Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
DDewNMcWsAAXBVn.jpg:large

Милан го земаа Родригез од Волсфбург. Квалитетен играч земаа за релативно ефтини пари барем според мене. Какови играчи заминуваат од Бундеслигата за ефтини пари (Крос за 25, Кедира за 10, Озил за околу 15) а за некои недокажани медиумски напумапни звезди и малолетници од Јужна Америка се плаќат астрономски суми...
Чаланоглу исто за 20 милиони, а еден порто им продава играч за 40 милиона на тој истиот Милан.

Чаланоглу исто за 20 милиони, а еден порто им продава играч за 40 милиона на тој истиот Милан.
Андре Силва имаше откупна клаузула за разлика од овие двајцата.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

4 месечен бан имаше, со тоа и цената нормално дека ќе му падне

DDvnofMXgAAD-3j.jpg

Bundesliga teams with most players bought from the Bundesliga and total cost [Transfermarkt]

DDzl9LcXcAEdNIf.jpg

DDzl_F9XYAAs-ah.jpg

Емболо ги започна тренинзите со Шалке денеска. Беше повреден од октомври месец.

Или во превод :
1-1,3+
1
ГГ
0-2
ГГ,3+
ГГ,3+
2
1
2 Т2 2+
Да или во превод на твојот превод повеќето од ова нема да излезе....се научиле гледаат Лајпѕиг второ место завршиле и сеа ајде ке го тепа у прво коло Шалке....па и Хофенхајм кој ке бидат за пеза годинава ма дај........али ти пак коа ке дојде времето пиши си ги вака нема проблем

Да или во превод на твојот превод повеќето од ова нема да излезе....се научиле гледаат Лајпѕиг второ место завршиле и сеа ајде ке го тепа у прво коло Шалке....па и Хофенхајм кој ке бидат за пеза годинава ма дај........али ти пак коа ке дојде времето пиши си ги вака нема проблем

Кој си ти да ми кажваш шо и кога да пишам?..и ако гледаш малце кај Лајпцих пишав ГГ,3+ а не 2-јка..затоа друг пат не брзај со заклучоци туку внимателно погледни за кој натпревар потенцирав..и целосниот пост го пишав на заебанција а ти си единствениот што го сфати сериозно..се извинувам друг пат ти Лајпциш хејтеру и за нареден пристап тебе ќе те прашам дали смеам да пишам нешто

Leipzig letovo veke sekava deka ima zgolemen interes za nivnite igraci a Hofenhajm veke izgubi 2 vazni igraci. Zatoa vikam lesno e edna godina da se iskacis ama trajno da se drzis gore e mnogu tesko. Hoffenheim toa ne go moze oti mora da prodava igraci redovno od finansiski aspekt a Leipzig bi mogol ama treba dopra da pokazat dali se sposobni za toa.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Лајпциш според мене ќе доживее тежок бродолом оваа сезона и ќе се бори за опстанок бидејќи немаат основа и квалитет да се задржат повеќе време на врвот додека Хофенхајм класика ќе си биди на средина а во Топ 4 би требало Леверкузен и Волфзбург да земат замав(појма немам што играчи купија ама онака ги лупнав бидејќи претпоставувам дека ќе имаат добра сезона после катастрофалните лани)

Кој си ти да ми кажваш шо и кога да пишам?..и ако гледаш малце кај Лајпцих пишав ГГ,3+ а не 2-јка..затоа друг пат не брзај со заклучоци туку внимателно погледни за кој натпревар потенцирав..и целосниот пост го пишав на заебанција а ти си единствениот што го сфати сериозно..се извинувам друг пат ти Лајпциш хејтеру и за нареден пристап тебе ќе те прашам дали смеам да пишам нешто
Па нормално дека ке ме прашаш гледаш како знаеш. Преводот твој само малку ти го поправив не беа во ред некои зборови.

Лајпциш според мене ќе доживее тежок бродолом оваа сезона и ќе се бори за опстанок бидејќи немаат основа и квалитет да се задржат повеќе време на врвот додека Хофенхајм класика ќе си биди на средина а во Топ 4 би требало Леверкузен и Волфзбург да земат замав(појма немам што играчи купија ама онака ги лупнав бидејќи претпоставувам дека ќе имаат добра сезона после катастрофалните лани)

За Фрајбург да пишеше ќе се сложев, ама за Лајпциг мислам дека ќе завршат барем топ 6, ако не топ 4. Не знам од каде заклучи дека немаат квалитет. Немаат засега ниту еден играч продаден, а се засилија со Брума и со еден од најталентираните голмани како и со млад Австриец кој беше избран за играч на сезоната во австриската лига.
Сепак ќе биде интересна борбата за првите 6 позиции, пошо тимови како Волфзбург, Гладбах, Шалке и Леверкузен нема да играат во Европа, а имаат квалитетни играчи, но мислам дека Баерн, Дортмунд и Лајпциг скоро сигурно ќе завршат топ 6. Е сега прашање е кои ќе бидат останатите три тима.

Нели лајпциг имаат богат газда ко што знам?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom