Фудбалски/трансфер дискусии

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.239
Од него и од Дакер излезе сабајлево. Пишав во фан клуб, да е до мене и Мората би го собрала ама затоа не сум јас CEO :icon_lol:
Каков Мората,крајно преценет играч ми е мене.Да се комплетира овој трансфер и уште 3-4 според планот на Џони и нема да е лошо. :icon_mrgr: Мада повторно се ќе зависи од поставеноста и начинот на игра.Ништо не ми е сигурно во овој Јунајтед.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.563
Поени од реакции
59.285
Пукнале кинезиве за 20 милиони. Нека проба Барса со трампа.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.370
Поени од реакции
26.321
Başakşehir have confirmed a 4-hour meeting was held with Manchester City today for Cengiz Ünder. No agreement has been reached yet.

http://www.ibfk.com.tr/basin-duyurusu-2/

Никола Ѓорѓев најверојатно ќе оди на двегодишна позајмица во Твенте

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Овие стварно ќе го зимаат Паулињо :pos:
Земањево играчи од МЛС и од Кина ми е како на филмовине кога враќаат во живот умрен - или зомби ќе вратиш или играч каков што си бил (Евертон со Донован). Макар што овој и пред да замине беше пропалитет :tapp:

П. С. Газдата на Њукасл

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Земањево играчи од МЛС и од Кина ми е како на филмовине кога враќаат во живот умрен - или зомби ќе вратиш или играч каков што си бил (Евертон со Донован). Макар што овој и пред да замине беше пропалитет :tapp:

П. С. Газдата на Њукасл

Со Донован беше друга работата, доаѓаше кога ќе завршеше сезона, колку да се пополнат дупки и да одржува фитнес. Ова сега што го прави Барса е за прочување, изгледа стварно Меси им ги прави трансфериве, друго објаснување нема. Не беа заинтересирани за него кога беше во Коринтијанс и Тотенхем туку сега се заинтересираа кога го снема од фудбалската мапа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.578
Поени од реакции
22.292
Со парите што Јунајтед ги даде на Раиола како премии можеа да купат на пример уште еден Лукаку.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со парите што Јунајтед ги даде на Раиола како премии можеа да купат на пример уште еден Лукаку.
До сега само за Мики има премии платено, за Погба Јуве му исплатија а и слабо е ова, да го прочешла некој Мендеш колку пари има од Јунајтед лапнато, луѓе во затвор ќе завршат.

R

red.devil

Гостин
Па што има Лукаку тоа што го нема Бентеке? За Бентеке се сеќавам Пеја ми се расправаше дека бил добар играч, ваков, таков, онаков па на крајот испадна како што напишав дека е просек и го снема Пеја со неговите експертизи, после јас сум се контрал. Ајде сега ставетеја статистиката дека имал најмногу голови после Цане во последните 5 години можеби тоа ќе го направи подобар играч.
Првин, батали го Бентеке и колку бил просек оти со минутажата што ја доби, покажа дека е солиден напаѓач. И не испадна дека е просек, туку Клопчо има/ше друга идеја за играње напад. Може да расправаме до сто и назад за ова т.ш. батали. Исто како јас да ти речам дека ти реков дека Нолито уствари не е магионичар и е просек (при што испаднав во право, нели :D) оти гледај кај заврши од Сити. :D

Лукаку, за комплетен напаѓач (како Кејн пример - ама да сме реални, поголеми се шансите Меси да се пресели на ОТ него овој) каков што сакам да го предводи нападот на Јунајтед - не е. Исто е и далеку од просек. Впрочем, не би сметал напаѓач како просек кој што секоја сезона ја завршува околу магичната бројка 20. Добар тим кој што има напаѓач од 20 голови во лигата е конкурент за титула, толку. Не креирам статистика, колку да е јака статистика. Чисти бројки се за напаѓач кој носи титула.

Другово е лично и можеби субјективо но, Лукаку како трансфер цел ми се допаѓа. Далеку подобра варијанта од Мората и се надевам ќе се откажат од него без разлика дали ќе бидне трансферов или не. Друго, тоа што ќе го внесе во составот е многу поразлично од тоа што го нудат Рашфорд и Марсијал - ќе се надополнуваат, ќе си бидат здрава конкуренција еден на друг и што е најбитно сите ќе се развиваат како што треба ( се разбира ако Мурџо не измислува топла вода за селфмотивејшн, бранење на 1-0, дупли бекови и такви глупости). А најбитно ми е што мислам ко од шала ќе стигне до бројка 20 голови. Сметајте го колку сакате едносмерна улица, се мести само на лева и има само игра со глава -не ме интересира. Ги пратев доволно Евертон да знам каков осет за простор и тајминг има. Сеа за брзината во право сте, јеби га.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.588
Поени од реакции
11.600

П. С. Газдата на Њукасл

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па што има Лукаку тоа што го нема Бентеке? За Бентеке се сеќавам Пеја ми се расправаше дека бил добар играч, ваков, таков, онаков па на крајот испадна како што напишав дека е просек и го снема Пеја со неговите експертизи, после јас сум се контрал. Ајде сега ставетеја статистиката дека имал најмногу голови после Цане во последните 5 години можеби тоа ќе го направи подобар играч.
Џони, Бентеке беше донесен од еден менаџер со една замисла и тој менаџер за пар месеци доби клоца, дојде друг кој не го ни планираше Бентеке и го исфрли од состав, ни на тренинг не го ставаше што се вика у втора постава. Те сфаќам што сакаш да кажеш, мада отвори кај мене у фан клуб, јас не ни сакав да дојде Бентеке кај нас, туку ако добро ми текнува јас и ти се објаснувавме дали е просек или не, што уште стојам на ставот дека не е просек али далеку од класа играч, нешто измеѓу.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.370
Поени од реакции
26.321

Клиши пристигнал во Истанбул и ќе потпише утре за Башакшехир

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Каква врска има тоа? Ти праша која е разлика помеѓу играчите, ја ти кажав 20 голови. Може има разлика во клубовите, ако тоа ти беше муабетот, ама не толку голема за головите на Лукаку да се препишат на јачината на тимовите. Бентеке играше за Ливерпул, што е подобар клуб од Евертон па пак се посра.
Зборев за Бентеке у Астон Вила. За Бентеке во Ливерпул еве ти:
Џони, Бентеке беше донесен од еден менаџер со една замисла и тој менаџер за пар месеци доби клоца, дојде друг кој не го ни планираше Бентеке и го исфрли од состав, ни на тренинг не го ставаше што се вика у втора постава. Те сфаќам што сакаш да кажеш, мада отвори кај мене у фан клуб, јас не ни сакав да дојде Бентеке кај нас, туку ако добро ми текнува јас и ти се објаснувавме дали е просек или не, што уште стојам на ставот дека не е просек али далеку од класа играч, нешто измеѓу.
Нијанси се во прашање. Ако ги споредуваме по боја.
Супер кул.
А ако не ги споредуваме по боја туку по фудбалски квалитети? Уште еднаш, ако основна задача на сидраш е да чека топки по земја или на глава зашто тогаш му контрате на Џони коа вика дека Лукаку освен игра со глава и лева нога за друго и не го бива баш?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.781
Поени од реакции
67.071
Зборев за Бентеке у Астон Вила. За Бентеке во Ливерпул еве ти:

Супер кул.
А ако не ги споредуваме по боја туку по фудбалски квалитети? Уште еднаш, ако основна задача на сидраш е да чека топки по земја или на глава зашто тогаш му контрате на Џони коа вика дека Лукаку освен игра со глава и лева нога за друго и не го бива баш?
Зашто има сидраш кој знае да игра фудбал, и имаш сидраш кој не знае да игра фудбал. Глуп Мурињо што се запнал за Лукаку, кога може Бентеке за 30 милиони да го земе, ист играч, нели... Затоа едниот ке игра во Јунајтед или Челси, а другиот ке скапува во клубчиња како Астон Вила или Палас.

Единствено нешто што не го краси Лукаку е брзина. Се друго има.

Kajgana Shop

На врв Bottom