Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Abe ubavo toa, jas pak ke ti kazam, eve za nekoj mesec so lokalnite moze da se probate... Sekako do togas ovie ke si pravat cirkuz u sobranie, bar taka nalikuva rabotata[DOUBLEPOST=1491141721][/DOUBLEPOST]

kurtone ti rekov da ne me citiras veke tret pat denes... Pa tolku glup covek da si toa e cudo edno. Ne te ni citam, nema potreba
Не ме читаш пошо те гаѓам меѓу рогови. Се изнатреска глупости за сите пари денеска, како и стално кога постираш на форумов.
Срам ни е од глупа дијаспора као тебе.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Razlikata e sto narodot nema doverba vo debati i dogovori na sdsm. Ednostavno gzot se spremni da go prodadat za vlast.
Народот се сеќава на 2004.Отогаш нема веќе доверба во дебати и договори.Сега слушам дека Села како градоначалник на Струга имал посебен третман за македонците.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не се собрани од градови бидејќи протести има на 43 места..
Затоа сега има интернет снимки па може да се види колку има луѓе и по градови и секаде каде се протестира..
Портали не мораш да читаш сега секој може снимка да направи...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Прво, да не се лажеме, кога беше Хан тука ги носеа и те како со автобуси. Дента бев на базен во Карпош, таму на паркинг беа истоварани уште у 10-11 сабајле.

Иначе, има протести низ цела Македонија, освен во места каде што има Албанци (Струга, Тетово, Гостивар, Дебар), не велам дека нема, прашање е бројката. Колку има на сликава? Мислиш дека има повеќе од 20к?
Најголем протест на кој што јас сум присуствувал е оној за екстерно тестирање а оваа горна слика споредбено со тоа што беше е мачкина кашлица.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.832
Поени од реакции
36.864
Затоа сега има интернет снимки па може да се види колку има луѓе и по градови и секаде каде се протестира..

Па нормално ќе ја имаат само Македонија. Со 200 евра само апстрактни работи можеш да си дозволиш, не нешто реално опипливо.

A

Avenger99

Гостин

Во петокот, бев Битола, и на враќање, ги видов небањативе.. 300 души, ако имаше јас еве, 90% све гремлини беа.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Па реално е и тоа што јас го кажав. Овие луѓе што протестираат моментално, или враќаат услуга што добиле државна работа или се глупи и служат за нечиј интерес да не оди у затвор.
На страна тоа што и сдсм и албанците тврдат дека нема менување устав, феферализации и слично, еве да не им веруваме, секој што има барем и основни познавања, знае дека устав неможе да се смени без двотретинско мнозинство во парламент! Исто важи и за име, симболи, федерализации и слично! Тогаш која е поентата што се блокира собранието? 67 пратеници се двотретинско мнозинство?
Очигледно е дека некој намерно одржува криза за свој лични интереси а не затоа што се притресува за Македонија.
Зошто тогаш тиранска платформа?Ако албанците добиле се во претходниот перод зошто сега не излезат во јавност и потврдат дека нема тиранска платформа туку дека истата е измислица на Грујо?

P

psychostasia

Гостин
Де бре на селски панаѓур повеќе луѓе се збираат, срамота е со 1000 луѓе да зборите дека Македонија била на нозе.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.436
Поени од реакции
24.615
Прво, да не се лажеме, кога беше Хан тука ги носеа и те како со автобуси. Дента бев на базен во Карпош, таму на паркинг беа истоварани уште у 10-11 сабајле.

Иначе, има протести низ цела Македонија, освен во места каде што има Албанци (Струга, Тетово, Гостивар, Дебар), не велам дека нема, прашање е бројката. Колку има на сликава? Мислиш дека има повеќе од 20к?
Најголем протест на кој што јас сум присуствувал е оној за екстерно тестирање а оваа горна слика споредбено со тоа што беше е мачкина кашлица.
Znaci po potreba lesno se aktiviraat toa kazuvas? Kolku treba da ima spored tebe sega? Pa i 5K e dovolno za da prodolzi da se odruzuvaat tenziite, a momentalno toa im e cel. Kako i da e dovolno e. Koga ke treba poveke mozat da soberat narod.

Zosto da ima protesti vo mesta kade moze krv da padne? Toa sakas? Nema potreba od toa, eve i vaka celta ja ostvaruvaat.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Znaci po potreba lesno se aktiviraat toa kazuvas? Kolku treba da ima spored tebe sega? Pa i 5K e dovolno za da prodolzi da se odruzuvaat tenziite, a momentalno toa im e cel. Kako i da e dovolno e. Koga ke treba poveke mozat da soberat narod.

Zosto da ima protesti vo mesta kade moze krv da padne? Toa sakas? Nema potreba od toa, eve i vaka celta ja ostvaruvaat.
Чекај, сега сакаме да покажеме дека Македонија е на нозе или да пуштиме да протестираат севкупно 5к луѓе на улица само колку вештачки да се оддржува тензија?

Сум сакал крф да падне......:facepalm:

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Значи не ја уништи државта Гвујо со документиран криминал од епски размери, туку ја уништија оние кои го открија тој криминал. Генијално. Тоа е како да имаш женска која се ебава на страна, и врската не ти ја уништува таа, туку оној кој ќе ти каже што таа прави.

Бисер до бисер.
А каде е Дуи во целава приказна?Или тие не беа на власт изминатиов период???Нели имаше некои снимки и за нив?:cautious:Дволичност од епски размери.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364

Нема лажги да имаше автобуси интернетот ке беше преплавен..
Имаше еден спин го постираа и овде еден автобус сликан од јсп.
Оваа се само Скопјани..
Како што реков си има снимки луѓе сами си снимаат кого го интересира ке си најде..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Зошто тогаш тиранска платформа?Ако албанците добиле се во претходниот перод зошто сега не излезат во јавност и потврдат дека нема тиранска платформа туку дека истата е измислица на Грујо?
Па мене колку што ме држи сеќавањето и Заев и албанскиве партии повеќе пати нагласија дека таа платформа не отстапува од нивните предизборни ветувања.
Факт е дека ова одолговлекување нема никаква врска со некаква опасност по државата, бидејќи ниедна одлука за менување на устав, федерализација, име, симболи и слично, неможе да се донесе без двотретинско мнозинство! А Заев и албанските партии немаат двотретинско мнозинство. Што значи целиов овој циркус е само одолговлекување се додека не му истече мандатот на СЈО во јуни, за да не продолжат постапките против криминалциве. Тоа е целата филозофија, да се спаси кожичката нивна и да се прикаже сето тоа како патркотизам и љубов кон државата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.436
Поени од реакции
24.615
Чекај, сега сакаме да покажеме дека Македонија е на нозе или да пуштиме да протестираат севкупно 5к луѓе на улица само колку вештачки да се оддржува тензија?

Сум сакал крф да падне......:facepalm:
Vestacki da se odrzuva tenzijata de... Isto ko so sarenata revolucija. Ova si e milo za drago. Vaka do beskraj. Pred strancite ke se soberat, ne im e problem.

Pa celo vreme prasuvas zosto nema protesti tamu... Sto menuva toa?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нема лажги да имаше автобуси интернетот ке беше преплавен..
Имаше еден спин го постираа и овде еден автобус сликан од јсп.
Оваа се само Скопјани..
Како што реков си има снимки луѓе сами си снимаат кого го интересира ке си најде..

Јас ти велам дека со свои очи ги видов како ги истовараа пред базен, ти ми викаш „да имаше, ќе извадеа слики“, исто како што ги видов со свои очи како ги истовараа првиот ден пред ДИК уште вечерта, за да бидат таму „за секој случај“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom