Фудбалски/трансфер дискусии

R

red.devil

Гостин
За типување, не типував на никого на таа утакмица. Ја избегнав.
Аха, јас те разбрав демек општо бил благ фаворит.
А купот на Италија? :D

Ова е веќе реторичко прашање. Јас не се сомневав во дабл-от на Јуве уште на почеток од сезоната.
Епа тоа е разликата во постот кај што си ме цитирал со четиво за фаворитите меѓу ПЛ и СеријаА или германскиот куп. :))

Имаш шест тима кој што секој може да тепа секого - ајде, ќе се сложиме дека не значи дека сите се квалитетни.
А во друг куп имаш еден кој што се надеваш ќе го избегниш или ќе има лош ден (гледајќи од аспект на Дортмунд). Бундес има послаба конкуренција од СеријаА. До вчера за тоа расправавте, за денес да ми ја браните лигата.... Еее таков е животот на Кајгана.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.925
Поени од реакции
116.345
Бидејќи очекувањата на Баерн се секогаш да се при врвот на Германија и борба за титулата во ЛШ. Додека Дортмунд има амбиции претежно да избори пласман во ЛШ и во истото натпреварување да одат што подалеку. Не знам со играчи како Руде и Сули Баерн можат да му се спротивстават на Шпанските гиганти. Тоа сака Игорче да ти кажи
Епа што кур замараш/те дека Дортмунд е гигант? Кур мој е гигант кога целта им е ЛШ да обезбедат и да пројдат групна фаза у ЛШ. Ебаго контрадикторност на сите страни...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Епа што кур замараш/те дека Дортмунд е гигант? Кур мој е гигант кога целта им е ЛШ да обезбедат и да пројдат групна фаза у ЛШ. Ебаго контрадикторност на сите страни...
Шо ти е бе бот? Кај спомнав дека е гигант на рамниште со Баерн, Реал и Барса? Напишав дека е во топ 10 клубови во Европа што сите фактори го наведуваат токму тоа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.925
Поени од реакции
116.345
Шо ти е бе бот? Кај спомнав дека е гигант на рамниште со Баерн, Реал и Барса? Напишав дека е во топ 10 клубови во Европа што сите фактори го потенцираат токму тоа.
Океј.
Иначе не знам зошто волку се натегна дискусијата, лично јас дискутирав МОМЕНТАЛНО дека Тотенхем ми е подобар од Дортмунд, значи со моменталниот играчки ростер на екипите, не за годините претходно. Игорче се фали дека добра сезона имал Дортмунд, а и самиот е свесен дека Баерн промаши чист зицер во 1/2 финалето од купот и лесно можеа и без тој трофеј да останат па да видев тогаш дали ќе му беше успешна сезоната со едвај освоено трето место во рововска битка со големиот Хофенхајм кој на кормилото има малолетен тренер. Од друга страна за Тотенхем напиша Манчестер ЧеНпионс што направија, дадени/примени голови, освоени бодови, топ 3 во најтешката лига на светот, 1/2 финале Фа куп, едино во ЛШ кикснаа и тоа им е минус, посебно зошто имаа на хартија лесна група. Ако го гледаме Дортмунд од аспект на топ 10 клубови во Европа имаа просечна сезона според мене, и тоа ја извадија со освоениот куп во последен момент. Не ме јеби бе Џони, у онаква конкуренција у Германија едвај трето место ископаа...

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.244
Поени од реакции
18.448
Аха, јас те разбрав демек општо бил благ фаворит.
А купот на Италија? :D

Ова е веќе реторичко прашање. Јас не се сомневав во дабл-от на Јуве уште на почеток од сезоната.
Епа тоа е разликата во постот кај што си ме цитирал со четиво за фаворитите меѓу ПЛ и СеријаА или германскиот куп. :))

Имаш шест тима кој што секој може да тепа секого - ајде, ќе се сложиме дека не значи дека сите се квалитетни.
А во друг куп имаш еден кој што се надеваш ќе го избегниш или ќе има лош ден (гледајќи од аспект на Дортмунд). Бундес има послаба конкуренција од СеријаА. До вчера за тоа расправавте, за денес да ми ја браните лигата.... Еее таков е животот на Кајгана.
Да обезбедиш пласман во ЛШ проти умрени екипи е едно. Истото против 6фаворити за титула е сосем друго
Еве на што јас ти одговорив со "четиво". После тоа се поправи, ама за да не доаѓа до четива внимавај како ги изразуваш ставовите. Оти од 6 екипи за топ 4 и 6 екипи фаворит за титулата тоа е небо и земја разлика.

Човек јас не ја бранам Бундес. Многу далеку од тоа. Дискусијата тргна од споредба меѓу Дортмунд и Тотенхем и мојот став е Дортмунд>Тотенхем поткрепен со тие и тие аргументи. Ништо повеќе од тоа. Нити споредив конкуренција во Бундес, дали ја има, па како е во Англија и не знам што. Вие сте тие што секогаш почнувате со муабетите "ама тој да дојде во ПЛ ќе види како е, Сандерленд е wow wow..."

Член од
23 август 2010
Мислења
39.925
Поени од реакции
116.345
Па добро де пред почетокот на сезоната во ПЛ имаше повеќе тимови кои целеа на титулата, што е тука чудно? Сити, Јунајтед, Челзи, секако и Ливерпул и Арсенал во позадина иако овие две екипи и самите беа мислам свесни дека го немаат потребниот играчки кадар за титула. Многу покомплицирано е во ПЛ отколку во монопол лигите како Серија А, Бундес...

R

red.devil

Гостин
Еве на што јас ти одговорив со "четиво". После тоа се поправи, ама за да не доаѓа до четива внимавај како ги изразуваш ставовите. Оти од 6 екипи за топ 4 и 6 екипи фаворит за титулата тоа е небо и земја разлика.

Човек јас не ја бранам Бундес. Многу далеку од тоа. Дискусијата тргна од споредба меѓу Дортмунд и Тотенхем и мојот став е Дортмунд>Тотенхем поткрепен со тие и тие аргументи. Ништо повеќе од тоа. Нити споредив конкуренција во Бундес, дали ја има, па како е во Англија и не знам што. Вие сте тие што секогаш почнувате со муабетите "ама тој да дојде во ПЛ ќе види како е, Сандерленд е wow wow..."
Па Сандерленд е WOW за Дармштад екипи. Одговорно ти го тврдам ова. :D

За другото се извинив. После толку мислења, се дешава и лапсус.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.244
Поени од реакции
18.448
Па Сандерленд е WOW за Дармштад екипи. Одговорно ти го тврдам ова. :D

За другото се извинив. После толку мислења, се дешава и лапсус.
Јас одговорно ти тврдам дека Јувентус/Баерн/Реал во ПЛ ќе освојат толку многу бодови што првпат титулата во ПЛ ќе се додели во март месец. Може ли така?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Конкурентност во Бундес, уште сеа глеам како за главни фаворити за освојување се ставаат Баерн, Дортмунд, Хофенјам, Вердер и Лајпциг :D

Vidal Leverkuzen. Humels 2 pati go odbi Baern vo Dortmund, Reus 2 pati go odbi, primeri. Ima i drugi poedinecni. Ima i igraci koi posle vo Dortmund mesto vo Baern. Ama ne se spomnuva toa.
Го одбил два пати и на крај пак си заврши таму :)

Кои се играчите што му напраиле назад на Баерн и отишле у Дортмунд? :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.367
Океј.
Иначе не знам зошто волку се натегна дискусијата, лично јас дискутирав МОМЕНТАЛНО дека Тотенхем ми е подобар од Дортмунд, значи со моменталниот играчки ростер на екипите, не за годините претходно. Игорче се фали дека добра сезона имал Дортмунд, а и самиот е свесен дека Баерн промаши чист зицер во 1/2 финалето од купот и лесно можеа и без тој трофеј да останат па да видев тогаш дали ќе му беше успешна сезоната со едвај освоено трето место во рововска битка со големиот Хофенхајм кој на кормилото има малолетен тренер. Од друга страна за Тотенхем напиша Манчестер ЧеНпионс што направија, дадени/примени голови, освоени бодови, топ 3 во најтешката лига на светот, 1/2 финале Фа куп, едино во ЛШ кикснаа и тоа им е минус, посебно зошто имаа на хартија лесна група. Ако го гледаме Дортмунд од аспект на топ 10 клубови во Европа имаа просечна сезона според мене, и тоа ја извадија со освоениот куп во последен момент. Не ме јеби бе Џони, у онаква конкуренција у Германија едвај трето место ископаа...

Muabetot tie sto bi bilo ako. Na kraj bitno e se postigna a ne sto bi bilo ako bilo vaka onaka. JA ne znam sto ti znaci toa momentalno. Denes vo 17.02 casot? A sto e utre vo istoto vreme? A oti ne se vazi rezultatot od proslata sezona koja pred eden mesec zavrsi? "Po moje" - toj argument i najsubjektiven. Taka ti mislis, cuvstvuvas a ne mozes da kazes oti. Ja dokazuvam so vistinski fakti (plasmani, tituli itn.) deka Dortmund e vo top10, toa mi bese prviot muabet me zabole takvoto za Totenhem ja ne znam sto go zedovte kako primer, mozevte i Napoli da kazete koj edno vreme go spomnavte.

Muabetite se smesni, od edna strana Lajpcig dominiral i go nadigral Dortmund i sve a e 3 boda pred Dortmund a od druga strana Dortmund edvaj protiv Hofenhajm uspea da se plasira a tuka imame 2 boda razlika. Znajs toa dobrite konji skokaat samo tolku kolku sto morat. Bitno Dortmund uspea celta da ja postigne. Baern godinava kolku partii so eden gol razlika tepa pa nikomu nisto nema potreba da kazuvame abe edvaj vaka onaka ko nema vrska toa muabet. Manchester 91, 93ta minuta svrte finale - abe odvaj sto da ti kazam. Dortmund odvaj stana tret ama zede kup i stigna do respektabilno mesto vo LS a Totenhem so 90 bodovi so k.r vraka ostanaa. Pa vidi sega koj popametno izigra.

Salke pred par godini 3 minuti bea sampioni potoa Baern dade gol vo 105ta minuta abe odvaj ama bitno Salke e sampion na srcata, kako Totenhem sega.

Последно уредено:
R

red.devil

Гостин
Конкурентност во Бундес, уште сеа глеам како за главни фаворити за освојување се ставаат Баерн, Дортмунд, Хофенјам, Вердер и Лајпциг :D

Го одбил два пати и на крај пак си заврши таму :)

Кои се играчите што му напраиле назад на Баерн и отишле у Дортмунд? :)
Се дешава по некој да има. Има секакви карактери а тие се за почит. Не дека напрајле паметен потег ама за почит.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Историски гледано се гледаат титули а не парите на истант клубовите во поново време, Дортмунд каде каде има подобра историја барем од три гиганти во Англија и остала боранија ко Песеже.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.925
Поени од реакции
116.345
Muabetot tie sto bi bilo ako. Na kraj bitno e se postigna a ne sto bi bilo ako bilo vaka onaka. JA ne znam sto ti znaci toa momentalno. Denes vo 17.02 casot? A sto e utre vo istoto vreme? A oti ne se vazi rezultatot od proslata sezona koja pred eden mesec zavrsi? "Po moje" - toj argument i najsubjektiven. Taka ti mislis, cuvstvuvas a ne mozes da kazes oti. Ja dokazuvam so vistinski fakti (plasmani, tituli itn.) deka Dortmund e vo top10, toa mi bese prviot muabet me zabole takvoto za Totenhem ja ne znam sto go zedovte kako primer, mozevte i Napoli da kazete koj edno vreme go spomnavte.

Muabetite se smesni, od edna strana Lajpcig dominiral i go nadigral Dortmund i sve a e 3 boda pred Dortmund a od druga strana Dortmund edvaj protiv Hofenhajm uspea da se plasira a tuka imame 2 boda razlika. Znajs toa dobrite konji skokaat samo tolku kolku sto morat. Bitno Dortmund uspea celta da ja postigne. Baern godinava kolku partii so eden gol razlika tepa pa nikomu nisto nema potreba da kazuvame abe edvaj vaka onaka ko nema vrska toa muabet. Manchester 91, 93ta minuta svrte finale - abe odvaj sto da ti kazam. Dortmund odvaj stana tret ama zede kup i stigna do respektabilno mesto vo LS a Totenhem so 90 bodovi so k.r vraka ostanaa. Pa vidi sega koj popametno izigra.

Salke pred par godini 3 minuti bea sampioni potoa Baern dade gol vo 105ta minuta abe odvaj ama bitno Salke e sampion na srcata, kako Totenhem sega.
Игорче, пошо си премногу субјективен, дури и преку секоја граница поминуваш, ќе пробам на друг начин да ти објаснам. Манчестер Јунајтед!!! Гигант, најдобриот англиски тим во историјата, го ангажира Мурињо за тренер, Погба 100 милиони, Мурињо изјави во август дека имаат спремен тим за титула. Епилогот на крајот од сезоната им беше 5 место, освоен Карлинг куп и освоена ЛЕ. Ајде прашај ги фановите дали ова за нив е успешна сезона. Жива среќа што ЛЕ носи пласман во ЛШ иначе не што ќе им беше неуспешна, него катастрофална ќе беше сезоната за нив. Е сега јас за Дортмунд ти зборам до аспект на топ 10 тим во Европа, нели како што покажа ти со бројки, ете се слагам јас со тоа, и сега кога си топ 10 тим во Европа, доволно е мочано трето место во НЕКОКНКУРЕНТНА лига и тоа едвај изборено во последните кола, испаѓање од генерално гледано послаб тим на хартија во ЛШ и освоен куп? По мене ова е просечна сезона, а ако за тебе е успешна тогаш веројатно не си го почитуваш доволно својот клуб, не знам што друго да ти кажам.

А ова со Тотенхем ти викам лично мој став е и прилично сум сигурен во истиот, во Дортмунд играат премногу деца и неискусни играчи, а Тотенхем веќе во својата екипа има искусни и играчи кои се носители на играта и во репрезентациите каде што играат. Затоа и ти реков моментално според мене Тотенхем е подобар тим од Дортмунд, не и историски гледано.

Kajgana Shop

На врв Bottom