Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.717
Крај на една ера... Ciao Capitano :(

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.365
Поени од реакции
6.047
http://www.around-j.com/marotta-discusses-donnarumma-alex-sandro-interview/

Cuadrado and Bonucci? (The director moved away from those two players and focused on Alex Sandro)

“Chelsea made a very big offer for Alex Sandro,” Marotta admitted, speaking to Corriere della Sera.

“We said no, but today players are masters of their own destiny.”
Па и во право е, ако Сандро сака да си замини, тогаш нема потреба да му стојат на пат. Вчера имаше инфо во Ла Република, дека Челзи му понудиле двојно повеќе плата на Сандро, и дека наводно овој ја прифатил, и се очекувало од Јуве зелено светло, но и таму пишуваше дека се е само шпекулација.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.462
Никаде не одиме со продавање на најдобрите играчи. Тевез, Пирло, Видал, Погба, па дури и Мората не придонесоа со тоа што си заминаа. Сандро ако го дадеме тогаш дефинитивно клубот треба да си ја преиспита политиката кога станува збор за задржување на фудбалерите, бидејќи очигледно нешто не штима.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Никаде не одиме со продавање на најдобрите играчи. Тевез, Пирло, Видал, Погба, па дури и Мората не придонесоа со тоа што си заминаа. Сандро ако го дадеме тогаш дефинитивно клубот треба да си ја преиспита политиката кога станува збор за задржување на фудбалерите, бидејќи очигледно нешто не штима.
Па сите тие играчи што ги спомена сакаа да одат. Со сила не ќе ги држиш, ради Тевез го имаме Бентанкур btw:ROFLMAO: Пирло не е вечен, и самиот знаеше дека не може да го издржи темпото, а и никој не сака незадоволни играчи да има во екипа. Сандро не треба ни да се помисли да се продава, нека му продолжат договор нека зема плата поголема, и заслужил ликот, одамна немам видено толку добар бек.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Факт е дека Јувентус неможи да се носи на финансиски план со Англиските екипи,ПСЖ,Баерн и Реал/Барса колку и да напредува секоја сезона..Јувентус како најбогат и најдобар Италјански клуб не е во можност да ги израмни платите што се нудат за фудбалерите од страна на гореспоменатите тимови па затоа се доаѓа до продавање на најистакнатите поединци..веројатно и Дибала го чека истото ако не оваа сезона догодина сигурно еден од Реал или Барселона(во зависност кој ќе има лоша сезона без трофеи)[DOUBLEPOST=1497710119][/DOUBLEPOST]
Која генерација беше со Пепе, Красиќ и Диего... Имав цимер фан на Јуве па сакал нејќел тој период ги пратев а братов имаше големи надежи во овие играчи. Епик состав беше па мислев и овој завши ко нив ама издржал. Еее времиња.

Едит Амаури ѕверот го заборавив... хахахха
И Девиангел едно време ми ги потекваше со овие,посебно Пепе идол му беше :D..Јакинта,Молинаро,Матри:pos:..само Маркизио стана играч од таа генерација и ме убедуваше дека техниката му е на исто ниво со Иниеста:pos:..какви времиња :D

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Wow, трансфер дискусии на велико :)

Обично ова време имаме по неколку капарени играчи. Годинава тивки од управа ама вервам дека работат нешто големо.

Има шпекулации за јаки фаци али не бидете лакоми, ако дојат, ќе дојдат околу 2 од овие 40М играчи шо се шпекулира.
Шик, Орсолини, како шо гледам добро работат по страните па заедно со Пјаца можат да бидат топ алтернативи за стартерите. Остајте тоа што Орсолини има играно само во Б. Детето буквално растура на терен.
За Даглас Коста незнам шо дакажам. Прави предобри продори али да и тивок ми е на моменти, баш како шо вика Мондо, се плашам од неконстантноста.
Околу оние што не напуштаат. Јас би го чувал Стураро, затоа што е мултифункционален, италијанец, пука од енергија, не се жали и сл. За разлика од него Ринкон и Лемина ми се тотално нестабилни. Се надевав во Лемина дека можи да е добра замена за Видал/Погба али не запали. Треба да се оттарасиме шо побрзо дури држи цена и да остави простор за Мандрагора/Бентанкур.
Квадрадо. Шта речи. Тотално неконстантен е. Иако има предобри епизоди.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.717
Дани Алвеш сигурно ќе си оди од Јуве, Игуаин на некој начин синоќа го потврди тоа праќајќи му видео порака... А според некои шпекулации Јуве ќе се ослободи од него ради:
1) Барајќи поголема плата од 5 милиони евра и договор до 2020 година
2) Изјавата што ја даде деновиве за Дибала за тоа ако сакал да напредува ќе морал да замине од тимот.

Алапача :D... Човеков ми остави позитивен впечаток кај мене иако играше само една година, сепак е еден од оние играчи од типот на Љоренте и Пепе што неможеш да ги мразиш. Голема штета е што не остана кај нас уште година-две, супер квалитетен бек е, али Јувентус е поголем од билокој играч, и такви изјави за јавноста не се толерираат во клубот :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Факт е дека Јувентус неможи да се носи на финансиски план со Англиските екипи,ПСЖ,Баерн и Реал/Барса колку и да напредува секоја сезона..Јувентус како најбогат и најдобар Италјански клуб не е во можност да ги израмни платите што се нудат за фудбалерите од страна на гореспоменатите тимови па затоа се доаѓа до продавање на најистакнатите поединци..веројатно и Дибала го чека истото ако не оваа сезона догодина сигурно еден од Реал или Барселона(во зависност кој ќе има лоша сезона без трофеи)[DOUBLEPOST=1497710119][/DOUBLEPOST]

И Девиангел едно време ми ги потекваше со овие,посебно Пепе идол му беше :D..Јакинта,Молинаро,Матри:pos:..само Маркизио стана играч од таа генерација и ме убедуваше дека техниката му е на исто ниво со Иниеста:pos:..какви времиња :D
Тебе сонцето на паркинзите ти штети. За Диего да, Пепе па и Молинаро бе немој да ме јебеш ој лепи лепенки на врати таму или криј се од сонцето. И никогаш не реков дека Маркизио технички е на ниво на Иниеста туку дека ќе е битен на Јуве колку иниеста на Барса.

Да не кажвам за Кутињо, Сантон. Марига новиот Јаја Туре па па :D или онај Кастињос беше? Со Ливаја новите Суарез и Ибрахимович како Интер ќе решеташе и Бараа и се шшшт таму, земај фактор и на сонце на паркинзи не !

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.462
Па сите тие играчи што ги спомена сакаа да одат. Со сила не ќе ги држиш, ради Тевез го имаме Бентанкур btw:ROFLMAO: Пирло не е вечен, и самиот знаеше дека не може да го издржи темпото, а и никој не сака незадоволни играчи да има во екипа. Сандро не треба ни да се помисли да се продава, нека му продолжат договор нека зема плата поголема, и заслужил ликот, одамна немам видено толку добар бек.
Океј би било еден-двајца играчи да заминаа, ама ова се провлекува со години што значи дека управата мора малку да го промени либералниот пристап "секој што сака може да си оди". Јас сум свесен дека сосила не може никој да биде задржан, ама мора да се изнајде механизам тоа на некој начин автоматски да се случува.

Сандро ако си отиде тоа ќе биде дефинитвно премногу, три чекори уназад ќе одиме.

@Џони Вајсмилер добредојде назад, должник ми остана за зимава да знаеш :D

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
#MCFC are working to sign #DaniAlves, already got the player's consent over the move. @goal

CorSport also saying negotiations ongoing between Juventus and City over Dani Alves

@FabrizioRomano
Man City in talks with Juventus for Dani Alves. Guardiola wants him. NOT yet a done deal, need to find agreement w/ Juvе

Marotta: "We received a €60 million offer from Chelsea for Alex Sandro but we rejected it"

Dani Alves: "Don't spread s**t, Higuain sent a video for me in a television programme... don't do your job badly, please." #Juventus #MCFC[DOUBLEPOST=1497729152][/DOUBLEPOST]FAKE! This video was NOT posted on social media by Higuain. It was sent in to Dani Alves. The newspapers got this one wrong...[DOUBLEPOST=1497729193][/DOUBLEPOST]Juventus director Beppe Marotta has confirmed that the Serie A champions will enter the race to sign Gianluigi Donnarumma[DOUBLEPOST=1497729282][/DOUBLEPOST]Juve are seeking a midfielder and for a long time it looked as if Tolisso was the one, but the Olympique Lyonnais man joined Bayern Munich this week.

“We had Tolisso in hand, but after the change of system, he was no longer the player we needed.” said Marotta.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
За Толисо чисто се сомневам, дигнаја фама Јуве и го испуштија играчот, 40мил се топ цена за Толисо. Иначе агентот на Асамоа изјавил дека останува во Јуве црнњово. Во поглед на крилата, не би сакал да ги испуштат Бернардески и Коста во никој случај, мада мислам дека Бернардески би одел во Интер.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Џоа Алекс Сандро подадол барање за трансфер.

Ако е ова вистина а и да не е, се слагам со Мондо ова веќе е алармантно, неможе бе му текало скам трансфер и ајде одма, стегни малце ко Лотито или Леви.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom