UEFA Champions League 2016/17

Абе шампион сезонава е...

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.822
Поени од реакции
17.769
Деви 10 професори по македонски моментално чукаат глава од ѕид и не можат да дешифрираат :Д
бел коњ не гледам бе поарно ќе беше да си легнам :D Блаже Конески се врти ко вентилатор во гробот моментално се да му ебам и него. :D

Легнувам пред да измешам пак брзини :D

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.247
Поени од реакции
18.453
Ауу фанови на Реал како ги извртивте работите :pos:

Видал требало да биде исклучен во 50та минута, па затоа е оправдано што му покажа непостоечки втор жолт во 80та? Wow, каква логика :cuc::cuc:

Ами ако требаше Видал да биде исклучен што правиме со Касемиро? Зошто откако два пати заслужено требаше да му биде покажан втор жолт (првиот за пеналот, вториот за прекршокот над Робан на десната страна од теренот), Касаи не му измисли и нему како на Видал некој фаул и да го исклучи?

Ами после тоа што правиме со тоа што можеби клучниот гол беше постигнат од метар ипол офсајд? Не ми постирајте овде видеа каде со микроскоп не можеме да утврдиме ништо за вториот гол на Баерн или пак за третиот на Реал. Да ги дискутираме чистите одлуки, а тоа е голот за 2-2. Офсајд метар ипол, ПРЕЛЕСЕН за сигнализирање. Интернационален судија за ваква грешка треба веднаш да биде отстранет од листата.

И за крај ако постирате милиметарски ситуации како вториот гол на Баерн, што не ја постирате и ситуацијата кога Левандовски излегуваше сам со голманот? И таму беше ептен тешко да се одлучи, па дајте да проанализираме.

Мислам дека после денешниов меч, УЕФА сериозно ќе размисли да ги воведе судиите кои ќе помагаат на главниот судија со екран пред нив. VAR или небитно како ги викаа, 100% сум сигурен дека од наредната сезона ќе ги имаме во европските натпреварувања. Премногу грешки денеска, толку многу што при ваков израмнет натпревар се губи можноста да се процени кој реално заслужи да помине понатаму.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Со оглед дека ваквите контраверзни натпревари ги има двапати во сезона минимум и со оглед на сите овие реакции, би било најпаметно УЕФА (и ФИФА) да размислат технологијата од пријателската Франција-Шпанија да ја применуваат и во официјални натпревари, прво како пилот проект, само на одредени утакмици и чисто за споредба да се види дали има разлика во судиските критериуми со и без таквата технологија.

Проблем би било на кои натпревари да се применува, можеби за почеток само на по еден натпревар во групната фаза на ЛШ и ЛЕ.

Сепак светот се мења, се мења и фудбалот, зошто да не се случат некои радикални чекори во поглед на фудбалските правила и арбитража?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Види го бе, све да му ебам унгарско. Ова ли не е жолт бе пичко една умрена, удави се у Дунав утре

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839

Ова би сакал само да ми го објасни Касаи, или да им го објасни на надлежните органи он самиот...Само ова...

У секундата коа свири фаул се фаќа за џеб и после 2 секунди се предомислува.

Место да збориме за фудбалот, за поединци, за Роналдо за Робен и остали...интернетов збори за деген ко Касаи.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ауу фанови на Реал како ги извртивте работите :pos:

Видал требало да биде исклучен во 50та минута, па затоа е оправдано што му покажа непостоечки втор жолт во 80та? Wow, каква логика :cuc::cuc:

Ами ако требаше Видал да биде исклучен што правиме со Касемиро? Зошто откако два пати заслужено требаше да му биде покажан втор жолт (првиот за пеналот, вториот за прекршокот над Робан на десната страна од теренот), Касаи не му измисли и нему како на Видал некој фаул и да го исклучи?

Ами после тоа што правиме со тоа што можеби клучниот гол беше постигнат од метар ипол офсајд? Не ми постирајте овде видеа каде со микроскоп не можеме да утврдиме ништо за вториот гол на Баерн или пак за третиот на Реал. Да ги дискутираме чистите одлуки, а тоа е голот за 2-2. Офсајд метар ипол, ПРЕЛЕСЕН за сигнализирање. Интернационален судија за ваква грешка треба веднаш да биде отстранет од листата.

И за крај ако постирате милиметарски ситуации како вториот гол на Баерн, што не ја постирате и ситуацијата кога Левандовски излегуваше сам со голманот? И таму беше ептен тешко да се одлучи, па дајте да проанализираме.

Мислам дека после денешниов меч, УЕФА сериозно ќе размисли да ги воведе судиите кои ќе помагаат на главниот судија со екран пред нив. VAR или небитно како ги викаа, 100% сум сигурен дека од наредната сезона ќе ги имаме во европските натпреварувања. Премногу грешки денеска, толку многу што при ваков израмнет натпревар се губи можноста да се процени кој реално заслужи да помине понатаму.
Па беше де за црвен Касемиро, ама беше за црвен и Видал 25 минути претходно на 0-0. Се согласуваш?
Е сега каков тек ќе имаше утакмицата на 0-0 со црвен за Баерн не знаеме, но фер е да се спомне и оваа одлука.

Исто така беше офсајд вториот гол на Реал, а чим се спомнува третиот гол на Реал фер е да се спомне и вториот на Баерн.
Иако се согласувам со тебе дека и двата офсајда многу тешко е да се видат со голо око.

Сума сумарум кога ќе ставиш на кантар прашање е кој колку е оштетен зашто хронолошки првата сумлива ситуација беше таа на Видал.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.412
Поени од реакции
26.410
1.jpg
3.jpg

За ова зборев пред неколку минути кога ми текна за ситуацијата откако ја слушнав изјавата на Левандовски ама еве blanco ми се изнасмеа бидејќи е премногу смешно ова што се случи вечерва.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не знам дали Реал прошол заслужено или не, искрено многу повеќе сакам лигата да се освои, така што ако оваа утакмица влијае на тоа како ќе играат против Барселона, подобро и да испаднеа. Али знам дека последните два гола на Марсело и на Асенсио беа мајстории. Ко на скијачка патека низ капии да проаѓаа.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.980
Поени од реакции
67.779
Еве ја позицијата на линискиот судија за третиот гол, бидете барем искрени и кажете дека тоа не се гледа во живо
Oд тука е уште повеќе офсајд. :pos:

Се надевам дека ке ја воведат таа видео технологија што е можно поскоро.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.552
За кур ми е видео технологија. :icon_mrgr: Во тоа е убавината на фудбалот, денес ќе пичкараме судии, утре ќе величиме играчи итн итн. Само прво го гледав, така што само од хајлајтс не можам да коментирам премногу освен дека бил недосуден срамен офсајд за вториот гол на Реал, иако на снимката се гледа дека за дел од секундата Даглас Коста се поместува и фактички Роналдо испаѓа позади него, ама како што вика Мондо интернационален судија на кого му е доверен меч од ваков карактер едноставно не смее да му се деси ваква грешка. Јебига, платен е да види се на теренот, исто како што Роналдо е платен да дава голови и во целост ја исполнува таа задача.

Од она што го видов на хајлајтсот, иако видов од еден агол само али ми се причини дека не беше пенал она над Робен, али што знам можда и грешам... Офсајдите за третиот гол на Реал и вториот на Баерн се срамни за спомнување, ниту се намерно недосудени ниту има некакви заговори тука, едноставно микроскопски ситуации се и не се некои срамни грешки ко онаа погоре споменатата.

Не ги сакам уопште Барса али дај Боже утре да им досудат 30 пенали и да им дадат 89 црвени картони на Јувентус. :D

П.с. Чоло осваја да не речете не сум ви кажал. ЛЕстерхехехеехехехе

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.011
da, za kur ti e video tehnologija, i utre inter u 100ta minuta ke primi gol od ofsajd, ke izgubi titula, i ti ke dojdes tuka ke reces, pa decki, vo toa e ubavinata vo fudbalot .... mestejki si go jazeto okolu vrat. E toa ke ti bidat poslednite zborovi od pustiot ti zivot, toa e ubavinata u fudbalot, i posle so dzontra kofceg ke ti nosime, toa kragnjata ke ti visi nadvor zaso ne ja sobira vnatre, mrtov ke ne sramis, ke se penjavime po toa ugornicite u butel ke ni sjebes i ramo i sve namesto Nisto da praime u zivotot ko i do sea, zasto u toa bila ubavinata u fudbalot. (garant ke vrne, toa bashka)

mrs be u picku mater i ti i ubavina u fudbal i sve, srce ke ti prsne u takvi momenti koja ubavina ti e toa, nekoj voshkar ko kasai ili onoj turcinot cakir, ili pederon roki, da ti poebe cela sezona so eden poteg, do dusa denes kasai gi zaredi nekolku u serija u paket so pomosnicite negovi.
Koja ubavina e be ona pri tretion gol, imas LINISKI sudija, glej kaj e taa linija sto oznacuva onsajd i ofsajd, glej kaj e on .... DNO, pa i da e milimetar u prasanje, ili metro, on od taa situacija sekako ne e vo sostojba da ima perfekten agol za da sankcionira dali e onsajd ili ofsajd, ej u vakov biten mec tipot pravi totalna utka za sankcioniranje na agol za ofsajd, klasicen amaterizam koj sekako ke ostane nezabelezan.

Za vtoriot gol muabet da ne praime, toa ne e vozmozno da bide nezabelezano, istiot liniski go vide milimetarskiot ofsajd na levandovski, a ne go gleda ofsajdov od pola metro na ronaldo.:vozbud:

Последно уредено:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.412
Поени од реакции
26.410

Manuel Neuer picked up an injury on his left foot during the game. More examinations will follow when he returns to Munich.

Во продолженијата се повредил. Најверојатно заврши сезоната за него.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.747
Поени од реакции
22.948
Алооо каталонциии разликата меѓу нас и вас е што ние се срамиме од грешкиве, а не ги славиме со РЕМУНТАДААА постови. Исчезнете комотно.
Најепски коментар.
Као демек дава Роналдо гол од офсајд и гледаш навивачите на Реал седат во фотелји и не се радуваат, пошо они СЕ СРАМАТ од судиските грешки.
Нити смеат да објават статус на фејсбук, нити смеат вистински да се израдуваат на пласманот понатаму. Џабе им е се, бидејќи они се срамат и не слават.
:LOL::LOL::LOL:

Седи мирен, не се бламирај. Нема врска дали си навивач на Реал, Барса, Вардар или Мененгладбах. Секој се радува и слави кога неговиот тим ќе помине понатаму, без разлика дали е тоа заслужено или не. Исто како што на секој му е тешко кога неговиот омилен тим ќе отпадне. Само што тогаш дупло поголема е нервозата ако си отпаднал заради судиска грешка.
А, тоа дека вие не славите туку се срамите, кажи на друго место. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да, ако си фан на X екипа во ред е да се буниш што Y екипа победила со помош на контроверзни одлуки. Ама твоето мислење губи на легитимност ако пред месец дена твојата екипа победила со помош на контроверзни одлуки, а наместо да го пишеш тоа што го пишуваш сега си пишувал "Хаха, па се може тоа е." или "Еј не знам какви се правилата мислам имаше правило ако играчот има соблечена патика не се рачуна тоа... еве некој нека ги најде правилата нека спомне..."

Пошто гледам за тоа се прави дебата пар страни уназад.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom