Брат незнам каква среќа имам ама сакаш верувај, сакаш не скоро цела година сурфам на интернет без да фатам вирус (барем не сум забележал да ми работи бавно компјутеров или некој податок да ми е избришан или оштетен). Инаку имам користено Касперски антивирус ама на секое второ CD со песни или слики што ќе го внесев ми се појавуваше за вирус или црв. Исто еднаш користев и НОД 32 ама не можев да најдам бесплатна лиценца и после 30 дена ми се деактивираше, т.е. не работеше со "полна пареа".:pos2::pos2: Broo koga ke ti fatti PC dobar virus neznam dali ke go isbrise bes posledici. Stavaj AntiVirus i nese zaebavaj :uvo:
A od moja strana Ako koristis Vista stavaj go ovoj AntiVirus : Avast Professional v4.8.1.1299
Не ми текнува каде читав по странскиве сајтови, ама знам дека доста луѓе се жалеа за тоа што анти вирусите имале лажни детекции на вируси со цел да им се зголеми пазарот. Незнам сеа ова колку е точно, али и мене ми се има десено некој анти вирус безврска да ми јави вирус. :/Брат незнам каква среќа имам ама сакаш верувај, сакаш не скоро цела година сурфам на интернет без да фатам вирус (барем не сум забележал да ми работи бавно компјутеров или некој податок да ми е избришан или оштетен). Инаку имам користено Касперски антивирус ама на секое второ CD со песни или слики што ќе го внесев ми се појавуваше за вирус или црв. Исто еднаш користев и НОД 32 ама не можев да најдам бесплатна лиценца и после 30 дена ми се деактивираше, т.е. не работеше со "полна пареа".
Епа буквално за без врска ми јавуваше, за некоја песна што беше преснимена ("рипувана") од аудио цд ми викаше дека има вирус, што практично е невозможно. Или за слики извадени директно од дигитален фотоапарат. Ама можеби причина за тоа е дека се бесплатни или со цел да се зголемат корисниците.Не ми текнува каде читав по странскиве сајтови, ама знам дека доста луѓе се жалеа за тоа што анти вирусите имале лажни детекции на вируси со цел да им се зголеми пазарот. Незнам сеа ова колку е точно, али и мене ми се има десено некој анти вирус безврска да ми јави вирус. :/
Pa neka ti sedat vo Quarantine , ne ti pravat opasnost.Јас користам NOD32, ама не знам што да им правам на тројанците под карантин. Илјадници ги има и само ме известува дека се исчистени и под карантин. Ги избришав од листата, ама пак се појавува прозорчето
оди во NOD32->Run NOD32 pa cekas da ti se pojavi scanning logot odi na actions i tamu clean i ke ti se otvori desno "if cleanning cannot be performed " tamu ke stisnes delete и сканЈас користам NOD32, ама не знам што да им правам на тројанците под карантин. Илјадници ги има и само ме известува дека се исчистени и под карантин. Ги избришав од листата, ама пак се појавува прозорчето
јас имам нортон интернет секјурити од телеком си го купив .... супер е..Patem receno slusnav deka Norton 360 bil mnogu dobar za se ama nemam isprobano