Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
Нели лајпциг имаат богат газда ко што знам?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Да, но не се расфрлаат многу со пари и си имаат ограничено во трансфер политиката да не фрлаат многу пари како и со јаки плати. Новите играчи ништо постари од 25 години нема да бидат. Спортскиот директор си кажа дека од новите играчи кои потпишаа и ќе потпишат ќе треба да ги гугламе за да дознаеме нешто повеќе за нив. Како младиот голман на Јанг Бојс, М'вого, 20-годишен Австриец од Салцбург и 18 годишен централен дефанзивец од Сошо. Брума е само засилување кои што го знаеме колку толку од Галатасарај и Сосиедад.

За Фрајбург да пишеше ќе се сложев, ама за Лајпциг мислам дека ќе завршат барем топ 6, ако не топ 4. Не знам од каде заклучи дека немаат квалитет. Немаат засега ниту еден играч продаден, а се засилија со Брума и со еден од најталентираните голмани како и со млад Австриец кој беше избран за играч на сезоната во австриската лига.
Сепак ќе биде интересна борбата за првите 6 позиции, пошо тимови како Волфзбург, Гладбах, Шалке и Леверкузен нема да играат во Европа, а имаат квалитетни играчи, но мислам дека Баерн, Дортмунд и Лајпциг скоро сигурно ќе завршат топ 6. Е сега прашање е кои ќе бидат останатите три тима.
Golem optimist si...Dortmund ke zavrsel top6 ;) inace mislam gladbach godinava ke bide dobar a za salke i leverkuzen tesko da se predvide sve e mozno kaj niv. Taka da lajpcig najverovatno pak ke bide gore oti imaat soliden tim i strucen stab.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Golem optimist si...Dortmund ke zavrsel top6 ;) inace mislam gladbach godinava ke bide dobar a za salke i leverkuzen tesko da se predvide sve e mozno kaj niv. Taka da lajpcig najverovatno pak ke bide gore oti imaat soliden tim i strucen stab.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Да глуп е па и Баерн го стаил у топ 6 hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Golem optimist si...Dortmund ke zavrsel top6 ;)

Па топ 6 реков. Не знам како ме разбра. Можеби втори ќе завршите, можеби пак трети. Зборев за повеќето тимови затоа спомнав топ 6 за позициите кои водат во Европа.

Не... ich коа има на крај се чита ИХ
Ова повеќе му доаѓа на Ш нагласок.
Заебан е германскиот јазик, немаат баш чисти изговори ко нас.

Осеќам дека ќе ме прегори некој, ја македонски не знам а за германски обесувам тука. :D

Не... ich коа има на крај се чита ИХ

Само ако користиш "абвгдѓежзѕи" тастатура?
Се заебавав за тастатурата, нели гледаш смајли на крај. Пола километар се раздалечени, стварно не знам како може Ш да напише Џони и тоа ДВА пати. :ROFLMAO:

Се заебавав за тастатурата, нели гледаш смајли на крај. Пола километар се раздалечени, стварно не знам како може Ш да напише Џони и тоа ДВА пати. :ROFLMAO:
Поради Германскиот јазик, на тој дијалект што слушам Deutsche nachrichten g го изговараат како ш :D ама не е битно, можиш да го напишиш Лајпцих, Лајпциг, Лајпциш сите три начини се точни. :D

Ова повеќе му доаѓа на Ш нагласок.
Заебан е германскиот јазик, немаат баш чисти изговори ко нас.

Осеќам дека ќе ме прегори некој, ја македонски не знам а за германски обесувам тука. :D
Јазикот си е таман,дијалектите се проблем.:icon_mrgr: Во Баварија се користи тоа ш,а и во Уљм кога бев така зборат.Сигурно и во некој друг град,регион.:icon_mrgr:

Поради Германскиот јазик, на тој дијалект што слушам Deutsche nachrichten g го изговараат како ш :D ама не е битно, можиш да го напишиш Лајпцих, Лајпциг, Лајпциш сите три начини се точни. :D

Ти си само за статистика,не си за слушање,зошто све контра слушаш.:icon_mrgr::icon_mrgr:

Инаку Фрајбург отпаѓаат,а Штутгарт некако сомнителни ми се,ептен млада екипа имаат.Ќе го шиткат изгледа Тобиас Вернер,им ја остарува екипата.:icon_mrgr:

Толисо играч на годината.:cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom