- Член од
- 22 јануари 2008
- Мислења
- 102
- Поени од реакции
- 110
Почитуван Кодус,Едната со бакарна другата со алуминиумска ???????????.....Колку си ти тоа сигурен дека е така?...Бидејќи точно знам за кои две клими станува збор (јас ги монтирав) , а сигурен сум дека и ти знаеш....ајде да отидеме на лице место кај што се монтирани...јас ќе ги демонтирам ...јас ќе ги растурам па да видиме дали едната е алуминиум а другата е бакар....Но што ако не излезе како што ти така кажуваш?.....Ќе се извиниш јавно овде пред сите ?...Ти и фирмата каде што работиш...едно големо извини што пропагираш и шириш невистини и го нарушуваш угледот на една фирма...Спремен си да се носиш со последиците од оваа твоја постапка ?....ГрееМак е спремен да интервенира доколку е така како што ти викаш......Или да ...."преку ноќ некој ги исфарба цевките на изменувачот...па како не ми текна на тоа..Никој не ви брани да ги кажете реалните аномалии доколку сте ги приметиле...едноставно климава не е добра ради ова и ова...ама бре да измислуваш глупости од типот ..едната 43кг другат 45кг и едната со алуминиумски цевки другата бакарни....НЕМОЈ ДОКОЛКУ НЕ СИ СИГУРЕН ВО ТОА......А јас знам точно за што зборувам.
Слободно овде јавно пиши кога сакаш да отидеме и да провериме дали се такви за какви зборуваш и да видиме кој е во право....НЕКОЈ ОЧИГЛЕДНО ПРЕМНОГУ ЛАЖЕ
Јас никого не нападнав и не невредив, само го искоментирав тоа што се гледа. Постирав слика,на која се гледа разлика во боја на цевките! Зошто не пробавте да ни објасните на што се должи разликата во боја на мене како неупатен и на членовите на темава, туку веднаш почнавте со напади?
Можеби има некое логично објаснување за разликата во боја што ние лаиците не ја знаеме. Логиката вели дека два идентични производа би требало да се идентични во секој поглед. Атачирав слика на која се гледа истата разлика што ја има на сликата со двете клими.
Побарав мислење на форумов на 10 Јануари годинава (без да закачам слика), зошто тогаш не објаснивте или искоментиравте на моето општо прашање?
"Едно прашање до поупатените.
Кога ќе се каже Aluminum Fin-copper Tube, дали се мисли дека само опашките се од бакар а остатокот што е внатре во радијаторот е челична цевка? Или внушност се работи за челична цевка обложена со бакар (steel tube coated with copper)? или третата опција цевката е целосна изработена од бакар?
mt07485, 10 јануари 2017"
И за на крај, никаде не ја спомнав Вашата компанија ниту спомнав дека климата нечини (напротив!) и не спомнав никакви тежини.
Поздрав,
Attachments
-
19,9 KB Прегледи: 51