Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
..рука на срце Let3 е у право.., левицава за која зборуваш нажалост е за сега само еден збир на леваци. Ќе им треба уште многу учење, медитирање, практично искуство со "народ", финансирање, тимска работа и слично па да станат некаква лева алтернатива и коректив на аждаиве. Личната интелигенција, образование, добри намери сами за себе немаат никаква врска со политички успех-неуспех.Барем во тоа нема потреба од откривање топла вода ...целата историја е полна со прецизни примери и мустри...;)
za zal, toa e generalnata ideja za levica vo javnosta blagodarejki na nekolku likovi sto se najglasni
se raboti na slucajot.

..рука на срце Let3 е у право..,
Која опајдара си. Сабајле уста ти се топеше на постовите lans, фанот на левица, за сега да ги ругаш истите и да се согласуваш со лет со кого очи си вадеше. Си пробал ли мозок да користиш пред да почнеш да пишуваш пост? А, искрено? Или седнуваш со ракијата, па од сабајле до вечер?
Радо би те игнорирал, ама ми ги цитираш постовиве и морам да те читам (и има чуда за читање, глупост до глупост).

ti si dokaz deka seuste ne e vreme za otvoreni listi.
idi glasaj za lavce/ruza pa makar i magarinja imalo na listata
Лично познавам најмалку тројца од левица, а пошто се еден грст луѓе, сите се тие на “високи позиции“, најголем успех во живот им е шверцање во градски и влегување преку ред за јадење во менза. Да им дадеш едно семејство не ќе можат да го водат низ месецот а камоли држава. На фејсбук објавуваат слики со чеге вара, ленин и црвени знамиња со петокраки и имаат одговор на секое прашање од типот Шо со невработеност - ќе отвориме фабрики, Шо со сиромаштија - ќе делиме пари.
Можеби има меѓу нив идни успешни политичари али за тоа треба време и искуство, можеби за едно 15-20 години некој од нив ќе биде во состојба да води некое министерство секако ако пред то не му се исуши мозокот од премногу марихуана или не ја дувне во шветска да лепи плочки или одзатнува цевки за 2500 евра месечно

Го гледам Вучиќ и не ми се верува. Како од иста скрипта да учеле со Груевски, т.е. како Грујо да му ја позајмил неговата за учење.

Бесплатен превоз до гласачки места, погодности за пензионери, бесплатни пијалаци и шишање, максимално партизирање на администрација, местење тендери.
Во исто време кажува дека државата е нападната и мрачни сили од надвор сакаат да ја уништат државата а он е спасителот.

Каква Балканска траги-комедија јеботе :pos:

Пази таму некое Ќосе да не ти рипне...:pos:
Несакам да бидам ептен вулгарен, инаку би кажал кај може да ми рипне.[DOUBLEPOST=1491078764][/DOUBLEPOST]
Па кажи де што те интересира...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Па нели ми порача да сум читнел информации надвор од Македонија? Дај да ги видиме тие информации.

Последно уредено:
Го гледам Вучиќ и не ми се верува. Како од иста скрипта да учеле со Груевски, т.е. како Грујо да му ја позајмил неговата за учење.

Бесплатен превоз до гласачки места, погодности за пензионери, бесплатни пијалаци и шишање, максимално партизирање на администрација, местење тендери.
Во исто време кажува дека државата е нападната и мрачни сили од надвор сакаат да ја уништат државата а он е спасителот.

Каква Балканска траги-комедија јеботе :pos:
Мој термин, награда за фискални сметки, дежаву се случува во Србија. Ќе си ја лупаат главата у ѕид, ама кој им е крив. Екс-монархија - краљ, Тито, Слобо, све се крстат во некого.

Ич не го ценам тоа четничко говно Вучиќ. Ги памтам неговите антимакедонски говори во српското собрание како член на партијата на крмакот Шешељ - тешко ѓубре од човек.

Чија е само оваа идеја да форсира вакви квази-десначарски, демо-христијански, популистички ѓубриња и крадачи и со која намена се организира нивната инсталација во балканскиве банана држави?

Мој термин, награда за фискални сметки, дежаву се случува во Србија. Ќе си ја лупаат главата у ѕид, ама кој им е крив. Екс-монархија - краљ, Тито, Слобо, све се крстат во некого.

Ич не го ценам тоа четничко говно Вучиќ. Ги памтам неговите антимакедонски говори во српското собрание како член на партијата на крмакот Шешељ - тешко ѓубре од човек.

Чија е само оваа идеја да форсира вакви квази-десначарски, демо-христијански, популистички ѓубриња и крадачи и со која намена се организира нивната инсталација во балканскиве банана држави?
njutnov zakon akcija-reakcija
od `spontani` sobiri organizirani i koordinirani od soros sto mozes da ocekuvas?
reakcija so `spontani` organizirani i koordinirani potezi na desnicarite

Кога бил Бетмен модератор тука на Конкрит му пишал да намали со анти-албанско расположење :) oh the irony :)

За изгласана можност за претседателот на Парагвај да се кандидира за втор мандат, демонстрантите го запалиле собранието во Асунсион.

Тука имаш три тона докази за направен криминал од милијарди евра, коцкање со национални интереси, обид за амнестија, режирање на инциденти за спас на шупакот на паторот со мртви као Диво насеље .....
а вие сите на форум се борите, па излезете со куртоните и исфарбајте го собраниеото, му дозволувате на едни лажни патриоти да ве лажат.

Ѓорѓија се фалиш дека си компјутерџија, еден обичен ФАЈЛ не знаеш да отвориш, каков ФЕИЛ си ти човече...
Е да, изгледа не кликнувам со соодветен интензитет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom