Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.240
Поени од реакции
42.989
Alien e povrzan so Predator? Ili posle praele nekoi zaebancii kako freddy vs jason sto bese

D

Daedalus

Гостин
Го гледав „Alien - Covenant", лично на мене, многу повише ми се свиѓаше од Прометеј и рака на срце (сеа грев праам) од првите Ејлиени. Освен чат пат по некои ситници што не ми фатија око, другото беше таман. Ненормално добра естетика, сцените го држеа адреналинот на нивоу, а развојот на карактерите беше супер.

Ридли поправил некои глупости од Прометеј, очекуев тешко срање, али бев позитивно изненаден.

А

Атлантист

Гостин
Еве и јас да го пофалам новиот Alien. Би го рангирал одма после првите 2, од 79 и оној на Камерон од 86. Сепак го нема оној ефект како кога прв пат се среќава ејлиенов, многу работи се веќе видени. За оние што сакаат вакви филмови, одличен е, пред се визуелно.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.102
Настрана alien франшиза,ми се глеаше нешо sci-fi и уште не ми е јасно као не сум го начекал Gattaca до сеа на тв или пак ретко го даваат.А баш е супер интересен филм со таман тематика и би рекол скромни елементи на фикција.Баш као шо у задњо време брзо ми здосасуваат филмови шо ги неам гледано,ова те вози со одлично темпо од почеток до крај.

Нема утка.

Gattaca (1997)

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Кој е тој под д-р. Ханибал?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Го гледав The Martian. Сериозно филмов на некој му се допаѓа? Еј па човекот леташе низ вселената со најлон, а после кога му се скина најлонот зема како Iron Man си полета. Ова треба да го проголта некој? Каква глупост. Да не зборам тоа што пред тоа садеше компири на друга планета и успеа цела година да прежовее. Така е тоа, дај ако не и јас да земам да отидам ќе садам компири и кога ќе ми се присака ќе му ја летнам назад.
Единствено ми се свиѓаше музиката која беше погодена во некои сцени.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.240
Поени од реакции
42.989
Го гледав The Martian. Сериозно филмов на некој му се допаѓа? Еј па човекот леташе низ вселената со најлон, а после кога му се скина најлонот зема како Iron Man си полета. Ова треба да го проголта некој? Каква глупост. Да не зборам тоа што пред тоа садеше компири на друга планета и успеа цела година да прежовее. Така е тоа, дај ако не и јас да земам да отидам ќе садам компири и кога ќе ми се присака ќе му ја летнам назад.
ne znaese deka e raboten spored true story?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.206
А забораваш да кажеш дека садеше компири благодарение на својот измет? :oops:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Semi-related
https://youtu.be/Da8-QfGemgo?t=163

Kajgana Shop

На врв Bottom