Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Џабе е не го отвара кај мене, кога веќе си го нашол на фејсбук, дај ни го каде е во службен весник законот.
Абе тие финти во штаб да ги праиш бе, као демек дај законот да го видиме, а убаво кажав дека тоа е договор и не е спроведен бидејќи почнаа да се пуштаат снимките. И сега демек не е закон тоа и готово значи нема договор, нема ништо вистина во тоа, туку Заев прв го понудил тоа, двојазичноста и дебатата за симболите. Очајни финти се ова.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Добро, ако вработените сакаат да протестираат, можат после или пред работното време. Во спротивно нема плати. Звучи фер!?

Со самото отсуство се става до знаење отпорот кој го чувствуваш. Ако министерот се правеше глув, покрај тоа што е многу глуп, и со тоа нивниот глас допираше само до глувите уши, тогаш никој немаше да ги реалириза наставните содржини се до оној момент кога некој од министерството немаше да седне со нив. Тоа беше целата приказна. Вината беше во министерството и глупиот министер, а не во средношколците.

А и една иницијатива Груевски да не земе плата. Оди во Малта, а е само претседател на партија, ништо повеќе, а не оди во Собранието, каде што му е местото. Дали тогаш повторно ќе застанеш позади погрешните вредносни судови или конечно ќе ја видиш голата вистина!? :)
Се гледа дека си (веројатно) млад, кој мисли дека „се што лета се јаде“.
Како прво, веднаш да ти кажам дека за плата на Груевски нема што да ти одговорам, има оправдани или неоправдани отсуства. Има некој лидер на партија кој на суд не оди заради средби со „амбасадори“, патувања...
Штрајкот во фирмите е регулиран законски преку синдикално здружување. Има правила, за плата, итн, итн.. Не знам дали знаеш, ама ако синдикат најави штрајк, не смее некој од членовите да оди на работа. Може и отказ да добие.
А за министрерот, тоа е твое мислење и не би дебатирал околу тоа. Да, математиката е тешка, полесно е маркетинг, филологија, филозофија да се учи, а да се бара исто плата како и инженерите.[DOUBLEPOST=1491060052][/DOUBLEPOST]
Како кај мене го отвара, а јас од програмирање немам врска?
Се гледа дека немаш врска. Не е тоа програмирање. Треба ли да си најавен на facebook за да отвори? Јас не сум.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.395
Абе тие финти во штаб да ги праиш бе, као демек дај законот да го видиме, а убаво кажав дека тоа е договор и не е спроведен бидејќи почнаа да се пуштаат снимките. И сега демек не е закон тоа и готово значи нема договор, нема ништо вистина во тоа, туку Заев прв го понудил тоа, двојазичноста и дебатата за симболите. Очајни финти се ова.
Што очајни, не ви работи линкот или ние имаме срање компјутери!

Дај линк од секретаријатот каде е документот.
Значи тоа е издадено од секретаријатот за спроведување на рамковниот договор каде 99,99% од 1500+ вработени се рамковни.

Тоа заокруженото каде се препорачува, на владата, на собранието, на општините, на народот???
Се гледа дека немаш врска. Не е тоа програмирање. Треба ли да си најавен на facebook за да отвори? Јас не сум.
Не е проблем најавата, прво мислев нешто кај мене да не заебава компјутерот оти е за ремонт, ама штом и кај тебе неќе има друг проблем.[DOUBLEPOST=1491061017][/DOUBLEPOST]
Знам дека не е програмирање. Туку ти како програмер, ако не сака да ти го отвори, конвертирај го документот во друг формат. Инаку документот е .docx и не треба да си најавен на Фејсбук за да ти го отвори.
Пробав ми го дава празен, затоа се сомневав во компјутерот, но сега знам дека не е до нас:D

D

Darko_ufo

Гостин
Се гледа дека си (веројатно) млад, кој мисли дека „се што лета се јаде“.
Како прво, веднаш да ти кажам дека за плата на Груевски нема што да ти одговорам, има оправдани или неоправдани отсуства. Има некој лидер на партија кој на суд не оди заради средби со „амбасадори“, патувања...
Штрајкот во фирмите е регулиран законски преку синдикално здружување. Има правила, за плата, итн, итн.. Не знам дали знаеш, ама ако синдикат најави штрајк, не смее некој од членовите да оди на работа. Може и отказ да добие.
А за министрерот, тоа е твое мислење и не би дебатирал околу тоа. Да, математиката е тешка, полесно е маркетинг, филологија, филозофија да се учи, а да се бара исто плата како и инженерите.[DOUBLEPOST=1491060052][/DOUBLEPOST]
Ѓорѓија се фалиш дека си компјутерџија, еден обичен ФАЈЛ не знаеш да отвориш, каков ФЕИЛ си ти човече...

Последно уредено од модератор:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Што очајни, не ви работи линкот или ние имаме срање компјутери!

Дај линк од секретаријатот каде е документот.

Значи тоа е издадено од секретаријатот за спроведување на рамковниот договор каде 99,99% од 1500+ вработени се рамковни.

Тоа заокруженото каде се препорачува, на владата, на собранието, на општините, на народот???

Не е проблем најавата, прво мислев нешто кај мене да не заебава компјутерот оти е за ремонт, ама штом и кај тебе неќе има друг проблем.[DOUBLEPOST=1491061017][/DOUBLEPOST]
Пробав ми го дава празен, затоа се сомневав во компјутерот, но сега знам дека не е до нас:D
Тоа заокруженото се препорачува во државните институции на територија на цела Македонија. Исто ко и сега за кое толку многу рипате и се обидувате да ја одбраните државата. И што врска од кого е издадено, сигурно не направиле документ на своја рака без да знае Грујо.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ѓорѓија се фалиш дека си компјутерџија еден обичен ФАЈЛ не знаеш да отвориш како ФЕИЛ си ти човече...
Немој ти така за Ѓорѓија. Он програмирал кога компјутери во МК на прсти на раце се броеле. Може затоа не му отвара. :pos:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.160
Поени од реакции
3.395
Конечно го отворив преку онлине конвертор,
дефинитивно до компјутерот било, требаше да му удрам формат уште пред еден месец, ама викам ај кој ќе се замара со режење дивидиа, ама до другата недела ќе го средам.

@Ѓорѓи Н. и ти да си го оправиш да не те заебават
https://docs.zone/combine-to-pdf

S

silmarillion

Гостин
Еее говнари говнари идете пушете курови секој ден у 5 пак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom