Premier League - Season 2016/2017

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Лани го зедоа Ајб за 15м фунти и потрошија вкупно над 30м фунти. Сега веќе им е 3та сезона и се далеку финансиски постабилни, па и да испаднат сигурно нешто би продале, а кај договорите имаат и процентуално намалување на платите во случај да испаднат.
Ќе им се деси КПР, тоа сакам да кажам. Трошат пари на глупости, кој кур се тие Ајб и Аке за да потрошат 40 милиони евра на нив. пфф

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.757
Поени од реакции
9.535
Ќе им се деси КПР, тоа сакам да кажам. Трошат пари на глупости, кој кур се тие Ајб и Аке за да потрошат 40 милиони евра на нив. пфф
Ти ја разбирам поентата, но баш сакам да ти го укажам спротивното. Далеку поплански работаат од КПР и со тоа што имаат топ менаџер кој и оваа година остана кај нив упатува на некое повисоко ниво на стабилност одошто имаше КПР. Аке одлично им се вклопи минатата сезона, го знаат добро како најдобро да го искористат и неслучајно фрлаат толкава сума на него. По неговото враќање во Челзи имаа баш проблеми во тој дел од теренот па ете сега сакаат да го вратат.

Секако дека постои ризик од тоа да имаат лоша сезона и да испаднат, но мислам дека изминативе години доста паметно ја тераат работата.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Аке реално е баш топ трансфер за тие пари, кој прати ПЛ знае за каков играч се работи. Башка он си беше на позајмица во Бормут и веќе знае како функционира тимот, подобро него отколку за некој друг да лупнат 20мил што не го знае тимот.
И сигурен сум кога и да прашате од Челзи ќе ви каже дека Аке залужуваше да добие повеќе шанса кај Конте, ама најверојатно не доби оти Конте не ја мења многу одбраната.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Аке реално е баш топ трансфер за тие пари, кој прати ПЛ знае за каков играч се работи. Башка он си беше на позајмица во Бормут и веќе знае како функционира тимот, подобро него отколку за некој друг да лупнат 20мил што не го знае тимот.
И сигурен сум кога и да прашате од Челзи ќе ви каже дека Аке залужуваше да добие повеќе шанса кај Конте, ама најверојатно не доби оти Конте не ја мења многу одбраната.
Пробав веќе да му објаснам, ама не постоел Аке :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Реално не постои, со тоа што Челзи го врати од позајмица каде имал вансериски настапи, му даде точно 0 минути за играње и сеа ќе го продава на единствената екипа заинтересирана за него-Борнмут, не го праи некој постоечки играч.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.814
Поени од реакции
67.166
Имаше 5 забележителни настапи

R

red.devil

Гостин
Не е дисциплиниран Аке и затоа го ослободи Конте по брза постапка.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Реално не постои, со тоа што Челзи го врати од позајмица каде имал вансериски настапи, му даде точно 0 минути за играње и сеа ќе го продава на единствената екипа заинтересирана за него-Борнмут, не го праи некој постоечки играч.
И Евертон и Вотфорд го сакаа уште претходно, ама нејќеа да прифатат ниска бај бек клаузула.[DOUBLEPOST=1498746096][/DOUBLEPOST]
Не е дисциплиниран Аке и затоа го ослободи Конте по брза постапка.
Озбилно?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
И Евертон и Вотфорд го сакаа уште претходно, ама нејќеа да прифатат ниска бај бек клаузула.
Аааааааааааа епа добро, чим Вотфорд го барал ондак се извинувам, стварно станува збор за посебен играч. :smirce:

R

red.devil

Гостин
И Евертон и Вотфорд го сакаа уште претходно, ама нејќеа да прифатат ниска бај бек клаузула.[DOUBLEPOST=1498746096][/DOUBLEPOST]
Озбилно?
Таков впечаток ми има остаено. Мислам беше натпреварот со Ливерпул - кога постигна гол. Он беше виновник за сите три што ги прими Борнмут. Исто и на неколку други шо сум ги фатил на тв. Знае да се подзаборај напред или да го заборај играчот што треба да го чува.
Не е материјал за Челзи.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Таков впечаток ми има остаено. Мислам беше натпреварот со Ливерпул - кога постигна гол. Он беше виновник за сите три што ги прими Борнмут. Исто и на неколку други шо сум ги фатил на тв. Знае да се подзаборај напред или да го заборај играчот што треба да го чува.
Не е материјал за Челзи.
Можда моментално не е доволно спремен, иако јас одма би го ставил во прв тим затоа што со константно играње, одма ќе се подобри доста. А и може сегде во одбрана и средина да игра. Верувам и дека би го зачувале, доколку не се носи Нов централен. Ама вака Азпи, Луиз, Кејхил, Кристенсен, можда Зума и уште еден ко Ван Дијк, Бонучи, Манолас ќе бидат во тимот, па за 20 милиони подобро да го пуштат да игра цело време. Ако има потреба, ќе го вратат.[DOUBLEPOST=1498747062][/DOUBLEPOST]
Аааааааааааа епа добро, чим Вотфорд го барал ондак се извинувам, стварно станува збор за посебен играч. :smirce:
Значи не викам јас дека во Реал треба да оди. Уште е млад и треба да напредува. Ама ептен е стабилен, за Челзи кога играше сезонава изигра одлично. Со правилен развој, ќе збориме за две сезони дали не им се исплатела инвестицијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom