- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.336
- Поени од реакции
- 10.536
Телевиса ти е продуцентска/филмска куќа што ги произведуваше сапуниците од шпанско-говорно подрачје што ги носеа порано кај нас. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што треба да значи ова? Дека на Марс може компири да растат?
[DOUBLEPOST=1495725803][/DOUBLEPOST]mt07485Почитуван Кодус,
Јас никого не нападнав и не невредив, само го искоментирав тоа што се гледа. Постирав слика,на која се гледа разлика во боја на цевките! Зошто не пробавте да ни објасните на што се должи разликата во боја на мене како неупатен и на членовите на темава, туку веднаш почнавте со напади?
Можеби има некое логично објаснување за разликата во боја што ние лаиците не ја знаеме. Логиката вели дека два идентични производа би требало да се идентични во секој поглед. Атачирав слика на која се гледа истата разлика што ја има на сликата со двете клими.
Побарав мислење на форумов на 10 Јануари годинава (без да закачам слика), зошто тогаш не објаснивте или искоментиравте на моето општо прашање?
"Едно прашање до поупатените.
Кога ќе се каже Aluminum Fin-copper Tube, дали се мисли дека само опашките се од бакар а остатокот што е внатре во радијаторот е челична цевка? Или внушност се работи за челична цевка обложена со бакар (steel tube coated with copper)? или третата опција цевката е целосна изработена од бакар?
Значи вака: нема што да се објаснуваме или препукуваме повекје...еве ги сликите од двете клими намонтирани.....(првата слика е од ЛГ со алуминиумски изменувач)...се надевам ја приметуваш разликата.....сеуште стојам на располагање...да ги демонтирам и да ги расклопам климите и да видиме дали се од бакар или не се... и сеуште мислам дека не е касно овде јавно да се извиниш.... Ме немаше на форумов долго време затоа што ми е преку глава од објаснувања....паметувања и клеветење,.......ако незнаеш.....прашај. На твоите матни слики скоро и ништо да не се гледа...а изведовте 300 заклучоци...(среќа што прочитав и го познав местото и климите каде се монтирани)....некои овде со душа чекаат да ликуваат иако знаат точно за какви клими станува збор....Сум монтирал и монтирам не само GREE...него и се што постои на пазаров.......А за GREE....секоја пофалба....има таму клими за секој вкус и за секој џеб...колку и да не им се допаѓа тоа на некој овде...така е
mt07485, 10 јануари 2017"
И за на крај, никаде не ја спомнав Вашата компанија ниту спомнав дека климата нечини (напротив!) и не спомнав никакви тежини.
Поздрав,
мислам дека знам каде лежи зајакот[DOUBLEPOST=1495725803][/DOUBLEPOST]mt07485
Значи вака: нема што да се објаснуваме или препукуваме повекје...еве ги сликите од двете клими намонтирани.....(првата слика е од ЛГ со алуминиумски изменувач)...се надевам ја приметуваш разликата.....сеуште стојам на располагање...да ги демонтирам и да ги расклопам климите и да видиме дали се од бакар или не се... и сеуште мислам дека не е касно овде јавно да се извиниш.... Ме немаше на форумов долго време затоа што ми е преку глава од објаснувања....паметувања и клеветење,.......ако незнаеш.....прашај. На твоите матни слики скоро и ништо да не се гледа...а изведовте 300 заклучоци...(среќа што прочитав и го познав местото и климите каде се монтирани)....некои овде со душа чекаат да ликуваат иако знаат точно за какви клими станува збор....Сум монтирал и монтирам не само GREE...него и се што постои на пазаров.......А за GREE....секоја пофалба....има таму клими за секој вкус и за секој џеб...колку и да не им се допаѓа тоа на некој овде...така е
Tabela za Toplotnu PROVODLJIVOST razlicitih materijala.Nauka kaze ovako.
https://sr.wikipedia.org/sr/Топлотна_проводљивост
Значи вака: нема што да се објаснуваме или препукуваме повекје...
Where?
Dali ima opcija da se iskluci senzorot?Сензорот не зрачи. Нормално. Тој детектира, иско како сензорот за даљинско на телевизорот. Нема апсолутно никакво зрачење, ниту има можност да има некакво зрачење.
FH е каде-каде подобра клима од EF. Неспоредливи се меѓусебно. Особено што се слична цена. Ем појака ем поекономична!
![]()