- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.967
Лесно е сите да живееме во држава каде што се' е подредено под конец и притоа да праиме пари со што и да праиме во држави кои што се бетер од МКД. Ти само си ја нашол формулата за најлесна заработка, притоа да избегаш од оваа вукојебина, пошто знаеш дека тука колку и да си способен, не можеш да успееш ако не му го зимаш на некој под маса. Ти не си сакал да го земеш и си отишол, во ред.Jas ziveam vo drzava kade se e podredeno pod konec a pravam pari vo drzavi beter od makedonija, za niv makedonija e vegas, i pazi toa go pravam ko stranec, druga rasa i kultura i bez vrski.
Ne e problem da ziveam vo mkd, ednostavno nekam da delam vozduh so relativno pogolem del od populacijata koja e totalno nesposobna za nisto, eve gledas i sam do kaj doturkavte. Dovolno mi e nekolku nedeli vo klub med macedonia da se vidam so tie sto treba i sibam nadvor.
Ti zhabe zivees tamu koga so sila se pravis slep i vikas deka platformata ne postoi. Ednostavno dzabe. Inace ti rekov ne se sekiraj od kaj se mojte informacii, sekiraj se od kaj se tvojte i kako ti toa go povrzuvas.
Е сега, кога ти си сватил како е тука, кога те заболело кур за Македонија, те заболело цеф за жителите тука, пошто никој не ти е битен освен тие луѓе што ги гледаш на пар недели во годината КОЈ ти дава право да ги судиш оние кои што велат дека им е преку кур од нешто и сакаат да сменат, по секоја цена? По 10ти пат ќе го поставам прашањето, кој си ти, односно кои сте вие, на 10к километри од МКД, кои не ја ни чувствуваат мизеријата и дијареата која се шири тука, кај нас, како канцер од највисок степен да не' осудувате нас, оние кои што сакаме промена? Кој си ти, кој ти дава тебе за право? Нит работиш тука, нит живееш, нит зависиш од Македонија, притоа, си ја оставил Македонија for good, затоа што не ти треба. Кој си ти?