- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Не е интересно, туку е одлично ова.
Не е интересно, туку е одлично ова.
stom e taka,nemora da se napinjame za formalen vlez vo NATO i da ispolnuvame fiktivni preckiНе е интересно, туку е одлично ова.
Македонија има договор со САД за воена соработка кој ако не се лажам беше потпишан после ветото на Грција во Букурешт. Со тој договор Македонија е де факто дел од НАТО, иако не и формално. Претпоставувам дека ова е во склоп на тој договор. Влезот во НАТО многу значи на политички план за државата, многу повеќе отколку на воен.stom e taka,nemora da se napinjame za formalen vlez vo NATO i da ispolnuvame fiktivni precki
А дел од последната тура на Обама беше Атина...И вреди да се напомене дека првата средба што ја оствари Тилерсон откако седна на местото државен секретар беше со шефот на грчката дипломатија. Памтите нели, додека сендвичите вадеа транспаренти Бејли аут, Трамп ин.
vo takvi uslovi-de fakto sepak ne de jure, SWOT analiza mislam deka bi pokazala povekje zijan nego kjar od ispolnuvanje na politickite uslovi(imeto) za nekoi benefiti?Македонија има договор со САД за воена соработка кој ако не се лажам беше потпишан после ветото на Грција во Букурешт. Со тој договор Македонија е де факто дел од НАТО, иако не и формално. Претпоставувам дека ова е во склоп на тој договор. Влезот во НАТО многу значи на политички план за државата, многу повеќе отколку на воен.
сФати, сФати.Не ја свати финтата.Впрочем како би ја сватил кога немаш со што да размислиш.
Грешка сиВо која држава живееш? Тунгузија? Другите партии се само марионети на едните или другите со никаква моќ. Додека сме живи нема да има трета македонска опција што ќе ги загрози Дпмне и Сдсм па логично е нив да ги спомнам.
#kojsibeti?Me interesira dali ovoj moderator Peja989 ima bugarski pasos ?
Види го ова бе... а бе место да служиш муштерии, бидеjќи нели во кафана заработуваш, тоа нонстоп ги тера луѓето на форумов да го исмеjуват со вакви небулози...такво гревче бе...Не се секирај,не се пичкам.Во 2001 сум војувал имам срце и душа за уште една војна.Макар и последна да ми е.Него вие пиченца шарени во која дупка ќе се криете?Или БГ пасапорче и од пичке си материне Грујо е крив или АМА ВМРО...
Да, супер старт е, со оглед на тоа дека Милошоски цел мандат со тројца се виде. Кој е твојот предлог, да го нападнеме Солун со тие наоружаните 3000 што уште влагаат во Македонија? Не би рекла дека тоа во Бугарија на Заев беше туц муц ама ајде, секој со своето. Пак ќе кажам, заборавате дека Грците веќе си се сретнаа со лица од кабинетот на Трамп додека тука се пишуваа Мајдан сценарија.
Чекаме сега Трамп да демонтира deep stateДа, супер старт е, со оглед на тоа дека Милошоски цел мандат со тројца се виде. Кој е твојот предлог, да го нападнеме Солун со тие наоружаните 3000 што уште влагаат во Македонија? Не би рекла дека тоа во Бугарија на Заев беше туц муц ама ајде, секој со своето. Пак ќе кажам, заборавате дека Грците веќе си се сретнаа со лица од кабинетот на Трамп додека тука се пишуваа Мајдан сценарија.
Дајте некој апдејт денес, не сум во тек. Некоја нова закана? Марсовците ќе ни ја земат Пелагонија?