кога ке разбереш дека идеата патува побрзо од човекот, може ке ти стане јасно, кога ке разбереш дека на одредени територии живеат групи на луге со сличен јазик но различен етникум и тогаш може ке ти станат некој работи јасни....
мене ме нервира што ти како етнички албанец кој цело време ја изразува својата лојалјност кон својата земја гордо извикувајки и ја сим македонец ...мрчи за вакви работи..македонец или не не сеи слеп мајку му што се случува последниве 20 а не 2000 години....
Кога ти ќе разбереш дека што тоа е уствари етникум по дефиниција и тоа да си го сфатиш во практика, и кога ќе сфатиш дека тој таков етникум денеска се родил, и за 100 години ќе изумре, ќе се преполови, или ќе се претопи во друг, тогаш и ќе ти стане јасно, дека цивилизацијата не почнало од македонците кои денеска се 800.000 на број. Русите биле Македонци, украинците биле македонци, овие биле македонци, оние биле македонци, словените биле македонци, илирите биле македонци, турците биле македонци...ма све е македонско. И покрај сите вакви тврдења, не знам кој е смешен.
Лојалност кон мојата држава, местото каде што сум роден, не се изразува со подржување на некои си луди идеи каде што јас би требало да сум центар на светот
. Не се залажувам со тоа. Нејсе, терајте си даље со пан-славјанство...ќе стигнете далеку.