Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Она што ми е мене најфасцинантно во последните две-три години е што после објавувањето на бомбите ДПМНЕ ни за чекор не се помести од својот modus operandi. 10 години лажеа, фабрикуваа вести, создаваа паралелна реалност, и кога беа живи фатени како лажат, продолжија со истото. До тој степен ја потценуваат македонската јавност што си дозволуваат и вести како во овој случај.

Тие се безгрешни и недопиливи, а сите други се црни Ѓаволи. И токму таа тактика ги плесна на изборите, и пак ќе ги тресне, затоа што ништо не научија.

Инаку, во меѓувреме се води тешка и изедначена битка помеѓу Пандов и Србов (или како веќе се презива дебилот од СОС) кој повеќе ќе му го испуши на Гвујо. Мислам дека Пандов води, ама и Србов не се дава. Пушат ли пушат, воздух немаат, се гушат, ама не се предаваат.

http://kurir.mk/makedonija/vesti/pa...jata-zemja-treba-da-zastanat-pozadi-gruevski/

http://kurir.mk/makedonija/vesti/sr...i-mnozinstvoto-gragani-gledaat-lider-vo-nego/

Последно уредено:
Во ред, но моето прашање имаше продолжеток. Ако добијат простории во ЈО, што е едно од сценаријата затоа што имаат временски рок за вршење на својата работа (што пак е нехумано затоа што ЈО речиси ништо и да не сработи, а има апсолутно одврзани раце во секој домен пропишан со законот, нема временски ограничен рок и повторно губи во искажаната доверба од СЈО!), дали би било фер да го земат и овој случај затоа што повторно ќе се соочиме со плагијат судења, како што беше она брзо-брзо со лажниот сведок околу тоа дека разговорите биле набавени од странски тајни служби! Ако се прашувам, јас би го прочечкал и тој случај затоа што на моја страна имам документи и сведоци кои го негираат тоа, а од другата страна ја имам алката која недостасува за тоа дел власта директно е одговорна за разговорите и обидот да се скрие тоа со еден лажен сведок кој лежи, веројатно, за еден тон пари. Јас мислам дека би било фер, во вакво сценарио, кое е повеќе од очегледно. :)
По трет пат ти повторувам дека не е во ред (не смеат) да земаат предмети за кои немаат ингеренции. За овој, предмет, немаат. А СЈО воопшто не е независна институција, очигледно е дака е дел од мисијата против ВМРО ДПМНЕ.

Она што ми е мене најфасцинантно во последните две-три години е што после објавувањето на бомбите ДПМНЕ ни за чекор не се помести од својот modus operandi. 10 години лажеа, фабрикуваа вести, создаваа паралелна реалност, и кога беа живи фатени како лажат, продолжија со истото. До тој степен ја потценуваат македонската јавност што си дозволуваат и вести како во овој случај.

Тие се безгрешни и недопиливи, а сите други се црни Ѓаволи. И токму таа тактика ги плесна на изборите, и пак ќе ги тресне, затоа што ништо не научија.

Инаку, во меѓувреме се води тешка и изедначена битка помеќу Пандов и Србов (или како веќе се презива дебилот од СОС) кој повеќе ќе му го испуши на Гвујо. Мислам дека Пандов води, ама и Србов не се дава. Пушат ли пушат, воздух немаат, се гушат, ама не се предаваат.

http://kurir.mk/makedonija/vesti/pa...jata-zemja-treba-da-zastanat-pozadi-gruevski/

http://kurir.mk/makedonija/vesti/sr...i-mnozinstvoto-gragani-gledaat-lider-vo-nego/

Супер е ова, значи истите советници продолжуваат да го советуваат Груевски.

...кој од нив??? ги имам четири на таа локација; овчичке и врати паре овчичке, доста се фемкаш...:cool:[DOUBLEPOST=1494168976][/DOUBLEPOST]
Beric Dondarrion-у.., на моменти заличуеш на разумен лорд, на моменти трескаш глупости ко шерифот од Нотингем... :) :)
Зборувам за оној комуњарскиот што ти беше доделен од 11 Октомври-Еуро Композит стан за помлад референт, знаеш оној што ти го дадоа година ипол пред да те исфрлат како партал од истата фирма, поради неспособност и предизвикување на општа опасност и причинувајки огромна материјална штета и загрозување на животот и безбедноста на 10 вработени. За кражбите ич да не праиме муабет.[DOUBLEPOST=1494339311][/DOUBLEPOST]Туку дај биди така добар, и на децава објасни им ги своите лоповски... пардон „ капиталистички ’ способностии, како успеа саево инг да ја затвориш и притоа ниедно побарување да не подмириш, им фали пацерска школа на децава, поднаучи ги малку.

Последно уредено:
На ден на борба против фашизмот му дава орден на Дурло гајдана што влезе насилно во собрание пред две недели. :pos:

Абе ебаве Ванчомихајловистите :pos:
haha daleku se od vanchomihajlovistite. Ovie se cudni izrodi. Izrodi bez muda.
Isto kako sto mu dadoa ime Voin na konj a cel svet znae deka e Ace - nash, taka i ova sega, dobil orden za zaslugi za uspesno prezentiranje i promoviranje na makedonskiot balet i opera. Haha . "Grow some balls", Horhe.

Да,да сега јас ќе почнам со шернување на порталов и има цел народ да го дефокусирам и дезинформирам.Признавам ме откри.Ту.

Јас еве ти верувам дека си немал намера и упатства од штаб да го шириш тој текст за да шириш дезинформации, туку едноставно си глуп и веруваш во секакви глупости што ќе ги најдеш на интернет.

Па што чека зврлевски, да му се јави некој ?
врзани им се рацете, команда оди од амбасада....
.. а еве сега нов криминален случај, убиство на градоначалник, а ДУИ бара институциите да ги откријат мотивите :facepalm:
.. а факт е дека убиецот требал да биде во затвор ама оти е албанец се толерира ( крадел артефакти, земал мито)... градоначалникот му дал отказ, па бидејќи овој почнал да галами му ветил дека пак ќе го вработи, ама овој бил нестрплив,,,:uzi:
..Незнам како би било во теоријата за соживот на лажговците, па градоначалник да е македонец, а вработен ( што прави криминални деанија) албанец:mad:..
.. на крај ќе испадне најдобро самите македонци да си бараат федерализација бидејќи за албанците не важат закони а и не плаќаат струја

Последно уредено:
Постирајте го ова три пати и светиот дух ќе ги реши сите ваши проблеми.

„Викиликс“: Терористите од Диво Насеље во комуникација и соработка со структури на СДСМ

http://vesti.mk/read/news/13012305/...komunikacija-i-sorabotka-so-strukturi-na-sdsm

Вака на програмерите им го перат мозокот.

Ај да ти ја олесниме работата, создравје. Кај се избламира уште се буца па и на крај угнетен.
Изгледа само ти и твоите истомисленици не се "избламираа" според тебе. А вие само навреди и невоспитаност пишувате.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom