Фан Клуб: Јувентус

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Има разлика Н'Зонзи има откупна клаузула и клубот комотно можи да си се вади на истата. Јас неќам во клубот на пример да имаме играч кој е немотивиран и не сака да игра за Јуве тоа тие промаш и за него и за клубот. Од друга страна ете за Сандро и Дибала ништо живо не ни помислува на преговарање и исполнување желби Марота. Можеби пак ќе речам за Видал попуштија и поради пворедата и сезоната која ја имаше...
Ако Севиља влезе во преговори со Јуве може да се договорат и за 30м плус бонуси,размена на играчи, доплати и било што.Откупната клаузула важи само ако Севиља не сака да го продаде,во тој случај Јуве може да ја активира и да го купи.Како што беше примерот со Игуаин,каде Де Ларентис не сакаше ни да преговара за продажба,па Јуве ја искористи клаузулата и го купи.Исто беше и со Пјанич,само тука Рома повеќе се заеба затоа што откупната клаузула беше 35м,да немаше клаузула ќе требаше Јуве дебело да искешира.
Муабетот ми е дека Нзонзи сака да дојде во Јуве,али Севиља моментално не сака да отстапи од 40м(т.е од највисоката сума што може да ја побара,затоа што толку му е и клаузулата)

Од друга страна Видал немаше клаузула,а беше продаден за смешни 37м.Не знам за мене нема оправдување за продавање на еден од најдобрите играчи во тимот за така смешна цена во денешно време.Ете игра на високо ниво и во Баерн,далеку од флоп или повреден играч.
И ја не сум за чување на играч што нејќе да игра за тимот,али далеку од тоа дека треба да се продава по секоја цена.На пример иако Коста е договорен со Јуве,ако понуди Јуве некој смешни 20-25м и те како ќе биде одбиен од Баерн,кој ќе најде друг купувач за него.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Jedino sto je istina od svega sto se pise jeste da sam odbio Inter zbog Juventusa i da sam jako blizu Torina.Price o novcu ?Nisu tacne ali necu ni igrati za sitnis.Kada ce Transfer biti finaliziran ?Marotta i moj agent Rade na tome pitajte njih.Dakle,vi cete biti to top ime Juventusa ovog ljeta?Ne znam ko jos dolazi ja sigurno hocu.

Douglas Costa

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Jedino sto je istina od svega sto se pise jeste da sam odbio Inter zbog Juventusa i da sam jako blizu Torina.Price o novcu ?Nisu tacne ali necu ni igrati za sitnis.Kada ce Transfer biti finaliziran ?Marotta i moj agent Rade na tome pitajte njih.Dakle,vi cete biti to top ime Juventusa ovog ljeta?Ne znam ko jos dolazi ja sigurno hocu.

Douglas Costa
Ova ako e postirano od Juventus Sarajevo ili Juventus Ex Yu ili taka nesto, mozes da bides siguren deka e lazga, stalno izmisluvaat izjavi.

Sent from my HTC One mini 2 using Tapatalk

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Ova ako e postirano od Juventus Sarajevo ili Juventus Ex Yu ili taka nesto, mozes da bides siguren deka e lazga, stalno izmisluvaat izjavi.

Sent from my HTC One mini 2 using Tapatalk
Брат ич не памтам од кај го копирав, од мобилен сум , скролав низ фб и ми излезе ова, не се ни сомневам во глупоста пишана од наведените портали

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Douglas Costa
Раде ли му се вика агентот? Кај го нашол мајке му... :icon_lol:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Raiola met Juve for Donnarumma?
According to reports, Gianluigi Donnarumma’s agent Mino Raiola met with Juventus before turning down the Milan contract extension.

прашање на време беше за вакви шпекулаци

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Не бе не почнавме дефинитивно

Daniele Massaro “I think Donnarumma is going to Juventus."

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
HAOS, PICKE, LUDILO!!!
Најако е шо во изворите негде и го наведват SKY демек дека сме се стретнале со Раиола...боже господе

Marotta has left the Palazzo Parigi after a meetings with Bologna & Everton. Everton wants Lemina. (Tmw)[DOUBLEPOST=1497566335][/DOUBLEPOST]Juventus spoke with Atalanta about bringing in Caldara this summer. Atalanta don't want to let it happen.

Последно уредено:

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Juventus attempting to bring Caldara immediately to the club, but Atalanta opposes
Home / News

Juventus
15/06 23:58 | News | Autore: Redazione
A deal between Juventus and Atalanta signed in January to bring Mattia Caldara included a clause stating the defender would stay on loan for 18 months before being brought to Juve. But the bianconeri are trying to bring Caldara to the club immediately, and to that end have even had contact with his agent, Peppe Riso. Atalanta is resisting, as they wish to keep Caldara on their team for next season.

di marzio

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Paolo De Ceglie - the left-back set to turn 31 in September and finally ending his 22-year association with the club as his contract ends later this month. Few tears will be shed when his departure is confirmed, his career a study in disappointment, injury and seemingly endless spells out on loan.

R

red.devil

Гостин
Paolo De Ceglie - the left-back set to turn 31 in September and finally ending his 22-year association with the club as his contract ends later this month. Few tears will be shed when his departure is confirmed, his career a study in disappointment, injury and seemingly endless spells out on loan.
Уште го имате овој ??? :eek: :pos:

R

red.devil

Гостин
Која генерација беше со Пепе, Красиќ и Диего... Имав цимер фан на Јуве па сакал нејќел тој период ги пратев а братов имаше големи надежи во овие играчи. Епик состав беше па мислев и овој завши ко нив ама издржал. Еее времиња.

Едит Амаури ѕверот го заборавив... хахахха

Kajgana Shop

На врв Bottom