Животот и подвизите на Александар Македонски

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Русите се Македонци??

Дооооооообро :)
Дел од Русите, другото е асимилирано и мешавина од различни етникуми и раси.
Но сите тие се денес дел од големата словенска цивилизација која е дело на Македонија и Македонците.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
кога ке разбереш дека идеата патува побрзо од човекот, може ке ти стане јасно, кога ке разбереш дека на одредени територии живеат групи на луге со сличен јазик но различен етникум и тогаш може ке ти станат некој работи јасни....тогаш можеби и ке сватиш каков проблем ден денес е да се пренесе 50.000 дисциплинирана војска со цела логистика и залихи од точка А до точка Б....на само неколку стотина километри....да не збориме за милиони неорганизирани сељци на магариња како поминуваат илијадници километри во нечии книги неприметно пробивајки ја организираната византиска држава....

мене ме нервира што ти како етнички албанец кој цело време ја изразува својата лојалјност кон својата земја гордо извикувајки и ја сим македонец ...мрчи за вакви работи..македонец или не не сеи слеп мајку му што се случува последниве 20 а не 2000 години....

ТОЧНО ТАКА!!!

И башка биле неписмени ко дошле, па се опаметиле, напишале азбука, направиле универзитет и си рекле... ај и на тие шо останаа во стари крај :pos2: да им ги отвориме очите, да ги описмениме...

СМЕШНО!!!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
ТОЧНО ТАКА!!!

И башка биле неписмени ко дошле, па се опаметиле, напишале азбука, направиле универзитет и си рекле... ај и на тие шо останаа во стари крај :pos2: да им ги отвориме очите, да ги описмениме...

СМЕШНО!!!
„Дојди во НАТО и ЕУ, ќе те научиме на добри работи. Знаеш, ти не си Македонец, ти си FYROM-ец. Всушност, ти не си нација, туку си само комунистичка оставштина, која треба да се искорени. Ти не треба да постоиш, туку треба да се стандардизираш и да ја прифатиш големата Грчка вистина. Тоа е целосната вистина, верувај ми.“

На ова се смееш ли?

[иронија]
Ако не, веројатно си во право, зашто никој не се смее на тоа, туку и НАТО и ЕУ (нели, стандардите за тоа што е добро и вистинито) го поддржуваат - мора да е вистина.
[/иронија]

Па повели бирај на што ќе се смееш.

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
кога ке разбереш дека идеата патува побрзо од човекот, може ке ти стане јасно, кога ке разбереш дека на одредени територии живеат групи на луге со сличен јазик но различен етникум и тогаш може ке ти станат некој работи јасни....тогаш можеби и ке сватиш каков проблем ден денес е да се пренесе 50.000 дисциплинирана војска со цела логистика и залихи од точка А до точка Б....на само неколку стотина километри....да не збориме за милиони неорганизирани сељци на магариња како поминуваат илијадници километри во нечии книги неприметно пробивајки ја организираната византиска држава....
Koga nekoj spomenal deka, bilo shto, se sluchilo neprimetno?:toe:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
кога ке разбереш дека идеата патува побрзо од човекот, може ке ти стане јасно, кога ке разбереш дека на одредени територии живеат групи на луге со сличен јазик но различен етникум и тогаш може ке ти станат некој работи јасни....

мене ме нервира што ти како етнички албанец кој цело време ја изразува својата лојалјност кон својата земја гордо извикувајки и ја сим македонец ...мрчи за вакви работи..македонец или не не сеи слеп мајку му што се случува последниве 20 а не 2000 години....
Кога ти ќе разбереш дека што тоа е уствари етникум по дефиниција и тоа да си го сфатиш во практика, и кога ќе сфатиш дека тој таков етникум денеска се родил, и за 100 години ќе изумре, ќе се преполови, или ќе се претопи во друг, тогаш и ќе ти стане јасно, дека цивилизацијата не почнало од македонците кои денеска се 800.000 на број. Русите биле Македонци, украинците биле македонци, овие биле македонци, оние биле македонци, словените биле македонци, илирите биле македонци, турците биле македонци...ма све е македонско. И покрај сите вакви тврдења, не знам кој е смешен.

Лојалност кон мојата држава, местото каде што сум роден, не се изразува со подржување на некои си луди идеи каде што јас би требало да сум центар на светот :). Не се залажувам со тоа. Нејсе, терајте си даље со пан-славјанство...ќе стигнете далеку.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Mene ne mi e jasnoi aj odgovorete mi logicki ova :

Zasto nekoj bi se naseluval vo ladno kaj sto nema resursi hrana i bi begal od toplo kaj sto ima resursi i hrana ?

Neli logikata e obratno da se ide za da se prezivee

ajd nekoj ova neka mi objasni :smir:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
...тогаш и ќе ти стане јасно, дека цивилизацијата не почнало од македонците кои денеска се 800.000 на број.
Шо изиграваш математичар и ти сеа?
Пушти Алитметика, не тропај.

Zasto nekoj bi se naseluval vo ladno kaj sto nema resursi hrana i bi begal od toplo kaj sto ima resursi i hrana ?

По истата логика, сите луѓе со тек на време ќе се населеа на екватор, не?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129

Ако треба да садиш цвеќиња каде ќе одбереш место? Каде е студено или каде е топло?

Исто и со цивилизациите-сите од поново време (да не забегувам со Атлантида, Му и Лемурија) се во Месопотамија, Индија, Африка. Од таму постепено се шират и во други краишта.

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Ако треба да садиш цвеќиња каде ќе одбереш место? Каде е студено или каде е топло?

Исто и со цивилизациите-сите од поново време (да не забегувам со Атлантида, Му и Лемурија) се во Месопотамија, Индија, Африка. Од таму постепено се шират и во други краишта.
Konkretno, vo predelite na Sredozemnoto more.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Abe Silen sto ima vrska cvekinja so luge ? Ne te kapiram ko rebus si mi :toe:

A ti serpico sto ima sea vrska ekvator ? Ti koga ti e ladno i nemas da lovis nisto posto e studenilo sto bi naprail bi sedel tamu i umrel ili bi idel na jug da lovis kaj ima hrana ???

Ili sto e pologicno tuka klima super ima hrana kaj da se svrtis i ti eden den ti teknue i vikas abe ja sum avanturist ke idam u Rusija nagore tamu na zimovanje i ke umram od glad ke se boram so mecki za da opstanam a ovde mozam patlidjancinja da si kasnam bez trud ???

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Makedocnite se vo vechna potraga po avanturi. Toa e 'Aleksandrovoto prokletstvo'.:smir:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Abe Silen sto ima vrska cvekinja so luge ? Ne te kapiram ko rebus si mi :toe:

A ti serpico sto ima sea vrska ekvator ? Ti koga ti e ladno i nemas da lovis nisto posto e studenilo sto bi naprail bi sedel tamu i umrel ili bi idel na jug da lovis kaj ima hrana ???

Ili sto e pologicno tuka klima super ima hrana kaj da se svrtis i ti eden den ti teknue i vikas abe ja sum avanturist ke idam u Rusija nagore tamu na zimovanje i ke umram od glad ke se boram so mecki za da opstanam a ovde mozam patlidjancinja da si kasnam bez trud ???
А што не разбираш? Сите познати цивилизации (барем оние кои гравитираат накај Европа) потекнуваат од Медитеранот, Месопотамија, Африка, Индија значи онаму каде е ТОПЛО!

Сумер е во Месопотамија (Ирак), Вавилон, Асирија. Мала Азија, Индија со Мохенџо Даро, Дравидите, Египет, Македонија, Грција, Етиопија, Феникија, Рим-сите гравитираат кон места со плодна почва и каде има СОНЦЕ.

Не знам каква била климата во Атлантида но не би ме чудело и таму да било топло.

Тоа што тебе веројатно те буни е факторот дека климата што владее денес во Европа не била секогаш таква.

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Seushte ne mozesh da ja pronajdesh razlikata pomegju prilikite vo Etiopija i na Balkanot?... Ili te buni mestopolozbata ne pleminjata koi trgnale kon Balkanot?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ja ipak mislam deka slovenskite pleminja radi glad i stud trgnale nakaj toplo, nelogicno mi e obratno da trgnale Antickite makedonci da ziveat na ladno kaj nema hrana :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom