Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Тоа го зборам цело време, едно е кога клубовите меѓу себе ги делат нијанси, па можеш да кажеш имал лоша сезона и искористиле другиве. Друго е каде имаш лиги ко итаљанско и германско каде имаш буквално монопол и нема конкуренција, особено германско. За да ги споредуваш тотенхем и дортмунд ќе ги ставиш во иста лига да играат, а пошто не играат едино мерило се интернационални купови ко ЛШ и Куп на УЕФА. И сега за сега, Дортмунд имаат поголеми успеси на тоа поле.
Не може затоа што не е подеднакво лесно да се квалификуваш за ЛШ како тим на ПЛ и како тим на Бундес. Убаво пиша некој, тешко е да бидеш прв во Бундес ама убер лесно да бидеш втор/трет.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.635
Поени од реакции
22.371
Еве Чеклзи не играше во ЛШ минатата сезона и кажи ми дали според тебе не е поквалитетен тим од Дортмунд?
Chelsea izigra vonredna sezona i osvoi PL. Da bese primer vtor, ne ni ke se dumavme okolu ova prasanje. Vaka malce bi go stavil Chelsea nad Dortmund poradi titulata.

R

red.devil

Гостин
Не се ретардирани,неможиш да удриш есап на Лига куп со Шпанско првенство и Лига на Шампиони..ако Манчестер освоеше Премиер Лига тогаш ќе правевме споредба,неможиш вака ретардирана споредба да правиш на Манчестер Титулите..и да Реал според твоја логика освои 4 титули бидејќи ги забораваш европскиот супер куп и интернационалниот куп во Јапонија..и според ретардираната логика Реал -4 >Манчестер Јунајтед -3
Епа ти правиш. :) :) ;)

Едит. Не те ни дочитав... Не. Реал ќе учествува на уште два турнири, кои ќе влијаат на просекот. Што не значи дека ќе има четири. Има да го јадат во Скопје, бајо мој.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ама тоа не е дека помалите се појаки туку има една подоминантна екипа..зошто тие Тотенхем изгледаа тотално инфериорно против Леверкузен(умрениот Леверкузен) во групната фаза на ЛШ?..ајде за минатата година каде беа торпедирани од Дортмунд не рачунаме бидејќи играа со измешан состав ама сега против Леверкузен беа во фулл состав и делуваа многу слаби во споредба со нив.
Ти пиша Ред Девил погоре, може направиле есап кој вели ПЛ>ЛШ. Британците се еготрипери и секогаш повеќе ќе си го ценат домашното него останатото. Стиви сам има кажано дека одма би ја мењал ЛШ титула со ПЛ (при таков пресврт). Тоа е сосема друг муабет бе Џони, зошто овие изиграле вака или онака против Леверкузен.

По тоа кој како против кого изиграл значи Ливерпул е пред Дортмунд, пошто Дортмунд го испуши во ЛЕ?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Како предавања по нуклеарна физика да се ебаго. Види ги победниците на ФА куповите и ќе видите дека најчесто е тим кој што успеал да избегни други гиганти во раните фази. Тотенхем жртвуваше и се заебаваше со составите во ЛШ со цел да биде конкурентен во ПЛ, ќе берел гајле за титула во ФА куп.
Просто е, седнуваш на маса и прајш есап дали ти се ризикува пад на табелата во ПЛ на сметка за евентуално четврт-финале во ЛШ или ф4 во фа куп или ќе си гледаш да обезбедиш сигурен пласман во ЛШ за наредна сезона и атак на ПЛ, што ќе ти донеси поголема стабилност од финансиски аспект и задржување играчите на сметка со коцкање на европските турнири.
Сигурно не треба да си Ајнштајн да пресметаш која стратегија ќе ја изберат.
Јасно е дека Тотенхем и општо Англиските екипи си ги насочуваат своите сили претежно кон ПЛ бидејќи влогот и средствата се огромни..ама не знам поинаку како да ги споредам екипите освен од Европска перспектива..значи најмеродавно натпреварување е ЛШ и ЛЕ па за донесиме некаков заклучок кој е подобар..ете Тотенхем играше и во ЛШ и во ЛЕ..што направи?..ништо..Дортмунд ваков таков стигаше до НОКАУТ ФАЗАТА[DOUBLEPOST=1498650111][/DOUBLEPOST]
Епа ти правиш. :) :) ;)
Ти правев за Јувентус и Барселона целосен есап за да ти се разјасни дека неможат да бидат на исто ниво..ако освоеја Јувентус ЛШ(а не освоија) тогаш тие ќе имаа повеќе титули ама видиш неможи поради бројот на домашни првенства да биди на ниво со Барселона бидејќи Шпанското и Италјанското првенство е небо и земја не знам поинаку како да ти објаснам..а Германското со Англиското е поизедначено

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.635
Поени од реакции
22.371
Значи Лестер>Ливерпул, пошто Лестер играл во ЛШ а Ливерпул не.
Lester e One Hit Wonder i poseben slucaj. Ja ponudiv kriteriumi ama vie ne ponudivte kriteriumi, normalno deka ima i diskutabilni sporedbi. Sepak na kraj ne mozese da dokazes, oti Dortmund ne e top10 tim.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јасно е дека Тотенхем и општо Англиските екипи си ги насочуваат своите сили претежно кон ПЛ бидејќи влогот и средствата се огромни..ама не знам поинаку како да ги споредам екипите освен од Европска перспектива..значи најмеродавно натпреварување е ЛШ и ЛЕ па за донесиме некаков заклучок кој е подобар..ете Тотенхем играше и во ЛШ и во ЛЕ..што направи?..ништо..Дортмунд ваков таков стигаше до НОКАУТ ФАЗАТА
Значи ако јас играм со мојот тим на турнир во Ѓорче и ме викнат на турнир во Ченто, во Ѓорче газиме до последно а во Ченто испаднеме у групи пошто сме се пријавиле онака а ти со твојот тим ПОМИНЕТЕ ГРУПИ автоматски сте појаки од нас, јер сте поминале групи таму а ние сме испаднале пошто не боли кур за тој турнир? Како бе така? :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ти пиша Ред Девил погоре, може направиле есап кој вели ПЛ>ЛШ. Британците се еготрипери и секогаш повеќе ќе си го ценат домашното него останатото. Стиви сам има кажано дека одма би ја мењал ЛШ титула со ПЛ (при таков пресврт). Тоа е сосема друг муабет бе Џони, зошто овие изиграле вака или онака против Леверкузен.

По тоа кој како против кого изиграл значи Ливерпул е пред Дортмунд, пошто Дортмунд го испуши во ЛЕ?
Не..туку ти ги потценуваш Германските екипи како демек Баерн во последните 20 години 15 пати освоил Бундес лига а всушност тоа е резултат претежно на нивната финансиска и целовкупна моќ што ја имаат а не дека другите се толку отепани..ако беа отепани нема редовно Леверкузен,Дортмунд и Волфзбург да врват групна фаза во ЛШ

R

red.devil

Гостин
Јасно е дека Тотенхем и општо Англиските екипи си ги насочуваат своите сили претежно кон ПЛ бидејќи влогот и средствата се огромни..ама не знам поинаку како да ги споредам екипите освен од Европска перспектива..значи најмеродавно натпреварување е ЛШ и ЛЕ па за донесиме некаков заклучок кој е подобар..ете Тотенхем играше и во ЛШ и во ЛЕ..што направи?..ништо..Дортмунд ваков таков стигаше до НОКАУТ ФАЗАТА[DOUBLEPOST=1498650111][/DOUBLEPOST]

Ти правев за Јувентус и Барселона целосен есап за да ти се разјасни дека неможат да бидат на исто ниво..ако освоеја Јувентус ЛШ(а не освоија) тогаш тие ќе имаа повеќе титули ама видиш неможи поради бројот на домашни првенства да биди на ниво со Барселона бидејќи Шпанското и Италјанското првенство е небо и земја не знам поинаку како да ти објаснам..а Германското со Англиското е поизедначено
Нека ги праша на Арсенал (најголемите лузери според тебе) каде да си направат медали за успехот во четврт финале.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Lester e One Hit Wonder i poseben slucaj. Ja ponudiv kriteriumi ama vie ne ponudivte kriteriumi, normalno deka ima i diskutabilni sporedbi. Sepak na kraj ne mozese da dokazes, oti Dortmund ne e top10 tim.
Јас ти кажав еден, според мене најбитен критериум. Не може да си топ клуб ако си фидер клаб на најголемиот конкурент а играчите што пркнат да сакаат да си одат. Гледаш дека никаде Ливерпул не го ставам во голем клуб, баш поради ова? Кога Ливерпул ќе успее да си ги задржи Торес/Суарез, ќе праиме муабет, до тогаш, позитивна страна е што веќе не ги дава играчите во иста лига, туку ги уновчува надвор (Суарез).

Затоа Фергусон покрај сите освојувања беше бог и батине. Рафа му го бараше Хајнце овој за пола фунта го даде во Реал.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.635
Поени од реакции
22.371
Тоа пробувам да ти го објаснам, не ги дава Тотенхем своите играчи за разлика од Арсенал и компанија. И пред 5-6 години кога им отидоа Бејл и Модриќ не ги дадоа на конкуренти него на Реал Мадрид, а да не зборам каква заинтересираност имаше за двајцата од англиските гиганти. Затоа ви викам дека Тотенхем работи сериозно изминатите 5-6 години и има одлична основа за добри резултати во иднина, а што да не и некоја титула.
Taka ti vikas, mozebi ponudite od Spanija za klubot i za igracite bea pogolemi i na kraj Real e vrv. Hummels sakase vo Minhen radi zenamu, Götze radi Pep a Lewa oti mu nudea najmnogu pari. Na kraj za malce vo Real ke odese znaci ne mu bilo tolku bitno kade odi.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Значи ако јас играм со мојот тим на турнир во Ѓорче и ме викнат на турнир во Ченто, во Ѓорче газиме до последно а во Ченто испаднеме у групи пошто сме се пријавиле онака а ти со твојот тим ПОМИНЕТЕ ГРУПИ автоматски сте појаки од нас, јер сте поминале групи таму а ние сме испаднале пошто не боли кур за тој турнир? Како бе така? :)
Е како бе брат.ајде објасними..како можи вие што сте испаднале таму во Ченто уште во групи а ние во истиот поминавме групна фаза и сме направиле step over и плус уште некој испаднавме во нокаут фазата да бидиме на исто ниво?..како објасними?

Не те разбирам како е можно за две екипи да играш WTF:.која ти е оваа ретардирана логика бе?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не..туку ти ги потценуваш Германските екипи како демек Баерн во последните 20 години 15 пати освоил Бундес лига а всушност тоа е резултат претежно на нивната финансиска и целовкупна моќ што ја имаат а не дека другите се толку отепани..ако беа отепани нема редовно Леверкузен,Дортмунд и Волфзбург да врват групна фаза во ЛШ
Не Џони, не КАО ДЕМЕК, него Баерн ОСВОИЛ 15 до последните 20 години.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.930
Поени од реакции
116.372
Taka ti vikas, mozebi ponudite od Spanija za klubot i za igracite bea pogolemi i na kraj Real e vrv. Hummels sakase vo Minhen radi zenamu, Götze radi Pep a Lewa oti mu nudea najmnogu pari. Na kraj za malce vo Real ke odese znaci ne mu bilo tolku bitno kade odi.
Прашај кого сакаш од овие што активно пратат ПЛ да видиш колку е “добар“ Леви-газдата на Тотенхем према другите англиски клубови.

Kajgana Shop

На врв Bottom