1. Znaci se slagame deka nema vlada. So ogled na toa deka besa i sela jasno kazaa deka bez platformata nema da ucestvuvaat vo vladata a bez niv nema vladina koalicija togas taa programa e toalet hartija.
2. Ajde sega turcite, ciganite i bosnjacite sto gladale za vmro itn... Gluposti, vadi se kolku sakas jasno e koj pobedi kaj makedoncite a koj kaj Albancite. Jasno e i koj dobi iljadnici albanski glasovi za da bide pata pata... Ako use ne ti e jasno togas se izvinuvam na glupacite daleku si ti i od niv.
3. Dogovorot go potpisa i vmro duri i jasno kaza sto saka sdsm ke se soglasime samo da se ide na izbori. Ponataka sdsm i megunarodnata go pravea. Ne si me razbral, dogovorot ne e glup, glupavo e napraven od strana na sdsm i megunarodnata so premnogu dupki i prostor za manvriranje. Kako takov sjo a i se drugo sto sdsm probaa vmro go blokira. Kreteni go pravele dogovorot, da bea pametni politicari ke imavme i specijalen sud i valjda veke sudenja ama nisto od toa. Sega ti sakas tie nespobni kreteni da ja vodat drzavata lol... Imaa penal za sutiranje i pak do nikade se.
4. Dokumenti/dokazi za toa ili samo onaka od rakav zboris?
1. Абе ти знаеш да читаш!? Прво прашуваш, потоа ми негираш, па потоа пак прашуваш и констратираш! Ова е веќе 3-та таква констатација. Да, влада нема, нема ни да има се до оној момент додека не се изгласа. Но имаш програма за влада, која во практиката обично се носи пред гласањето на влада. Но тоа не значи дека влада нема да се изгласа. Јасно?
2. Како дојде до тоа дека повеќе македонци гласале за вмро, кога прво разликата беше мала, а второ во таа коалиција има неколку партии кои се од помалите етнички заедници, или ако сакаш со комунистичката кованица- народности!? Јас сакам анализа затоа што вака можеме да тераме инает до сабајле и ништо да не постигнеме.
Очајно е вака со навреди. Ова е веќе втора навреда, за третата ќе барам санкција од модераторите.
3. Па нормално дека треба таков договор за избори. Јас знам дека во Центар беа полнети кутии, доказ за тоа беа оние ливчиња кои немаа печат, ако се сеќаваш и во Чаир дуи правеше такви малверзации, па потоа имаше прегласување. И како јас да одам на избори, кога знам дека на некоја будала и текнало да се пикне во некоја избирачка вреќа, или некој да надгледува “чоечиња фатени за рака“ кои по 2-3- пати што гласаат, “циганите да ги носат за уши“ или пак од некое затуцано село од Албанија да ми носат гласачи за да гласаат во мојата општина!? Знаеш дека и во Ресен имаше сериозни проблеми!? Ама да ви беа оние од Охрид, во Скопје лом ќе направевте. Тоа се зборови за екс премиерот, кажани во агонија кога слушнал дека неговиот резултат замислен во неговата празна глава не кореспондира со оној во реалноста.
4. Имаш усни искажувања на неколку политичари и имаш ноќ во која се славеше влада. Сите тие можат да се сметаат како изјави или уште поточно, докази за тоа дека вмро ја преминала црвено-жолтата линија во екот на преговорите. Башка имаш договор на влада, во кој стои дека потребна е дискусија за промена на државните симболи и нов закон за јазиците! Сега пак што не ти е јасно!?