Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Дифтар дома да му викаш на твојте..јас ни те навредив ни ти се испонашав туку си комуницираме нормално.

Јас не сум тој што се инаети туку тоа сте ти и ред девил каде цел форум ви пишува факти од сите страни дека не е можно Дортмунд и Тотенхем да се на исто ниво вие се инаетите со бесмислени муабети а фактите ги избегнувате.

Еве да ја решиме дилемата еднаш засекогаш..кои се според тебе Топ 10 МОМЕНТАЛНО ама изразено со факти..ете Реал,Атлетико,Барса,Јуве,Баерн,ПСЖ се топ 6..ете најдими други 4 екипи што заслужваат да се пред ДОРТМУНД МОМЕНТАЛНО ВО ТОП 10 АМА СО ФАКТИ..напиши ги бујрум па ќе направиме есап
Ги пиша Ел Нињо, да ја почнеше и пратеше дискусијата од почеток, ќе беше со истото запознаен.

Со дифтар немав намера да те навредам, извини ако го сфати така.[DOUBLEPOST=1498649342][/DOUBLEPOST]
Не, ќе чекаме величините Сандерленд да бидат гиганти на домашен терен.
Стелт, од дупка во дупка, нешто ко Роко Ѕифреди, само што не.

Гледаш како е можно да реплицираш а да нема врска репликата со постот за кој што истата е наменета? Епа тоа го правиш цело време, лупаш глупости и стискаш „испрати мислење“.[DOUBLEPOST=1498649367][/DOUBLEPOST]
Oti argumentite ti se od rakav vadeni i ne drzat nikakva argumentacija i se neosnovani, zatoa.

Lesno prasanje za tebe: Koi timovi momentalno se pred Dortmund vo Evropa i poradi koi pricini?
По трет пат ти реплицирам, побарај го постот од Ел Нињо, се слагам со него.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ги пиша Ел Нињо, да ја почнеше и пратеше дискусијата од почеток, ќе беше со истото запознаен.

Со дифтар немав намера да те навредам, извини ако го сфати така.
Јас го демантирав Ел Нињо дека има неколку грешки СО ФАКТИ веднаш после неговата листа каде повеќе не врати бидејќи не знаеше на што да ми врати после споредбите head to head што ги направив помеѓу Јувентус-Барса и Тотенхем-Дортмунд

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Значи затоа што завршил во топ8 во ЛШ, под дифолт го прави подобар тим од било кој од ЛЕ? Ги забораваме нив? Значи го ставаме Дортмунд на исто место со Лестер, пошто нели и Лестер заврши во топ8 во ЕЛИТНАТА ЛШ.
Epa tuka gledame na drugi faktori, primer maticnoto kolo. Tuka ima golema razlika pomegju Dortmund i Lester. Znaci ima poveke kriteriumi ama ti vo tvojata argumentacija ne ja smetas LS a toa e vsusnost najvaznoto natprevaruvanje vo Evropskiot fudbal.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
И еве некој од појакиве тимови во Англиско, рецимо Тотеннхем, би ја освил ли Баерн Лигата, би имал ли барем шанса без да разликата биде 10 бода измеѓу прво и второ?
Секако дека не, исто би било дали се Тотенхем таму, Дортмунд или Ливерпул, Баерн е прејак.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Epa tuka gledame na drugi faktori, primer maticnoto kolo. Tuka ima golema razlika pomegju Dortmund i Lester. Znaci ima poveke kriteriumi ama ti vo tvojata argumentacija ne ja smetas LS a toa e vsusnost najvaznoto natprevaruvanje vo Evropskiot fudbal.
Еве Чеклзи не играше во ЛШ минатата сезона и кажи ми дали според тебе не е поквалитетен тим од Дортмунд?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас го демантирав Ел Нињо дека има неколку грешки СО ФАКТИ веднаш после неговата листа каде повеќе не врати бидејќи не знаеше на што да ми врати после споредбите head to head што ги направив помеѓу Јувентус-Барса и Тотенхем-Дортмунд
Ти мислиш дека си го демантирал, мислиш дека се' што ќе пишеш е точно и факт, со тоа што мислиш дека ако пишеш што поголем пост, повеќе си во право.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Гледаш како е можно да реплицираш а да нема врска репликата со постот за кој што истата е наменета?
Убаво ти е пишано од самиот себе, ги направи Дармштад пропаст (што и се) како многу послаби од Сандерленд (што исто се пропаст). Нема потреба од backpedalling сега... Проблемот е што вие смешните Премиер фанови мислите дека тие екипи од долниот дел на табелата се многу појаки од истите екипи во Германија/Шпанија. А не се. Ни оддалеку.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Значи Лестер>Ливерпул, пошто Лестер играл во ЛШ а Ливерпул не.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.925
Поени од реакции
116.352
Ги продаваше..кој има во последните 3-4 години продадено?..ти потенцираш за сезоните од 2009 до 2012..подоцна кој има продадено каде приходите и расходите драстично се зголемија?..ете Ливерпул му го продаде на Сити Стерлинг ама солено за 50 милиони фунти,исто така и Евертон Стоунс за 50 милиони фунти..тоа ти кажува дека ако сакаш да купиш играч од директниот конкурент тогаш ќе платиш дебело а не знам колку се во можност Манчестер и Челзи да купат туку така играч од Тотенхем кога овај ќе постави нереални суми.
Тоа пробувам да ти го објаснам, не ги дава Тотенхем своите играчи за разлика од Арсенал и компанија. И пред 5-6 години кога им отидоа Бејл и Модриќ не ги дадоа на конкуренти него на Реал Мадрид, а да не зборам каква заинтересираност имаше за двајцата од англиските гиганти. Затоа ви викам дека Тотенхем работи сериозно изминатите 5-6 години и има одлична основа за добри резултати во иднина, а што да не и некоја титула.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ти мислиш дека си го демантирал, мислиш дека се' што ќе пишеш е точно и факт, со тоа што мислиш дека ако пишеш што поголем пост, повеќе си во право.
Не туку никој освен ред девил со неосновани аргументи не ми врати на тоа што го пишав

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Убаво ти е пишано од самиот себе, ги направи Дармштад пропаст (што и се) како многу послаби од Сандерленд (што исто се пропаст). Нема потреба од backpedalling сега... Проблемот е што вие смешните Премиер фанови мислите дека тие екипи од долниот дел на табелата се многу појаки од истите екипи во Германија/Шпанија. А не се. Ни оддалеку.

Па појаки се бе Стелт, Порстмоут испадна од лига и освои куп во иста сезона, Виган го тепа Сити у финале, Хал и Вила стигаат до финале и губат од Арсенал. Јас без да отворам на вики и да проверам, можам да претпоставам дека во последни 10 години 6-7 се на Баерн во купот.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Секако дека не, исто би било дали се Тотенхем таму, Дортмунд или Ливерпул, Баерн е прејак.
Тоа го зборам цело време, едно е кога клубовите меѓу себе ги делат нијанси, па можеш да кажеш имал лоша сезона и искористиле другиве. Друго е каде имаш лиги ко итаљанско и германско каде имаш буквално монопол и нема конкуренција, особено германско. За да ги споредуваш тотенхем и дортмунд ќе ги ставиш во иста лига да играат, а пошто не играат едино мерило се интернационални купови ко ЛШ и Куп на УЕФА. И сега за сега, Дортмунд имаат поголеми успеси на тоа поле.

R

red.devil

Гостин
Ne znam dali e polesno da se pobedi Baern ili da se pobedi 2 ili tri od gore spomnatite. Inace Dortmund sove godini vo kupot sekojpat se srekaval so Baern.
Игорче, не знаеш дали ПЛ е потешка од Бундес, не знаеш дали еднаш или два пати во пет години е полесно да поминиш против Баерн (читај си стигнал минимум финале) отколку да избегниш мини секоја рунда во ФА куп. Извини вака ама што к.р замараш тогаш?

Како предавања по нуклеарна физика да се ебаго. Види ги победниците на ФА куповите и ќе видите дека најчесто е тим кој што успеал да избегни други гиганти во раните фази. Тотенхем жртвуваше и се заебаваше со составите во ЛШ со цел да биде конкурентен во ПЛ, ќе берел гајле за титула во ФА куп.
Просто е, седнуваш на маса и прајш есап дали ти се ризикува пад на табелата во ПЛ на сметка за евентуално четврт-финале во ЛШ или ф4 во фа куп или ќе си гледаш да обезбедиш сигурен пласман во ЛШ за наредна сезона и атак на ПЛ, што ќе ти донеси поголема стабилност од финансиски аспект и задржување играчите на сметка со коцкање на европските турнири.
Сигурно не треба да си Ајнштајн да пресметаш која стратегија ќе ја изберат.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
, можам да претпоставам дека во последни 10 години 6-7 се на Баерн во купот.
Ама тоа не е дека помалите се појаки туку има една подоминантна екипа..зошто тие Тотенхем изгледаа тотално инфериорно против Леверкузен(умрениот Леверкузен) во групната фаза на ЛШ?..ајде за минатата година каде беа торпедирани од Дортмунд не рачунаме бидејќи играа со измешан состав ама сега против Леверкузен беа во фулл состав и делуваа многу слаби во споредба со нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom