Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Која опајдара си. Сабајле уста ти се топеше на постовите lans, фанот на левица, за сега да ги ругаш истите и да се согласуваш со лет со кого очи си вадеше. Си пробал ли мозок да користиш пред да почнеш да пишуваш пост? А, искрено? Или седнуваш со ракијата, па од сабајле до вечер?
Радо би те игнорирал, ама ми ги цитираш постовиве и морам да те читам (и има чуда за читање, глупост до глупост).
:tapp: ова Almeida ти е поп

а ова боб илити по нашки грав

значи.... јас попот си го именувам поп , а бобот боб, т.е. не сум подлизурко ко тебе,
ама ти тоа не го разбираш ..глупчовците не можат да сватат дека има некој и со ум плус тоа критичен, фер и непоткуплив...:cool:

V

viktora

Гостин
https://m.youtube.com/watch?v=7HfQdadXjSA&time_continue=165[DOUBLEPOST=1491121473][/DOUBLEPOST]Беса: СДСМ е многу тешко условена од ДУИ – владата не може да биде реформска

http://republika.mk/754818

[DOUBLEPOST=1491121855][/DOUBLEPOST]Вредно се работи на реформска влада и приведување на криминалците.

Последно уредено од модератор:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Видеово е обична руска репортажа, нема ниеден аргумент, ниеден факт, податок, документ... Почнува со репортер што објаснува дека е во Македонија и дека протестантите се против Сорос. Докази во целово видео беа маичка на која пишуваше Сорос и книга за радикали, најдена на полица од кафич над кој било седиштето на ,,Фондација отворено општество".
Па Дејвид Ајк со рептилите повеќе ,,аргументи" ќе извади од клипчево.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
:tapp: ова Almeida ти е поп

а ова боб илити по нашки грав

значи.... јас попот си го именувам поп , а бобот боб, т.е. не сум подлизурко ко тебе,
ама ти тоа не го разбираш ..глупчовците не можат да сватат дека има некој и со ум плус тоа критичен, фер и непоткуплив...:cool:
Сват е роднина, сФаќање е мисловен процес кој ти го немаш совладано, неписмен.
Излези у природа, пацов еден неработнички, види на какво време се бавиш со мене.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Рама: Во Македонија не постои малцинство, туку етнички Албанци

За време на посетата во Париз, премиерот на Албанија во интервју за “Франс 24” зборуваше за политичката ситуација во Албанија и регионот.

Коментирајќи ја ситуацијата во Македонија, тој изјави дека Албанците во Македонија не се малцинство, туку етничка, државотворна група која сочинува над 35 проценти од населението.

“Во Македонија не постои албанско малцинство, има албанска националност, повеќе од 35 проценти од населението се Албанци. Единственото нешто што треба да се направи е да се спроведува Рамковниот договор” – рече Рама

Овие уште малку ќе стигнат до 50%, а ликови како Трифке и Зајко се готови и да удрат печат на ваквите фантазмагорични тврдења.
Зошто никој не се обидува да објасни зошто Албанците се државотворен народ (дури Евреи имало повеќе од двајцата Албанци војводи и тројцата партизани??), а не малцинство?? За дебата не мора да има формирано определена влада. Дебата може да се води секогаш и секаде, тоа е смислата на демократијата.

Мислам дека не смее да се разговара за понатамошна етничка раскринкување на идентитетот и ресурсите на државата без попис. Тоа е она што ни треба.
Овие љунгиве што живеат како мнозинство (некаде се само 50-60%) на само 14% од територијата во секоја следна изјава излегуваат со се пофантастични бројки. Уште малку ќе излезе дека они се угнетено мнозинство во Македонија.

Либанизацијата на Македонија е во својата завршна фаза, а македонските празноглави зајчиња сметаат дека тоа е цел која треба да се достигне за наше добро.

V

viktora

Гостин
Видеово е обична руска репортажа, нема ниеден аргумент, ниеден факт, податок, документ... Почнува со репортер што објаснува дека е во Македонија и дека протестантите се против Сорос. Докази во целово видео беа маичка на која пишуваше Сорос и книга за радикали, најдена на полица од кафич над кој било седиштето на ,,Фондација отворено општество".
Па Дејвид Ајк со рептилите повеќе ,,аргументи" ќе извади од клипчево.
Колку книги и најде за Радикалите?Уште го убедува дека никој не ги чита но цела полица и е со такви книги.
IMG_20170402_114456.png
Е извини но сорос моментално е зафатен па не може лично да дојди да ти признае.Но вети во прва прилика ќе биде.

S

silmarillion

Гостин
Рама: Во Македонија не постои малцинство, туку етнички Албанци

За време на посетата во Париз, премиерот на Албанија во интервју за “Франс 24” зборуваше за политичката ситуација во Албанија и регионот.

Коментирајќи ја ситуацијата во Македонија, тој изјави дека Албанците во Македонија не се малцинство, туку етничка, државотворна група која сочинува над 35 проценти од населението.

“Во Македонија не постои албанско малцинство, има албанска националност, повеќе од 35 проценти од населението се Албанци. Единственото нешто што треба да се направи е да се спроведува Рамковниот договор” – рече Рама

Овие уште малку ќе стигнат до 50%, а ликови како Трифке и Зајко се готови и да удрат печат на ваквите фантазмагорични тврдења.
Зошто никој не се обидува да објасни зошто Албанците се државотворен народ (дури Евреи имало повеќе од двајцата Албанци војводи и тројцата партизани??), а не малцинство?? За дебата не мора да има формирано определена влада. Дебата може да се води секогаш и секаде, тоа е смислата на демократијата.

Мислам дека не смее да се разговара за понатамошна етничка раскринкување на идентитетот и ресурсите на државата без попис. Тоа е она што ни треба.
Овие љунгиве што живеат како мнозинство (некаде се само 50-60%) на само 14% од територијата во секоја следна изјава излегуваат со се пофантастични бројки. Уште малку ќе излезе дека они се угнетено мнозинство во Македонија.

Либанизацијата на Македонија е во својата завршна фаза, а македонските празноглави зајчиња сметаат дека тоа е цел која треба да се достигне за наше добро.
Како што видовме, потпис а богами и печат удриле и Грујо и екипата уште во 2015та година за истото. Разликата е што едниве се подготвени да го направат тоа, другиве веќе го направиле тоа. Наше е да си ги извадиме очите :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.437
Поени од реакции
24.618
Како што видовме, потпис а богами и печат удриле и Грујо и екипата уште во 2015та година за истото. Разликата е што едниве се подготвени да го направат тоа, другиве веќе го направиле тоа. Наше е да си ги извадиме очите :)

Uste tupis so toa? Sto e ustvari od toa napraveno/sprovedeno? Ako nisto ne e napraveno zhabe muabetot, eve nemaat prilika/nema da go sprovedat

S

silmarillion

Гостин
Uste tupis so toa? Sto e ustvari od toa napraveno/sprovedeno? Ako nisto ne e napraveno zhabe muabetot, eve nemaat prilika/nema da go sprovedat
Ај првпат што го спомнувам ок, ти одзимам на глупоча. А што е спроведено од тоа што СДС прифатиле од платформата? Нели ако ништо не е направено џабе е муабетот? Ајде земи избриши си пола постови у тој случај ок? Што е со приликиве муабетов? Толку од патриотизмот твој? :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.437
Поени од реакции
24.618
Ај првпат што го спомнувам ок, ти одзимам на глупоча. А што е спроведено од тоа што СДС прифатиле од платформата? Нели ако ништо не е направено џабе е муабетот? Ајде земи избриши си пола постови у тој случај ок? Што е со приликиве муабетов? Толку од патриотизмот твој? :)

Razlikata e sto narodot nema doverba vo debati i dogovori na sdsm. Ednostavno gzot se spremni da go prodadat za vlast.

S

silmarillion

Гостин
Razlikata e sto narodot nema doverba vo debati i dogovori na sdsm. Ednostavno gzot se spremni da go prodadat za vlast.
Ја немам доверба ни во едните ни во другите за разлика од тебе верен поданику на потпишана двојазичност, хашки случаи и преговори за промена на името.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Колку книги и најде за Радикалите?Уште го убедува дека никој не ги чита но цела полица и е со такви книги.
Прегледај го приврзокот 167712
Е извини но сорос моментално е зафатен па не може лично да дојди да ти признае.Но вети во прва прилика ќе биде.
Добро бе човек.....како може да ми тврдиш дека книгава била аргумент!? Ти луд ли си?
Ако јас сакам да дознаам како размислува еден радикал и ја купам книгава, според вашава логика ќе испадне дека и јас сум радикал или дека поддржувам радикали. Или замисли да ме интересира нацизмот и фашизмот и ако сакам да дознаам нешто повеќе за тоа.... За вас тоа ќе биде доказ дека сум нацист или фашист?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom