бродови да напрајт.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ок како за почеток, потсетување и експозиција кој каде е и што прави. Само делот со Арја на почеток, малце веќе ми е претерување, претварање на женско во 90-годишен старец и со глас и со стас малце ми е тешко да го сварам.

Другото ми се допадна, Џон и Санса посебно и нивните различни гледања на владеењето.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Санса е во право исто толку колку што и Џон е во право. А тоа дека е глупа, глупа е и немат збор. Убаво ја праша Џон како ќе станам паметен, ако те слушам тебе?
Па на Џон више еднаш му го збрцаа. Цела среќа за некојси бог на светлината пак се крена.
Убаво му кажа за Нед и за Роб, направија глупи грешки, им летна главата.
Мислам дека веќе е далеку од глупа, ги спаси претходната сезона од Ремзи само она, а почна да си тера мајтап и со Прстето. Би било фино и да ја послушаат чат-пат.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ок како за почеток, потсетување и експозиција кој каде е и што прави. Само делот со Арја на почеток, малце веќе ми е претерување, претварање на женско во 90-годишен старец и со глас и со стас малце ми е тешко да го сварам.

Другото ми се допадна, Џон и Санса посебно и нивните различни гледања на владеењето.
Кога ќе стави маска, автоматски станува тој лик и глас и се.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
toa so sem bese odvratno i gubenje na dragoceni minuti so lajna drugo e ok ke ima so da se vidi

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Не ми е баш логично ама ај
Од сите работи во серијава, тоа не ти е логично?
Мене баш ми е логично, сигурно не ја зема само фацата, а гласот нејзин.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Арјанатор ја откажав уште лани, веќе не барам логика во нејзината приказна, што сака нека си прави.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
toa so sem bese odvratno i gubenje na dragoceni minuti so lajna drugo e ok ke ima so da se vidi
Сцената ни прикажува до која крајност ликот на Sam е подготвен да оди за The Night's Watch и Jon Snow. Плус сега тука се и Gilly со бебето, мотив повеќе да истрае во намерата. Убаво ја доловија жртвата која ја дава во ултимативната борба со зимата и White Walker-ите. Кинематографија 101.

Дебелкото никогаш не бил омилен лик помеѓу фановите така да очекуван коментар. Јас ја ценам димензијата која ја дава на серијата со таков бизарен, детален опис на местото (Oldtown). Тој и Gilly се единствени POV ликови од тој дел на приказната, така да мораат да имаат и они screen time.

Подебилна и cheesy ми беше сцената со комедијантот Euron Greyjoy tbfh.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Каков напредок во костимографијата, совршенство!

Kajgana Shop

На врв Bottom