Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Daj taksi da im kazeme da si fatat od aerodrom i svrsena rabota. Eventualno vaucer moze da im dademe ako insistiraat. Taka use poevtino ke projdeme
Уше поубо, оди ти вози ги на каса прими ќе ти плаќаат, згора дури чекаш по некоја буква тука за бонус.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
А зошто да не биде 500 за 3-4 месеци? Или до нова година? И плус минималната да е 16,000 ден.? Доволно е да се изгласа закон каде ќе се пропише минималната плата да е 16,000 ден. и ете ти исполнето ветување.
Зошто да не може до крак на годината?[DOUBLEPOST=1497097440][/DOUBLEPOST]
Ха ха ха.. Добар си за конструкции. Ама неточни.
Ако наредниот ден не се знае победникот (дрн, дрн..), тогаш Заев зошто вети оставка уште следниот ден. Џабе се трудиш да го прикажеш белото црно. И далтонистите тука не грешат. Победник се знае кој е, оној кој освоил најмногу. А тоа кому му формирале влада е административна работа.
„Победиф“ прв се дереше Заев вечерта по изборите и испадна смешен. Тој рече дека имале повеќе освоени пратеници (што испадна лага) и дека затоа победиле. Тој не рече дека ВМРО ДПМНЕ нема да формира влада, па СДСМ ќе формира, па затоа се победници.
вие сериозни сте? абе 1000 евра нека направат минимална. ма 5000 нека биде, нека виде светот дека Македонија има најразвиена економија.
нели така дпмне објавуваа дека сме економија што најбрзо се развива, само платите не ги покачуваа. најверојатно они можеа да ја направат платата 500евра, ама изгледа не сакале.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Daj taksi da im kazeme da si fatat od aerodrom i svrsena rabota. Eventualno vaucer moze da im dademe ako insistiraat. Taka use poevtino ke projdeme
како идеа странски делегации во Македонија од аеродром до влада пред да се купи мерцедес чии гуми коштаат 20.000 евра?
и еве сега мерцедесот има поминати 60.000 километри, колку од нив се извозени за превоз на високи странски преставници ?
во тие 60.000 километри 4 пати се менувани гуми, или вкупно 80.000 евра за гуми се дадени.
Трамп дојде? Путин? кинески јапонски германски претседатели или премиери?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.733
Уше поубо, оди ти вози ги на каса прими ќе ти плаќаат, згора дури чекаш по некоја буква тука за бонус.

Jas nemam nisto protiv kupenite vozila. Mene imidzot na drzavata mi e pobiten nego nekoj miljon evra.[DOUBLEPOST=1497099449][/DOUBLEPOST]
како идеа странски делегации во Македонија од аеродром до влада пред да се купи мерцедес чии гуми коштаат 20.000 евра?
и еве сега мерцедесот има поминати 60.000 километри, колку од нив се извозени за превоз на високи странски преставници ?
во тие 60.000 километри 4 пати се менувани гуми, или вкупно 80.000 евра за гуми се дадени.
Трамп дојде? Путин? кинески јапонски германски претседатели или премиери?

Letko aj ne go tupi i ti, ima miljon drugi slucaevi se fakate za kolite be... Nebitno koj dosol, mora da imas adekvatno vozilo da ostavis vpecatok na drzava e ne na vukojebina.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.880
Поени од реакции
2.762
Сериозно ова го прашуваш? Ти вака ко паметен и човек кој знае скоро се, ова го прашуваш?
Не ме чуди што си играат курташак со вас, ваквите прашања се ептен смешни.

Зошто не се изгласало и ете ти одма минимална плата од 16.000 :facepalm: оф бе не ти е лесно.
По правото и информатиката е повеќе, економијата му е за дневнa кафе - шема муабети за како да се среди државата, па затоа не замерај и не биди лош![DOUBLEPOST=1497099925][/DOUBLEPOST]
Jas nemam nisto protiv kupenite vozila. Mene imidzot na drzavata mi e pobiten nego nekoj miljon evra.[DOUBLEPOST=1497099449][/DOUBLEPOST]

Letko aj ne go tupi i ti, ima miljon drugi slucaevi se fakate za kolite be... Nebitno koj dosol, mora da imas adekvatno vozilo da ostavis vpecatok na drzava e ne na vukojebina.
Не таман е, и без таа кола сме вукојебина, ама сега докажавме дека навистина сме. Грујо ти функционира по принципот на просечен македонец, ќе купи Х6, еднаш месечно ќе го вози ама да се докаже пред другите, а живи у шупа. Можеби не си ги слушал бомбите поради " не сум воајер јас, не слушам прислушкувани разговори, тоа не е доказ and you name more", ама Грујчо го нарача за свој ќејф, и масажери за децата да има, те ова те она, освен ако не масираат и странски функционери.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Колата ја држеа скриена од јавноста, 60.000 километри направи на релација скопје - пробиштип, и ти мислиш дека меркел или папата или трамп рече “пооо види ги бе македонците шо кола имаат, алал да им е“
Колата е земена од фрустрирани и истрауматизирани луѓе за нивно лично задоволство и ќеиф и на то потрошија огромни народни пари кои можеа да спречат смрт на пациенти или дадат подобар живот на некое семејство.

Админи, ај ставете парентал контрол на темата многу деца се собраа!

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.362
Поени од реакции
4.171

Тие што доаѓаат убаво не познаваат кои чергари сме, никаков мерцедес нема да им ја промени сликата ниту пак нешто ке ги одоброволи... Ти мислиш странциве се некоја дроља па ке ни даде п... ако ја извозиме во убава кола.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.303
Поени од реакции
21.431
http://a1on.mk/archives/749577

Не знам дали дечково лиже за повисока функција, или евентуално се умилкува за да ја задржи старата, али вакво патетично и очајно газолижење одамна немам сретното. :LOL:

Еклатантен пример за подлизурко, амеба и опортунист, со најниско ниво на достоинство и самопочит. Е тоа е талогот на едно општество - неспособните партиски сендвичи и ваквите газолижачи и Пандовци, кои за да напредуваат со кариера мора да одржуваат ректална хигиена на пастирите над нив.

А што е најсмешно, се работи за член на форумов, ако не се лажам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.733
Колата ја држеа скриена од јавноста, 60.000 километри направи на релација скопје - пробиштип, и ти мислиш дека меркел или папата или трамп рече “пооо види ги бе македонците шо кола имаат, алал да им е“
Колата е земена од фрустрирани и истрауматизирани луѓе за нивно лично задоволство и ќеиф и на то потрошија огромни народни пари кои можеа да спречат смрт на пациенти или дадат подобар живот на некое семејство.

Админи, ај ставете парентал контрол на темата многу деца се собраа!

Letko jas sto ne sum vo mk 100 pati ja imam videno kolata kaj mene u maalo,ne bila tajna nitu pak ja kriele. Toa sto namerno ve drzele ne informirani sorosoidnite portali e druga rabota. Nabivaa tenzija nisto poveke.

Sigurno ako ne ja kupea kolata ke spasea nekoj... Lol[DOUBLEPOST=1497101133][/DOUBLEPOST]
По правото и информатиката е повеќе, економијата му е за дневнa кафе - шема муабети за како да се среди државата, па затоа не замерај и не биди лош![DOUBLEPOST=1497099925][/DOUBLEPOST]

Не таман е, и без таа кола сме вукојебина, ама сега докажавме дека навистина сме. Грујо ти функционира по принципот на просечен македонец, ќе купи Х6, еднаш месечно ќе го вози ама да се докаже пред другите, а живи у шупа. Можеби не си ги слушал бомбите поради " не сум воајер јас, не слушам прислушкувани разговори, тоа не е доказ and you name more", ама Грујчо го нарача за свој ќејф, и масажери за децата да има, те ова те она, освен ако не масираат и странски функционери.

Se borime da be sme. Zatoa gradime, pravime, rabotime itn... Ako ti sam ne se cenis i gledas sa se podobris drugi sigurno nema.

Kolata i da ja poracal za nego se slozuvam deka treba premier da ima adekvatna kola. Isto ko i segasniot sto treba da ima[DOUBLEPOST=1497101275][/DOUBLEPOST]
Тие што доаѓаат убаво не познаваат кои чергари сме, никаков мерцедес нема да им ја промени сликата ниту пак нешто ке ги одоброволи... Ти мислиш странциве се некоја дроља па ке ни даде п... ако ја извозиме во убава кола.

Ne ama znam takvi sto uopste nema ni da dojdat. Ima i takvi sto sitnicat do toj stepen da celi spratovi na hotel im bea preureduvani i osvetluvani ko vo maticnatw drzava za da ne im se poremetil ritamot.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Letko jas sto ne sum vo mk 100 pati ja imam videno kolata kaj mene u maalo,ne bila tajna nitu pak ja kriele. Toa sto namerno ve drzele ne informirani sorosoidnite portali e druga rabota. Nabivaa tenzija nisto poveke.

Sigurno ako ne ja kupea kolata ke spasea nekoj... Lol
и ние ја имаме видено од ко протекоа информациите за неа и гледавме повремено по селските патишта како се вози грујо, но не го видовме ни претседателот на кина ни русија ни америка ни италија ни германија ни царот на јапонија па дури ни премиер на бугарија или србија да со неа се провози од аеродром до влада во некоја званична посета.
Мерцедесот е само една ронка од раскошот и расипување на народни пари кои можеа македонија да ја направат атрактивна земја за странски инвестиции и сериозни посети, во таа кола, во рингишпили галии плажи на вардар мебели за канцеларии и стиропорен барок ојдоа пари за 4 хидроцентрали, 200 километри современи автопатишта, модерна железница.... работи кои ќе првлечеа да бидеме почитувана земја со добра економија.
Ете ни ти од странство не се врати во ова земја да продолжиш со живот и работа, туку сигурно и ќе им помогнеш на твоте блиски да заминат одтука.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.192
Поени од реакции
16.330
.
Солта не е нивна, ознаките на опаковката не се нивни - нема тука никаков криминал.
не трескај будалаштини, па и на бувљакот во Шутка не продаваат нивни фармерки и патики а милиција ги брка тие што продаваат... дури и називот на произвоидот да е со една буква разлика од бренд .
Sigurno ako ne ja kupea kolata ke spasea nekoj... Lol.
голема работа, зајко нема да се вози во мерцедесот а се возеше како опозиционерски водач во поршето од 200.000 евра... а аудито од 80.000 го слупа неговиот шофер
( љубимецот на зајчицата) возејки свои роднини ( притоа имаше и повредени) а се тоа се заташка во МВР, шоферот беше аболициран по препорака на зајчевска...

Последно уредено:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A ако некој овде каже дека е ром тогаш е великором?
А турчин велико турчин а србин великосрбин а влав велико влав.
Сите се велики во твоите уплашени очички и испаничена душичка
..не бе боемчино ..само шипатар кој се кажуе албанец , е дефинитивно великоалбанец, влав си е влав , србин си е србин, освен ако не е шешељ, турчинот турчин, ром си е циган и тако то. Мислам дека исто знаеш оти колку-толку образуваните , слаткоречиви пијаници со лептир машња се нарекуваат боеми???Бар мислам знаеш.., боемчино :):)

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.880
Поени од реакции
2.762
не трескај будалаштини, па и на бувљакот во Шутка не продаваат нивни фармерки и патики а милиција ги брка тие што продаваат... дури и називот на произвоидот да е со една буква разлика од бренд .

голема работа, зајко нема да се вози во мерцедесот а се возеше како опозиционерски водач во поршето од 200.000 евра... а аудито од 80.000 го слупа неговиот шофер
( љубимецот на зајчицата) возејки свои роднини ( притоа имаше и повредени) а се тоа се заташка во МВР, шоферот беше аболициран по препорака на зајчевска...
Поршето од Заев е од негови пари не од државна каса. И вашиот Трамп има 300 хотели, авиони, јахти, уште пред да влезе во политика, па треба да лежи поради имање на пари и луксузирање?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.491
Поени од реакции
24.733
и ние ја имаме видено од ко протекоа информациите за неа и гледавме повремено по селските патишта како се вози грујо, но не го видовме ни претседателот на кина ни русија ни америка ни италија ни германија ни царот на јапонија па дури ни премиер на бугарија или србија да со неа се провози од аеродром до влада во некоја званична посета.
Мерцедесот е само една ронка од раскошот и расипување на народни пари кои можеа македонија да ја направат атрактивна земја за странски инвестиции и сериозни посети, во таа кола, во рингишпили галии плажи на вардар мебели за канцеларии и стиропорен барок ојдоа пари за 4 хидроцентрали, 200 километри современи автопатишта, модерна железница.... работи кои ќе првлечеа да бидеме почитувана земја со добра економија.
Ете ни ти од странство не се врати во ова земја да продолжиш со живот и работа, туку сигурно и ќе им помогнеш на твоте блиски да заминат одтука.

Letko jas imam videno kako se vozat stranski delegacii koga idele na priem kaj horhe, kaj mene u maalo. Ne e bas kako sto vikas.

Drugovo sto go napisa e ok. Ovie sakaa toa da gradat sega ke vidime sto ke gradi zaev.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Со таа разлика шо овие имаат лиценца за производство на баш тие опаковки.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom