- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.169
- Поени од реакции
- 16.304
ем што ти фале да говорам как сакам беОстај шо ке си пукам. Ако 99 % од населението таму нема бугарско државјанство јас ја. Налет то шо Струмица и така си беше во Бугарија првично и само затоа што ја изгуби војната им беше доделена на Србите , да речам на сила и беше одземена. Населението никој не го прашал за тоа. Не мислиш дека крајно време е таа историска неправда да се поправи. На крај на краевите имаш слушнато како зборува струмичанец онака природно. Ти звучи барем малце на славомакедонски ?
Значи ние, како трета или четврта економија во Европа нормално сме во рангот на земјите кои ги наведе и треба да го тераме курсот на пресветиот лидер Никола и ќе бидеме неутрални за време на третата светска војна која кај да е, започнува. Во меѓувреме да се копа јама за квинслишката власт која всушност уште не е на власт.многу нека не се радуваат поборниците на квинслишката власт , како и да е наближува 3-та светска војна па после ќе има ефекти... не мора и нема да биде е 3-тата тотална уништувачка, доволно е да биде и класична Да потсетам дека освен Швајцарија и Австрија е неутрална, а во НАТО не се ниту Финска и Шведска а и Ирска не е
Со вакви коментари предизвикуваш да се истури бесот (на твоја глава) на шарените демократски педеролиберали, и нека ти е заслужено ќе си го добиеш!многу нека не се радуваат поборниците на квинслишката власт , како и да е наближува 3-та светска војна па после ќе има ефекти... не мора и нема да биде е 3-тата тотална уништувачка, доволно е да биде и класична Да потсетам дека освен Швајцарија и Австрија е неутрална, а во НАТО не се ниту Финска и Шведска а и Ирска не е
ти имаш репутација насумњив и мрачен тип на форумот, да напраиш анкета дали сте да се дели бесплатно пиво на секој граѓанин на Македонија, исто ќе реагираат.[DOUBLEPOST=1495782253][/DOUBLEPOST]А замисли кога јас направив анкета и дадов предлог да се воведе на форумот очи ке ми извадеја.
Во време кога Македонија беше во федерација каде се учеше и друг јазик (српско хрватскиот) просечната плата беше денешни 36.000 денари, невработеноста 15%, вкупен долг на Македонија 600 милиони долари, имавме ниска стапка на криминал поголеми работнички права, бесплатно здравство и школство.Зошто повторно мешаш баби и жаби?Какви се тие држави?Федеративни?Македонија федерација ли е?Од тие земји што ти ги набројав скоро сите си имаат матични држави.Која е матичната држава на македонците?
Заклучок е дека со еден проблем исплива друг.
Имаш земји каде скоро 50% од населението е малцинско а да не смеат да учат на нивни мајчин јазик.
Америка си американец,англискиот ти е официјален.Точка.
Не било така. На Букурешкиот договор, при поделбата на Македонија, Струмица потпаднала под Бугарија. Набргу е ревидирано и потпаднала под Србија. По Втората светска војна, Македонија станала држава на „српскиот дел“ од Македонија.Тоа кога други решавале, кога народот се прашал, одлучил да е во Македонија
И сам знаеш колку години ми требаа за да стигнам до таква репутацијати имаш репутација на сумњив и мрачен тип на форумот, да напраиш анкета дали сте да се дели бесплатно пиво на секој граѓанин на Македонија, исто ќе реагираат.
Ова ретко кој го знае.На ова сите бугарофили мастурбираат.
Не ми звучи никако. Подобро прашај како ми личи ?ем што ти фале да говорам как сакам бе
И,како ти звучи?
Не, само јужниот (грчи) е во ЕУ. Северот живее по „турски“.Kипар беше поделен, сега е унитарна држава и членка на ЕУ со два официјални јазици....
Алам ловецот на дупли акаунти. И Алма како е, улови некој деновиве? Те наградија од администрација за твојата посветеност во ловот.Маде и гаро, то су срца два!
Значи кога за Македонија решавале други земји - нејзини окупатори и крвници (бугарија, грција, србија) ја делеле и си подавале и грабале парчиња кој како сакал без да го прашаат народот.Не било така. На Букурешкиот договор, при поделбата на Македонија, Струмица потпаднала под Бугарија. Набргу е ревидирано и потпаднала под Србија. По Втората светска војна, Македонија станала држава на „српскиот дел“ од Македонија.
Ако не се променела првичната ситуација (Струмица во Бугарија) и денес таа ќе беше во Бугарија, како Благоевград, Петрич, Банско..
На официјална страна на ЕУ стои дека членка на ЕУ е Кипар со површина од 9251 километар квадратен, значи цела територија на кипар.[DOUBLEPOST=1495783156][/DOUBLEPOST]Не, само јужниот (грчи) е во ЕУ. Северот живее по „турски“.
Ако ми наместиш некој тендер и мене да омрсам бркови, се испостив бе овие 10 години во опозицијаИ сам знаеш колку години ми требаа за да стигнам до таква репутација
Ајде пошто ти имаш многу подобра репутација од мене како начинат, прошетан, елегантен итн да не набројувам многу има дај види да ја протуркаме иницијативата. Секако гледам и ти си за двојазичност.