so ne ti e jasno be covek. cenite za sisanje se tie. kakva akademija te mavnala vo glava, ova ti e lanec na frizerski saloni. ja samo za sporedba ti kazav 50e sisanje (tolku plaka sestra mi ) na plata 600e(tolku e). pa sega vidi. so sakas drugo da ti kazam, za 4 gumi montaza plus centriranje kosta 30-40e(tuka pod 500den), golem servis za pasat 800-1000e(kaj nas 200-300). Aj objasni mi so korist bi imal da lazam? I jas odamna imam tamu kratok period raboteno i vo fabrika i gradeznistvo i ti kazuvam platite se smesni za tie ceni so gi imaat. Od kaj da znam ja u koja firma raboti sestra mi pa i ne me interesira, jaza mene ne se sekavam vo koja firma sum rabotel. Dosta e samo da kaze kakva smesna plata zema, drugo ne e potrebno. Abe so ja ke vi kazuvam, vie od tuka sve znaete.
Нека смени сестра ти фризер, греота девојчето се изнадава пари. Како што објасни ти опширно, нека плати авионска карта/ автобуска и нека дојде нека се шиша тука па пак назад во Словенија на печалба. Не е иронично 24,000 да е минимална плата а она да оди за 10-15,000 +? Нејсе, можеш ко брат да ја почастиш со твојата плата едно шишање тука, а и да, ако смениш тема на забари, скапо е во Европа да знаеш, затоа доаѓаат тука поради понискиот стандард, а за нас скапо е и на забар поради платите. Не се брукај бе пред цел форум јебем ли га, Словенија не чини, Босанци да не се нема да успее, Германија послабо, само ние цепаме напред другиве се љубоморни ни се. Не знам зашто младите се отселуваат од Македонија, Србија? Да и во Италија се отселуваат, пошто ви ја знам агендата на разговор, и во Германија се отселуваат, но тие се земји со +50 милиона народ, кај нас нема фамилија што нема некој близок во странство на печалба за тоа плис.