Wimbledon 2017

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Вимблдон 2017?

• Вкупно гласачи
    53
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Надал е на централен терен денес? Во случај да потрае мечот на Мареј би се играл вечерен термин или ќе се одложува за утре?

Надал е на централен терен денес? Во случај да потрае мечот на Мареј би се играл вечерен термин или ќе се одложува за утре?
Do 22h se igraat mecevi na Wimbledon,do togas ako ne pocne/zavrsi ke go prekinat :D

Скоро готов е Мареј , трет сет максимум пола саат и после Надал. Ќе заврши сигурно денеска.

Позитивно ме изненади Монтеиро, многу силен отпор му пружи на Качанов. Од друга страна Качанов доста лош, дивтарски тенис играше во поголем дел од мечот, се на сила, без никакви варијации.

Медведев до негде очекувано според мене, многу непредвидлив и нестабилен тенисер е, а и доста тенисери како него после голема победа знаат да потонат во следниот меч и да не бидат ни бледа сенка од претходниот.

Чилиќ сигурен, иако малце се помачи во првиот и третиот сет. Енди исто така, следи да видиме што ќе направи Рафко.

Позитивно ме изненади Монтеиро, многу силен отпор му пружи на Качанов. Од друга страна Качанов доста лош, дивтарски тенис играше во поголем дел од мечот, се на сила, без никакви варијации.

Медведев до негде очекувано според мене, многу непредвидлив и нестабилен тенисер е, а и доста тенисери како него после голема победа знаат да потонат во следниот меч и да не бидат ни бледа сенка од претходниот.

Чилиќ сигурен, иако малце се помачи во првиот и третиот сет. Енди исто така, следи да видиме што ќе направи Рафко.

Абе Пуи ке изгуби од психопатот ејјј, не очекував ни најмалце, сериозно.

Абе Пуи ке изгуби од психопатот ејјј, не очекував ни најмалце, сериозно.
Не сфаќам што ти е чудно, игра против човек што е висок два метра, сервира просечно по 220 км на час, има 1/2 финале овде пред некоја година... Идиот е Јержи тоа е точно, ама не гледам ништо чудно што води на трева.

Пуи од 19 освоени гема до сега , 13-14 му се во ситуација каде стигнал неговиот гем до 40-40 , само 1 брејк има иначе. Катастрофа сервис , чудно ми е како уствари доби 1 сет.

На страна тоа што тревава ни малку не и одговара, на страна што треба уште доста да работи на сервисот, само ќе кажам ЈЕЛЕНА ОСТАПЕНКО.
Дека е талентиште имаме зборено, ама каков борец е девојчево колку е стабилна психички не е можно. Изгубени текми ги врти... Се враќаше многу пати на РГ против Стосур и Вознијацки после катастрофа прв сет, финалето со Халеп (3-6 0-3 (втор сет) 1-3 (трет сет)) , денес губи прв сет и 1-3 у тајбрејк на втор, 0-2 у трет...
:bravobe:[DOUBLEPOST=1499286267][/DOUBLEPOST]
Neznam sto e po ocajno, servisot na Brengle ili igrata na Kvitova :facepalm:
Послаб сервис немам видено во животов. Ерани е Карлович за оваа.[DOUBLEPOST=1499286371][/DOUBLEPOST]
Денес нема да ме чуди Медведев да испадне, според кладилниците е огромен фаворит а игра против играч што е специјалист за брзи подлоги и башка е левак.

Надал би требало лесно против Јанг, Мареј дај Боже да испадне од Браун ама тешко тој слепецот да пројде без глупирање. Качанов исто би требало лесно против Монтеиро, додека има неколку потенцијално интересни дуели. Бедене-Џумхур може да биде доста интересен дуел, Дамир игра многу убав тенис за око, Јанович-Пуј исто, а тука се и Маер и Чилиќ. Кај жените Азаренка-Веснина ќе биде убав меч од повеќе аспекти :D, а и Конта-Векиќ би требало да има убав тенис пошо и двете се одлични на трева.
Сите шо ги спомна (освен Качанов) плус искочија. Дај за утре некоја интересна, да крене квота. :)

Т.Мариа- Вандевеге 1
Сугита- Манарино 2
После да не речете не сум кажал.
Иначе да умре Павличенкова ми уништи добивка од 40000

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom