Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Роверските мисии на Марс испратија назад богатство од информации во врска со климата и почвата. Зошто мислиш дека SpaceX/MarsOne планираат за декада ипол/две да испратат човечки колонисти таму, ако немаме поима како некој би живеел во таква средина? Станува збор не само за човечка мисија, него билети во еден правец, колонистите остануваат таму (и секои две години после тоа ќе се праќаат нови луѓе да се зголемува колонијата).
Не сум го знаел ова сериозно. Ама сепак филмот ко филм е глуп.

имало уште во кофчегот вакви... сега дури и ПАРОВИ
Picture 3239.jpg Грегори пек и Одри Хепбрен,. филм Празник во Рим
Picture 3240.jpg Picture 3241.jpg Picture 3242.jpg Picture 3243.jpg Picture 3244.jpg Picture 3246.jpg Picture 3245.jpg Picture 3247.jpg Picture 3248.jpg Picture 3249.jpg Picture 3250.jpg Picture 3251.jpg
утре обеќавам (сега ми текна дека правилно е ветувам и литературно ама не јас тоа скопското во мене така го изговори и напиша) дека цел филм ќе ви го постирам овде и тоа ПРАЗНИК ВО РИМ

Па добар е филмот.
6ка би разбрал, 4ка не.
Добро моите оценки се малце извртени со оглед на тоа што почнуваат од 5 :D

И јас би разбрал 6ка и 4ка, ама 8ци? :ОООООООООООООО

Па што му фали на филмот бе?
Финиш. :D

Мене ми беше океј пола филм само, имаше интересна атмосфера, морничава, напната, мислев ќе испадне нешто јако на крај па макар и (веќе) клише-то -
сите да се духови освен црнецот
ама втората половина (ми) отиде под просекот. meh филм.

Финиш. :D

Мене ми беше океј пола филм само, имаше интересна атмосфера, морничава, напната, мислев ќе испадне нешто јако на крај па макар и (веќе) клише-то -
сите да се духови освен црнецот
ама втората половина (ми) отиде под просекот. meh филм.
Тоа да, и мене крајот не ми се свиѓаше, ама не ми го уништи филмот до толку. Цел ми беше супер, освен последните 5 минути. И затоа има 8ца.

Хансолот му е скап а Митсубишито што го рекламира денес кошта цели 1700евра во Хрватска. :tapp:

Кај нас за разлика од Србија скaп е и Фујитсу што не збориш на таа тема? ;)
Или таа тема нема да им се допадне на оние што те домкнаа тука ;)

Потполно ги разбирам нервозата и фрустрациите на србинов, све повеќе му снемува аргументација и на неговиот форум каде го ремети некое македон4е кој баш за таа Митсубиши ЛН му напиша Аргументиран пост кој очигледно јако го изремети па дури почна со навреди дека ние сеуште сме биле у пештери незнаеме ништо. И тоа све се толерира и никој не го казнува на тој форум.
pecinci.jpg

Неговите постови се секогаш неаргументирани се граничат со Гатање и видовитост како пример ова со ова бакаров. Ако влезеш во дискусија одма следат навреди со зборови како манипулација, завери, трговци и слично тоа е неговиот речник кој за него е ненавредлив и интелектуален :)

Cu-Trade.jpg
Е па Видовити Зоране :D
На Кина не и треба да штеди на Бакар и прави изменувачи од Алуминиум.!!!

Само ти си манипулант кој од све прави филм за да ги омаловажиш тие што ти се конкуренти пошто очигледно ова за бакарот не го тролаш за џабе на 5 форуми упоредо, мора да има нешто и за твој џеп, до толку не сме ојдени ;)

Кина е нaјголем увозник на бакар на светско ниво....70% од ископаниот бакар на светско ниво завршува во Кина. Штосот што тебе не ти е познат е во тоа што рудниците од кој Кина најмногу добива бакар не се во Кина туку дури во Латинска Америка поточно Чиле и Перу каде има најмногу резерви на бакар. Таму Кинезите имаат свои рудници и целиот бакар си го носат назад дома на преработка. Закупени рудници имаат не само во Лат.Америка имаат секаде каде има големи наоѓалишта на бакар како Конго, Авганистан итн итн. и продолжуваат да се шират.
Во Перу и Чиле копа и Митсубиши т.е и други земји, имаш по интернет прочитај, но како се движат работите Кинезите се во офанзива и купуваат се повеќе руднници.
Се потсмеваш на народ со 1000годишна традиција и ги правиш глупи..глеј да не ги купат и твоите Јапанци па утре па од јапанци да свртиш муабет на Кинези су бољи :)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Шведскиот Square на Ruben Östlund (нам познат по одличниот Force Majeure од 2014) годинава со најпрестижната европска (па и светска) филмска награда, Златната палма во Кан. Сепак, некако најголемо внимание привлече второнаградениот, гран-при-то на фестивалот, францускиот 120 Beats per Minute на Robin Campillo кој освен гран-при, освои уште неколку награди. Најдобар режисер - Софија Копола, сценарио - Јоргос Лантимос и Лин Ремзи, актерка Дајан Кругер а актер Жоакин Феникс. Наградата од жирито за рускиот Loveless на Andrey Zvyagintsev (Leviathan).

A cure for wellness... meh

Premnogu slab genericki third act

Inaku megudrugoto odlicno izgleda, preubavo snimen film

Voice from the Stone е апла 94 минути тапкање во место, кружи као киша око Крагујевца е посоодветно.
Што знам, очекував некоја језива мрачна приказна, мистерија, ама испадна да не е нешто нај нај.
Емилија Кларк од друга страна пак е ептен симпатична во филмов...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom