Serie A 2016/2017

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
C

Castiel

Гостин
Долг е трансфер периодот, ќе праиме муабет на крај.

И лани и оломнани се утепуваа од продавање па пак шампион.
Никој не рече дека јуве нема да е шампион или дека не се фаворит број 1. Ама и факт е дека никој досега не се засилил како Милан сега и никој не му украл на јуве најдобар играч. Т.е тим од италија го нема тоа направено.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

R

red.devil

Гостин
Ти зборувам за ситуацијата, не за клубот од кој дојде. Милан го имаа скоро потпишано, све средено и во последен момент го ишутираа Галијани од состанок и потпиша за нас.
Нема везе, тоа си е твое мислење, ама не значи дека е во реалноста така. И мене ми е Ливерпул поголем и поомилен тим од Јунајтед па не значи дека е поголем. Озбилно ти го кажувам ова, не ти го зборувам за инат, баш добро се погоди пошо си за Јунајтед.
Епа тогаш лошо си ме разбрал.
Бонучи не го дадов за пример оти хипотетички му го украл на Интер или нешто слично од кај го извади заклучокот. Туку големината на трансферот и начинот на кој го изведија е нешто со кое што може да се пофалат само најголемите. Клуб без ЛШ, без никаква стабилност, клуб кој е во транзиција успева да обезбеди класа играч кој би фатил место дури и во Реал/Барса/Баерн. Побогу, според мене најдобриот стопер од најдобрата дефанзива во европа успеа да го потпише Милан. Доволно кажува за големината на клубот.
А Интер влезе во споредбава чисто онака како клуб, голем клуб кој што беше во оваа позиција пред неколку години и воопшто не импресионираа во трансфери. Милан во два месеци напрај подобар бизнис него Интер во три години, треба да тежи тоа и да кажува кој е кој во Милано. Кога се деси со Кондогбија трансферот, Милан не беше на иста финансиска моќ со Интер. Сега и двата клубови имаат горе-доле иста финансиска моќ.

И добро што го зема Јунајтед за пример. Тоа што го напрај Милан сезонава, Јунајтед го направи лани со трансферите на Погба и Ибрахимовиќ. Ирелевантно е ти што мислиш, кога во реалноста клубови како Јунајтед и Милан и без ЛШ може да ги привлечат најпосакуваните играчи.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Никој не рече дека јуве нема да е шампион или дека не се фаворит број 1. Ама и факт е дека никој досега не се засилил како Милан сега и никој не му украл на јуве најдобар играч. Т.е тим од италија го нема тоа направено.

Не ми е јасно како Бонучи испадна најдобар играч на Јуве, откако си замина.

Можеби како Погба лани.

Иначе биди малце реален, Милан не се засили со Нејмар, Марсело, Канте и Диего Коста.

Конти, Кесие, Мусачо и тој шпицот неможат да ве доведат ни на ниво на Рома.
А каде е Наполи или пак Јуве.

Чил малце. ;)

C

Castiel

Гостин
Не ми е јасно како Бонучи испадна најдобар играч на Јуве, откако си замина.

Можеби како Погба лани.

Иначе биди малце реален, Милан не се засили со Нејмар, Марсело, Канте и Диего Коста.

Конти, Кесие, Мусачо и тој шпицот неможат да ве доведат ни на ниво на Рома.
А каде е Наполи или пак Јуве.

Чил малце. ;)
Добро ако не ен ајдобар еден од најдобрите е. А ти теши се дека Милан напраиле лоши трансфери.

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
за момент си помислувам , Годин , Кавани , Верати , Модрич и , Ди Мариа ко да ги земале колку се ложат :X3: .

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Добро ако не ен ајдобар еден од најдобрите е. А ти теши се дека Милан напраиле лоши трансфери.

Не се тешам јас со ништо.

Ако ти ја покажат срединана од Милан на графа со различни дресови, те прашаат чива е, ти ќе им речиш Аталанта.

C

Castiel

Гостин
Не се тешам јас со ништо.

Ако ти ја покажат срединана од Милан на графа со различни дресови, те прашаат чива е, ти ќе им речиш Аталанта.
Пошто средината на јуве е на ниво со реал

Член од
23 август 2010
Мислења
39.972
Поени од реакции
116.614
А Интер влезе во споредбава чисто онака како клуб, голем клуб кој што беше во оваа позиција пред неколку години и воопшто не импресионираа во трансфери. Милан во два месеци напрај подобар бизнис него Интер во три години, треба да тежи тоа и да кажува кој е кој во Милано. Кога се деси со Кондогбија трансферот, Милан не беше на иста финансиска моќ со Интер. Сега и двата клубови имаат горе-доле иста финансиска моќ.
Ти или не пратиш доволно италијански фудбал или од инает збориш, трето нема.
И Милан и Интер се во очај од 2012, односно од 2011 наваму. Тоа за финансиите да не си се побркал нешто? Исто гомно беа и двете екипи кога дојде Кондогбиа, а исто гомно се и сега според финансиска моќ само ете очигледно раководството на Милан работи подобро од она на Интер, барем моментално иако стварно рано е да се даваат било какви проценки оти има уште месец и пол од трансфер периодот.

Голем тим на кој ПСЖ му ги собра двата најдобри играчи во пакет за половина ден преговори. :icon_lol: Јадам гомна за ова нормално, ама мислам дека не си баш најупатен и зборуваш на празно.

R

red.devil

Гостин
Ти или не пратиш доволно италијански фудбал или од инает збориш, трето нема.
И Милан и Интер се во очај од 2012, односно од 2011 наваму. Тоа за финансиите да не си се побркал нешто? Исто гомно беа и двете екипи кога дојде Кондогбиа, а исто гомно се и сега според финансиска моќ само ете очигледно раководството на Милан работи подобро од она на Интер, барем моментално иако стварно рано е да се даваат било какви проценки оти има уште месец и пол од трансфер периодот.

Голем тим на кој ПСЖ му ги собра двата најдобри играчи во пакет за половина ден преговори. :icon_lol: Јадам гомна за ова нормално, ама мислам дека не си баш најупатен и зборуваш на празно.
:) :) :)
Брат која година Тохир купи мнозинство акции? Која година го земавте Кондогбија? Во каква финансиска криза беше Милан тогаш? -немаа пари плата на играчи да исплатат

И ми викаш од инат сум пишувал :) :)
На кого инат?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Не да зборвит напразно, ко празна водејнца е шо викет.

Викат клубови ко Милан и Јунајтед можеле да земат класи играчи без да играат ЛШ, а Тиаџин од факинг Кина му го собра Витсел на Јуве. Според муабетон негов, овие кинезиве се " поголем " клуб од Јуве,

Ливерпул и Челзи ги донесоа едни од најдобрите тренери на денешницава без да играат ЛШ, ама не само Јунајтед можел да зема играчи и тренери без да играат ЛШ...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
:) :) :)
Брат која година Тохир купи мнозинство акции? Која година го земавте Кондогбија? Во каква финансиска криза беше Милан тогаш? -немаа пари плата на играчи да исплатат

И ми викаш од инат сум пишувал :) :)
На кого инат?
Јас не негирам дека Милан е поголем клуб од Интрр, но треба малце да ги разграничиш работите со трансферите бидејќи ова со Бонучи неможиш да го споредиш со Погба и Ибрахимович, тука влијаеше повеќе тоа што Јувентус сакаше да го продаде и немаше на кој друг, а не дека Милан е којзнае каков клуб.

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.634
Поени од реакции
1.205
Еден интересен податок
-Bonucci : 40M
-Skriniar: 30M

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
И Кондогбија го зедовме во 2015 кога и двата клуба беа на исто финансиско ниво. Кинезите во Интер дојдоа 2016 година.[DOUBLEPOST=1500051226][/DOUBLEPOST]
Еден интересен податок
-Bonucci : 40M
-Skriniar: 30M
Можи ќе се покажи Шкринијар којзнае(што чисто се сомневам) не брзајте пред време со заклучоци да не испаднат пак Рома и Наполи пак единствени конкуренти на Јувентус

R

red.devil

Гостин
И Кондогбија го зедовме во 2015 кога и двата клуба беа на исто финансиско ниво. Кинезите во Интер дојдоа 2016 година.[DOUBLEPOST=1500051226][/DOUBLEPOST]
Можи ќе се покажи Шкринијар којзнае(што чисто се сомневам) не брзајте пред време со заклучоци да не испаднат пак Рома и Наполи пак единствени конкуренти на Јувентус
Во 2016-та земаа комплетно мнозинство од преку 98%
Тохир преку неговата фирма имаше контрола на 70% од акциите од самиот почеток на 2014-та. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom