- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.640
- Поени од реакции
- 115.180
Затоа го носиш ПЏ заедно со Ентони Дејвис и формираш ПЕКОЛ од дуо.
Разбуди сеЗатоа го носиш ПЏ заедно со Ентони Дејвис и формираш ПЕКОЛ од дуо.
Прва класа ти е ЛебронИстото го мислам и јас, не можи да однеси екипа до титула, тука се негде со Хејвард, Вол, Дерозан во тој втор ешалон играчи со максимален договор.
Знам дека зимава Индијана одбија понуда од Сиксерс за ПЏ која ги вклучуваше еден од Окафор или Ноел плус Роберт Ковингтон плус два пика од прва рунда па ти рачунај...Иако го пишав како шала, гледам дека повеќе време од мене си посветил на размислување на фер трејд. Според тебе, што би било фер трејд за него, под претпоставка дека сака да си оди од Индиана и приоритет за да потпише нов договор му е западна обала (Клиперс, Лејкерс, Вориорс, Кингс итн.). Ако ги земеш Лејкерс, претпостави дека имаат топ3 пик.
Фер трејд: топ 3 пик + талентиран млад гирач + уште еден пик од прва рунда или уште еден талентиран млад играч.Иако го пишав како шала, гледам дека повеќе време од мене си посветил на размислување на фер трејд. Според тебе, што би било фер трејд за него, под претпоставка дека сака да си оди од Индиана и приоритет за да потпише нов договор му е западна обала (Клиперс, Лејкерс, Вориорс, Кингс итн.). Ако ги земеш Лејкерс, претпостави дека имаат топ3 пик.
Мора да сфатиме еднаш засекогаш дека во НБА играчите немаат многу избор каде ќе играат. 90% зависи од менаџментот на екипите колку тимовите ќе бидат конкурентни или не. Со новиот колективен договор кој стапува на сила летово, уште потешко ќе биде ѕвездите да си заминат - ќе треба свесно да изгубат 20-50 милиони долари.Btw. P.George da imase mozok vo crpkata odamna ke odese kaj popovic, a so toa i do titula... Vaka, steta za talentot sto go poseduva, toj i red dr kako nego zalutani vo timovi "o e man show"
Е сега и ти ја еба мечката. Моментално само Леброн е така “трофеен“ играч во НБА лигава, ок не го рачунам Паркер затоа што нема таква улога ко Леброн во екипата, па можеби затоа и така си го направил овој список. Али, Кари, Дурант, Вестбрук, Харден, Ленард, си се исто така прва класа играчи, нарочито Дурант и Ленард. Задњи кој беше рамо до рамо со Леброн, воедно и подобар беше Коби, сега се кува нова генерација на супер ѕвезди и треба малце време додека стигнат до одредено ниво. Јас очекувам Вигинс да достигне топ левел во иднина, страшен е дечкото и искрено ако Лејкерси не успеат да го доведат ПЏ мене лично он ми е втора желба иако тешко да си иде од Минесота.Прва класа ти е Леброн
Втора ти се Дурант, Кари, Харден, Вестбрук, Каваи
Трета се Пол, Блејк, Вол, Џорџ, Дејвис, Лилард, Ембид, Гасол, Клеј, Дреј, Кајри и уште некој заборавам
Четврта веќе ти се типови ко Хејвард, Дерозан, Конли, Лав, Олдриџ, Казнс, Томас, Јокич, Таунс итн итн.. Некои имаат простор за напредок некои не.. Дерозан и Хејвард толку им е максимумот.. Казнс и Таунс ќе одат нагоре ако тимовите почнат да им победуваат
[DOUBLEPOST=1492844511][/DOUBLEPOST]
Мора да сфатиме еднаш засекогаш дека во НБА играчите немаат многу избор каде ќе играат. 90% зависи од менаџментот на екипите колку тимовите ќе бидат конкурентни или не. Со новиот колективен договор кој стапува на сила летово, уште потешко ќе биде ѕвездите да си заминат - ќе треба свесно да изгубат 20-50 милиони долари.
Не е случајно тоа што последниов период на старост ѕвездите "ловат" титули. Од 32-33 до 40 години е периодот кога почнуваат да се селат по "јаки тимови", практично во времето кога најголем дел од нив веќе и не се ѕвезди и нема да изгубат којзнае што во однос на пари ако си заминат бидејќи горе долу за истите пари би заминале. Ова се повеќе и повеќе ќе се случува.
Добро де Леброн 1А ќе го ставиме овие другите 1Б.. Не е никој блиску до Леброн веќе долго време..Дурант колку е да е јак кога ќе видиш ГС како играт без него неможиш да го споредваш со Леброн кој ако не игра Кавси е прашање дали се плејоф екипа..Е сега и ти ја еба мечката. Моментално само Леброн е така “трофеен“ играч во НБА лигава, ок не го рачунам Паркер затоа што нема таква улога ко Леброн во екипата, па можеби затоа и така си го направил овој список. Али, Кари, Дурант, Вестбрук, Харден, Ленард, си се исто така прва класа играчи, нарочито Дурант и Ленард. Задњи кој беше рамо до рамо со Леброн, воедно и подобар беше Коби, сега се кува нова генерација на супер ѕвезди и треба малце време додека стигнат до одредено ниво. Јас очекувам Вигинс да достигне топ левел во иднина, страшен е дечкото и искрено ако Лејкерси не успеат да го доведат ПЏ мене лично он ми е втора желба иако тешко да си иде од Минесота.