Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pa kjuti srekja ne spomnuva Mondoniko pred pocetok na natprevar citiram "sakam pobeda bez primen gol".. on bese malerot koga i da go kazese ova gol primavmeNeznan zosto ama me iznenadi faktot deka imame samo dva primeni gola vo LS.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Не е неговиот профил овој
Не е неговиот профил овој
Конечно од Јануари наваму првпат покажа дека е тренер на Јуве, до тогаш постојано тимот го водеше онака како што го наследи, плашејќи се да промени, а притоа прикажувајќи доста просечна игра и перформанси. После мечот со Фиорентина конечно се осмели да промени, ова веќе може да се нарече Јувентус на Алегри, бидејќи ја промени формацијата во сосема нова, со драстично променети задачи, со само двајца централни играчи во средината, со еден истурен напаѓач. Ми се допаѓа тоа што го увиде дека немаме доволно играчи за 3ка средина, ја промени комплетно што значи дека се прилагодува на потребите, а не како на почетокот на пример на ланската сезона, кога имавме повреди, а тој наместо да ја промени формацијата, излезе со Падоин на позицијата на Пирло во првите два меча од сезоната против Удинезе и Рома.Спаваш ли мирно Валентино Алегри?
Прегледај го приврзокот 168835
Е богами оваа ноќ како јагне ќе спие, никој не смее да ја чепне
П.С. @Mondonico уште сакаш Алегри да замине? Од сегде добива пофалби (Липи, Моџи, Саки итн) а искрено мене тотално ми го смени мислењето, нека потпишува побрзо нов договор, дека моментално нема достојна замена за Др. Глобил![]()
Ти ако знајш шо збораш...Конечно од Јануари наваму првпат покажа дека е тренер на Јуве, до тогаш постојано тимот го водеше онака како што го наследи, плашејќи се да промени, а притоа прикажувајќи доста просечна игра и перформанси. После мечот со Фиорентина конечно се осмели да промени, ова веќе може да се нарече Јувентус на Алегри, бидејќи ја промени формацијата во сосема нова, со драстично променети задачи, со само двајца централни играчи во средината, со еден истурен напаѓач. Ми се допаѓа тоа што го увиде дека немаме доволно играчи за 3ка средина, ја промени комплетно што значи дека се прилагодува на потребите, а не како на почетокот на пример на ланската сезона, кога имавме повреди, а тој наместо да ја промени формацијата, излезе со Падоин на позицијата на Пирло во првите два меча од сезоната против Удинезе и Рома.
Од тактичкот дел сум задоволен, нема што да се бара повеќе, другото останува на играчите. Сепак лично никогаш нема да го засакам како тренер, апсолутно нема да заборавам кога беше тренер на Милан какви тешки гомна јадеше за Јуве. Можеби бидејќи сум меѓу малкуте што ги следи италијанските медиуми директно, ми пречат овие работи, ама што да правам тоа не може да се смени.
Инаку искрено сега воопшто не се плашам од тоа кој ни е тренер (се разбира не мислам на идиоти ала Бенитез или Манчини), не е ова пост калчополи периодот кога Јуве немаше ниту квалитет, ниту пак идентитет и карактер па тренерот требаше да биде главната улога. Сега Јувентус е квалитетен тим, со самодоверба, без психолошки проблеми, па работа на тренерот е само тактички максимално добро да ги постави на теренот и да се обиде да не ја усере работата измислувајќи топла вода како што знаат некои тренери низ Европа моментално тоа да го прават.
Конте > АлегриТи ако знајш шо збораш...
Конечно од Јануари наваму првпат покажа дека е тренер на Јуве, до тогаш постојано тимот го водеше онака како што го наследи, плашејќи се да промени, а притоа прикажувајќи доста просечна игра и перформанси. После мечот со Фиорентина конечно се осмели да промени, ова веќе може да се нарече Јувентус на Алегри, бидејќи ја промени формацијата во сосема нова, со драстично променети задачи, со само двајца централни играчи во средината, со еден истурен напаѓач. Ми се допаѓа тоа што го увиде дека немаме доволно играчи за 3ка средина, ја промени комплетно што значи дека се прилагодува на потребите, а не како на почетокот на пример на ланската сезона, кога имавме повреди, а тој наместо да ја промени формацијата, излезе со Падоин на позицијата на Пирло во првите два меча од сезоната против Удинезе и Рома.
Од тактичкот дел сум задоволен, нема што да се бара повеќе, другото останува на играчите. Сепак лично никогаш нема да го засакам како тренер, апсолутно нема да заборавам кога беше тренер на Милан какви тешки гомна јадеше за Јуве. Можеби бидејќи сум меѓу малкуте што ги следи италијанските медиуми директно, ми пречат овие работи, ама што да правам тоа не може да се смени.
Инаку искрено сега воопшто не се плашам од тоа кој ни е тренер (се разбира не мислам на идиоти ала Бенитез или Манчини), не е ова пост калчополи периодот кога Јуве немаше ниту квалитет, ниту пак идентитет и карактер па тренерот требаше да биде главната улога. Сега Јувентус е квалитетен тим, со самодоверба, без психолошки проблеми, па работа на тренерот е само тактички максимално добро да ги постави на теренот и да се обиде да не ја усере работата измислувајќи топла вода како што знаат некои тренери низ Европа моментално тоа да го прават.