Да, супер старт е, со оглед на тоа дека Милошоски цел мандат со тројца се виде. Кој е твојот предлог, да го нападнеме Солун со тие наоружаните 3000 што уште влагаат во Македонија? Не би рекла дека тоа во Бугарија на Заев беше туц муц ама ајде, секој со своето. Пак ќе кажам, заборавате дека Грците веќе си се сретнаа со лица од кабинетот на Трамп додека тука се пишуваа Мајдан сценарија.
znam deka se sretnaa, imase i izjava. zaso nemase izjava za sredbata na nashite so grcite? poso nema za sto da se fali, poso mu bese kazano istoto sto se kazuva 25 godini unazad
tolku od `optimizmot` i sve toa sto gi donese na vlast
dimitrov 7 ili 8 godini bese pregovarac za imeto
ama ne,nie makedonskoto. ako ne uspeal 7 godini da go resi imeto,daj mu pak shansa
malo potsetuvanje za dimitrov
`Во 2006 година, кога ВМРО-ДПМНЕ доаѓа на власт, Никола Димитров добива нова функција како советник за национална безбедност на Никола Груевски.
Тогаш медиумите пишуваа дека со назначувањето на Никола Димитров и Андреј Лепавцов за свои советници, Никола Груевски го зајакнува ВМРО-вското лоби во владата.
Токму ВМРО-ДПМНЕ повторно му дава нова престижна функција – го испраќа за амбасадор во 2009 година во Холандија каде ја обавува оваа должност се до 2013 година. За сето ова време Никола Димитров јавно не ја критикува власта на ВМРО-ДПМНЕ, ниту сите случувања во Македонија.`
na sto spadna sdsm,od ilinka mitreva da dojde da reciklira vmro kjorci