НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
G

garthok

Гостин
Вестбрук мвп според мене, 38 трипл даблс да имаш значи комплетен играч си константно без разлика што окц не е на врвот. Дјурент уствари услуга му направи, сега целосно го користи вестбрук својот потенцијал.[DOUBLEPOST=1490892176][/DOUBLEPOST]
Coach of the year? Според мене Скот Брукс или Бред Стивенс
Ти да тренираш таленти ти ќе бидеш, убаво кажа дејв јегер, „полесно е кога тренираш таленти“, да не им одземам кредит на тренерите но многу пати се покажало дека (90%) сè е до играчите.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Вестбрук ако не земе,не знам што да речам,тоа ќе биде најголемата неправда во историјата.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.327
Поени од реакции
11.734
Поголема од онаа лани на данк контестот ? :D

Член од
5 април 2013
Мислења
3.386
Поени од реакции
6.971
Coach of the year? Според мене Скот Брукс или Бред Стивенс
За мене без дилеми Erik Spoelstra!

Btw како втор би го ставил Brett Brown. Со каков состав и со колку само повреди веќе со месеци го држи компетитивен тимот тоа е чудо...

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
За мене без дилеми Erik Spoelstra!

Btw како втор би го ставил Brett Brown. Со каков состав и со колку само повреди веќе со месеци го држи компетитивен тимот тоа е чудо...
Џабе, ДАнтони ќе ја добие наградата. Исто треба да се даде признание и на Квин Снајдер, Јута е 4то место на западот а сезонава имаше 22 различни стартни петорки.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.666
Поени од реакции
115.288
Појаки се без лузериштето Дурант.

Ќе видите дека ГСВ го направија најголемиот заеб во НБА по тој на ЛАЛ кога го доведовме Двајт. Немаше ама никаква потреба Дурант да го земаат. Они имаа веќе шампионски тим, лани не изгубија во финалето оти беа слаби, изгубија ради други фактори како заморот и психичката бариера против која не се изборија и блоунаa 3-1 lead.

Наместо толку селари кеп искористен на Дурант/Дурент ватервер, можеа да си го задржат Богут или да си земат добар центар, плус некое солидно ниско крило.

ГСВ најдобрата кошарка сезонава ја игра без него, но ради него немаат толку добра клупа ко претходните сезони и немаат асален центар.

Тоа ќе ги кошта титула, ќе видите. ;)
Апсолутно, нема проблем. Дурант им донесе ОГРОМЕН апгрејд во одбраната пред се, пред да се повреди беше во топ 10 блокери во лигата што е доста чудно, али тоа е заради тоа што ја има способноста и предиспозициите да покрива голем дел од теренот и константно да стига на страна на помош. Немој да трипаш брат, не си Прокрастинафхдсхгдфгфдгд јеботе, како може да се послаби со Дурант?? Огромно засилување им е КД, е сеа каков ќе биде после повредата останува да видиме...

И побогу што ќе им е 4ка кога го имаат Грин таму? :D

Последно уредено:
Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Ај за другиве награди малку да дискутираме :D Според мене:
DPOY - Дрејмонд
6th- Ерик Гордон
MIP- Антетокумпо

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Се согласувам и јас за DPOY и 6-и човек.

Е сега за MIP е тежок изборот. Подобар е Анте од лани, прерасна во лидер на екипата, но мислам дека Ајзеа и Јокара треба да се пред него во изборот за MIP, бидејќи Џијанис и претходната сезона си газеше додека кај овие двајца има огромна разлика.

Не ми текнува некој друг сега вака во моментов, можеби Руди Гоберт ама него повеќе во муабет за DPOY би го ставил.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Јанис го предводи тимот во сите пет категории, страшна сезона има, и Ајзеа е ѕвер годинава. Да, Јокич го заборавив

Член од
23 август 2010
Мислења
39.666
Поени од реакции
115.288
Нема муабет дека Анте треба да земе MIP. Јокара е ѕвероња, ама Анте е неприкосновен сезонава, ко што спомна Кемба го предводи својот тим во пет категории, прерасна во лидер на екипата...

G

garthok

Гостин
mip Девин букер, мвп Расел, најкул Џавел мекги (шек му ја уништи репутацијата иначе кул човек е) „најприземјен“ кавај ленард, нај ок коментатори за слушање - на Јута

Член од
29 октомври 2013
Мислења
147
Поени од реакции
64
mip Девин букер, мвп Расел, најкул Џавел мекги (шек му ја уништи репутацијата иначе кул човек е) „најприземјен“ кавај ленард, нај ок коментатори за слушање - на Јута
Кој награди ти се овие шо ги измислуваш жити се...... ај ако не и најпродавани пуканки - во Оклахома, најјак тепач сезонава - Џејмс Џонсон, најизгризана протеза - од Кари

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom