Многу јако, две четврт-финалиња (толку памтам, може три да се максимум) во пет години, ебиветар константност
Се вратив
Кој друг од тие екипите што ги ставаш пред Дортмунд има толкава константност во 5 сезони 4 пати да играл во нокаут фазата и три пати во 1/4 финале?..и тоа како е тоа константност..некој неможи ниту еднаш да влези во таа нокаут фазата..значи Дортмунд покажале квалитет и знаење за да стигнат дотаму со години
По твојот критериум се. Имаат многу повеќе титули од Дортмунд, сите набројани.
Нема везе, дали Наполи и Рома не можат ЛШ да фатат, јер ти рече Дортмунд имал повеќе титули од Тотенхем и затоа не можат да се мерат.
Монако, една ама вредна. Направи повеќе од Дортмунд последниве ПЕТ сезони.
Спортниг има повеќе титули од Дортмунд последниве пет сезони - твој критериум, помири се со тоа.
Бенфика ито, додади го и Порто, го испуштив.
Лестер во една сезона успеа да го престигне успехот на Дортмунд во последните пет -не знам што не е јасно.
Севиља бато има четири пати повеќе титули од Дортмунд последниве пет сезони. Продолжи да се смеаш.
И ова мене како мајтап ми делува,многу повеќе титули имаат Наполи и Рома(НУЛА).
.екипи што неможат да поминат квалификации за ЛШ ги ставаш пред Дортмунд бидејќи имале многу повеќе титули(НУЛА) во домашното првенство..или едната куп титула на Наполи е МНОГУ повеќе од истата куп титула на Дортмунд?
..Спортинг(НУЛА),Бенфика(лично ги симпатизирам) и покрај толку титули во домашното првенство неможи да е пред Дортмунд во никој случај поради некостатноста во ЛШ(двапати испаѓаат од групи и се топовско месо за останатите),Порто
,Лечестер и Монако само ЕДНА СЕЗОНА..е една ластовица не ја прави пролета..ете бујрум нека изиграат 3 сезони со ред вакви па можеби ќе бидат пред Дортмунд...Севиља нека има колку сака титули во ЛЕ кога во ЛШ и во домашното првенство е топовско месо со фразата "битно е да се учсетвува", а Дортмунд не е топовско месо за разлика од нив....и по истиот критериум(мојот што тврдиш ти) сите овие тимови се зад Дортмунд.
Пази уште еднаш Наполи,Спортинг и Рома
..со многуте повеќе титули(НУЛА НУЛА НУЛА)
..да си ебиш веко
Значи да сумираме:
-Арсенал е лузерска екипа, која стигнува втора фаза ЛШ и има повеќе титули од Дортмунд последниве 5 години.
-Дортмунд е топ10 екипа, која стигнува втора фаза ЛШ и има само една титула во последниве пет години.
Арсенал напоменав зошто се лузери во друга конотација а не во споредба со Дортмунд..за мене Арсенал можеби е понапред од Дортмунт во таа листата од Топ 10 и заслужува да се најди таму ама дека се лузеришта тешки што ги туркаат гаќите пред натпревар тоа му седи..Дортмунд секоја година не јади по 5-6-7-10 парчиња од Баерн Минхен туку игра натпревари во егал со нив..еден прост пример ти е ова.
Исти курац ти се сите, види ги пласманите на Дортмунд последниве пет години? Втора сила завршува позади дебитант во лигата или седми? Ах Џони, Џони. Ама битно јас сум почнал да кажувам колку била конкурентна ПЛ, не е битно што овие во свој двор не можат да покажат константност.
Добро, и мора малце да осетиш мислење по твоја рецепта, онака поекстремно.
Втора сила во Германија бидејќи во последните 5 сезони имаат ТРИ ПАТИ завршено 2-ро место,еднаш 3-то и еднаш 7-дмо..фудбалот не се играше само изминатата сезона..и да во 5 сезони има 4 ПАТИ ИГРАНО ФИНАЛЕ DEUTSCHE POKAL и еднаш освоено..тоа е пример за ВТОРА СИЛА во Германија бидејќи ниту Лајпцих,ниту Хофенхајм,ниту Леверкузен немаат вакви достигнувања..ботски екипи се тие во споредба со Дортмунд..
И кога влегувам екстремно тогаш сигурно имам некоја основа зошто е тоа така и збир на аргументи,а не вакви глупости без никаква основа..неможиш во никој случај да ги ставиш Лајпцих,Леверкузен и Хофенхајм ред Дортмунд дури ни нивните најверни фанови не веруваат во ова.